Bakara suresi Türkçe - Arapça meali (oku - dinle) Bakara suresi kaç ayet?
Bakara suresi Türkçe - Arapça meali (oku - dinle) Bakara suresi kaç ayet? Bakara Sûresi, Kur’an’ın ikinci suresidir. Kur'anın en uzun sûresi olan Bakara suresi, 286 ayetten oluşur. Arapça veya Türkçe olarak Bakara suresini araştıranlar için Bakara suresinin mealini ve tüm ayrıntılarını haberimizde derledik. İşte Bakara suresi okumak veya dinlemek isteyenler içinde seçenekler haberimizde...
24.10.2023 Sureler
Sabır ile İlgili Hadisler ve Ayetler Nelerdir?
Sabır ile İlgili Hadisler ve Ayetler Nelerdir?  İyi veya kötü gerçekleşen veya gerçekleşmesi olaylara karşısında gösterilen cesaret ve metanetini yitirmeme duygusudur. Sabır Müslümanlar için önemli bir yere sahip olan kavramlardandır. Kur’an-ı Kerim’de yer alan ayetlerde ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) hadislerinde geniş yer almıştır. Sabrın önemi hadis ve ayetlerde bildirilmiştir. Sabır ile ilgili hadisler ve ayetler nelerdir? Konu ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
28.08.2023 Dini Bilgiler
Miraç Kandilinde hangi ibadetler yapılır? Miraç Kandilinde okunacak dualar ve sureler
Miraç Kandilinde hangi ibadetler yapılır? Miraç Kandilinde okunacak dualar ve sureler Bu gece Miraç Kandili. Müslümanlar ve tüm İslam alemi için en mübarek gecelerden olan Miraç gecesinde dua etmek ve ibadet etmek kat kat sevap anlamına gelir. Hz. Peygamber (S.A.S)'in Allah katına yükselişini ifade eden bu gecede namaz kılmak, tövbe etmek ve günahlardan arınmak gerekir. Peki, Miraç Kandilinde hangi dualar okunur? Kandil gecesi için özel bir namaz var mıdır?
10.03.2021 Gündem
Sad Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali
Sad Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali Sad suresi, Kur’an-ı Kerim’in 38. suresidir. Sure toplam 88 ayetten oluşur. Sad suresi Mekke’de inmiştir. Mushaftaki sıralamada otuz sekizinci, iniş sırasına göre de otuz sekizinci olmaktadır. Sure adını 1. ayetteki “Sad” harfinden almıştır. Surede Hz. Davud’un kıssalarına yer verildiğinden dolayı Davud suresi olarak da bilinmektedir. Sad Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
4.04.2024 Sureler
YASİN SURESİ OKU, Yasin Suresi Tamamı Okunuşu, Türkçe Anlamı, Diyanet Meali ve Arapça Yazılışı!
YASİN SURESİ OKU, Yasin Suresi Tamamı Okunuşu, Türkçe Anlamı, Diyanet Meali ve Arapça Yazılışı! Müslüman alemi için en önemli surelerden birisi de Yasin Suresi'dir. Mekke döneminden inen Yasin Suresini okumak faydaları ve fazileti oldukça çoktur. Yasin Suresi adını ilk ayette geçen “Ya-Sin” harflerinden almaktadır. Yasin, başlıca insanın sorumlulukları, vahiy, Hz. Muhammed, Allah’ın birliğini ve kudretini gösteren deliller, öldükten sonra dirilme, kıyamet, hesap ve ceza konusu edilmektedir. İslam aleminde vefat eden kişinin arkasından okunur. Yasini Şerif Türkçe tefsiri, Arapça yazılışı, fazileti, diyanet meali için "Yasin Suresi Okunuşu Ve Anlamı" içeriğimize göz atabilirsiniz.
10.01.2024 Bilgi Rehberi
Celcelutiye Duası Oku: Celcelutiye Duası Okunuşu, Türkçe Anlamı ve Fazileti
Celcelutiye Duası Oku: Celcelutiye Duası Okunuşu, Türkçe Anlamı ve Fazileti Celcelutiye, Müslümanların Allah (CC)'a niyaz ettikleri en önemli dualardan biridir. İçinde İsm-i Azam bulunduğu için makbul dualardan biridir. Hazreti Cebrail (as) tarafından Peygamber Efendimize indirilmiştir. Hz. Ali (ra) tarafından kaside haline getirilmiştir. Celcelutiye duasının önemini öğrenip, günlük hayatınızda bolca okuyabilirsiniz. Celcelutiye duasının ne olduğunu, faziletini, faydalarını derledik.
2.11.2023 Dualar
Kehf Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Kehf Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Kehf suresi, Kur’an-ı Kerim’in 18.suresidir. Sure toplam 110 ayetten oluşmaktadır. Kehf suresi Mekke’de indirilmiş fakat yalnızca 28. ayetin Medine’de indirildiğine inanılır.
24.10.2023 Sureler
En’Am Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
En’Am Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Sure okumak günlük hayatlarımızda içimize su serpen, bizleri kötülüklerden koruyan şeylerdir. Tabii ki bu bizlere güzel hisler yaşatan ve bizleri koruyan surelerin anlamlarını ve okunuşlarını bilmekte son derece önemlidir. Bu surelerden birisi de En'am suresidir.
24.10.2023 Sureler
Gaşiye Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Gaşiye Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Genel hatları ile kıyamet ve mahşer konularını ele alan Gaşiye suresi Mekke döneminde inmiş olması ile beraber yirmi altı ayetten oluşmaktadır. Sıralaması ise Mushaf baz alındığında seksen sekiz, iniş sırasına bakıldığında ise altmış sekizdir. Zariyat suresinden sonra inmiştir. İsmini, ilk ayette bahsedilen dehşeti her şeye ulaşan, her şeyi sarıp kaplayan anlamına gelen 'ğaşiye' sözcüğünden almıştır. Gaşiye suresinin bir başka özelliği ise ilk inen surelerden biri olmasıdır. Lafız ve hacim bakımından ise 'mufassal' surelerden birisi olma özelliği taşımasıyla beraber Evsat sureleri grubundandır.
24.10.2023 Sureler
İsra Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
İsra Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Kur’an-ı Kerim’in 17. Suresi olan İsra Suresi, faziletleri bakımından oldukça zengin kabul edilmektedir. 111 ayet-i kerimeden oluşan bu surenin ismi 1. Ayetinde geçen “isra” kelimesinden gelmektedir.
24.10.2023 Sureler
Kasas Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Kasas Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Kuran-ı Kerim’de yer alan ve ayetlerden oluşan 114 bölümden her birine sure denilmektedir. Bu bağlamda kitaptaki sıralamaya göre 23. sırada bulunan sure Kasas Suresi’dir.
24.10.2023 Sureler
Muminun Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Muminun Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Sure adını ilk ayette geçen ‘müminler’ kelimesinden almıştır. Mü’minun suresi Mekke’de inmiştir.
24.10.2023 Sureler
Nahl Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Nahl Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Nahl suresi, Kur’an-ı Kerim’in 16.suresidir. Sure toplamda 128 ayetten oluşmaktadır. Mekke döneminde indirilmiş olan Nahl suresinin, Medine döneminde yazılmış son üç ayeti bulunmaktadır. Sure Allah’ın emri gelecektir ifadesiyle başlamaktadır. Mushaftaki sıralamada on altıncı, iniş sırasına göre yetmişinci suredir. Hicr suresinden sonra gelen Nahl suresi, sonrasında ise İsra suresi yer almaktadır. Sure adını 68. ayette geçen en- Nahl kelimesinden almıştır. En- Nahl, bal arısı anlamına gelmektedir. İnsanlara verilmiş olan nimetlerden söz edildiği için Niam suresi denir.
24.10.2023 Sureler
Neml Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Neml Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Kur’an-ı Kerim’in 27. suresi olan Neml Suresi’nin Mekke’de indirildiği kabul edilmektedir. Neml, anlam itibari ile karınca manasına gelmektedir.
24.10.2023 Sureler
Tevbe suresi kaç ayet, meali nedir? Tevbe Suresi Arapça - Türkçe okunuşu, fazileti...
Tevbe suresi kaç ayet, meali nedir? Tevbe Suresi Arapça - Türkçe okunuşu, fazileti... Günahlarına tövbe etmek isteyen vatandaşların merakla araştırdığı Tevbe Suresi veya Berâe Suresi, Kur'an'ın dokuzuncu suresidir. Sure 129 ayetten oluşur. Tamamı Medine'de indirilen indiriliş sırasıyla 113. suredir. Sure ismini, Allah'ın kendisine samimiyetle inanan ve tövbe edenleri affedeceğini bildirdiği 104. ayetinden almaktadır. Peki Tevbe Suresi kaç ayet, meali nedir? İşte Tevbe Suresi Arapça - Türkçe okunuşu, fazileti...
24.10.2023 Sureler
A’raf Suresi Oku: A’raf Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali
A’raf Suresi Oku: A’raf Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali A’raf Suresi Mekke döneminde indirildiği düşünülen ve okunduğunda da farklı faziletleri içerisinde barındıran bir suredir. Surenin ismi, içerisinde yer alan 46. ve 48. Ayetler ile bağlantılıdır. Bu bağlamda A’raf, “Cennet ve Cehennem arasında kalan dağ” anlamına gelmektedir. Bu kelime, sure içerisinde el-A’raf şeklinde geçirilmiştir. A’raf Suresi, içerisinde bazı peygamberler hakkındaki kıssalara yer verilmektedir. Bunun yanı sıra çok sayıda dini hüküm ve emir de kullara aktarılmaktadır. A’raf Suresi, Kur’an-ı Kerim’in 7. sırada bulunmakta ve toplamda 206 ayetten oluşmaktadır. A’raf Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, konusu, Arapça yazılışı, fazileti, diyanet meali ile ilgili bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Saffat Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Saffat Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Saffat suresi, Kur’an-ı Kerim’in 37. suresidir. Sure toplam 182 ayetten oluşur. Saffat suresi, Mekke döneminde indirildiğine inanılır. Saffat suresi, Yasin suresinden sonra, Sad suresinden önce yer almaktadır.
24.10.2023 Sureler
Meryem Suresi Okunuşu ve Anlamı - Meryem Suresi Türkçe Okunuşu, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali
Meryem Suresi Okunuşu ve Anlamı - Meryem Suresi Türkçe Okunuşu, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali Kur'an-ı Kerim'in 19. suresi olan Meryem Suresi 98 ayetten oluşur. Mekke döneminde indiğine inanılan sure Kur'an-ı Kerim'de 16. cüzde ve 304. sayfada yer alıyor. Meryem Suresi Meryem'in İsa'yı dünyaya getirişini anlatmaktadır. Okuması ve dinlemesi oldukça faziletli sureler arasında yer alır. Surenin 58. ve 71. ayetleri ise Medine döneminde indiğine inanılmaktadır. Meryem suresi, içerisinde tilavet secdesi bulunan surelerin de arasındadır. Meryem Suresi Türkçe okunuşu, Arapça yazılışı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
İnsan Suresi Oku: İnsan Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti, Tefsiri ve Diyanet Meali
İnsan Suresi Oku: İnsan Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti, Tefsiri ve Diyanet Meali İnsan Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 76. suresidir ve toplamda 31 ayetten oluşur. Medine döneminde indirildiğine inanılmaktadır. Sure adını 1. ayette yer alan “insan” teriminden alan bir suredir. Surede insanın yaratılması ve inanan insanların cennetle mükafatlandırılacağından bahsedilmektedir. Bunun dışında Allah’a ve onun emirlerine inanmayan insanların durumu da İnsan Suresi içerisinde yer almaktadır. Sure içerisinde Müslümanların Allah’ın verdiği nimetlere şükretmesi öğütlenmektedir. Bu kapsamda İnsan Suresi, Müminler için oldukça önemli anlamlar içermektedir. Okuması oldukça faziletli sureler arasında yer almaktadır. İnsan Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, Arapça yazılışı, fazileti, tefsiri ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Enbiya Suresi Oku - Enbiya Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Tefsiri, Fazileti ve Diyanet Meali
Enbiya Suresi Oku - Enbiya Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Tefsiri, Fazileti ve Diyanet Meali Kur'an-ı Kerim'in 21. suresi olan Enbiya Suresi toplam 112 ayettir. Enbiya Suresi 321. sayfada başlayıp, 330. sayfada ise bitmektedir. Enbiya Türkçe anlamı, ‘peygamber’ demektir. Mekke’de indiğine inanılan sure peygamberlerin dini yayma sürecinden ve çeşitli özelliklerinden bahsettiği için bu ismi almıştır. Mekkeli paganların inançlarını eleştirmektedir. Enbiya ne demek, Enbiya Suresi kaç sayfa, son sayfası, kaçıncı cüz olduğunu, okunuşu, Türkçe anlamı, tefsiri, fazileti ve diyanet mealini merak edenler detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirler.
24.10.2023 Sureler
Maide Suresi Okunuşu ve Anlamı: Maide Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Maide Suresi Okunuşu ve Anlamı: Maide Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Maide süresi Medine’de indirildi. Sürenin 3.ayeti ise Mekke’ de nazil olmuştur. Toplam ayet sayısı 120 olan Maide Suresi Mushaftaki sıralamada beşinci, iniş süresine göre 112.süre olmaktadır. 6. cüzde yer alan surenin ismi 112. Ve 114. Ayetlerde bulunan maide “sofra” anlamını taşımaktadır. Maide Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, konusu, Arapça yazılışı, fazileti, diyanet meali ile ilgili detaylı bilgi almak için içeriğimize göz atabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
TAHA SURESİ 39. Ayet Oku: Taha Suresi Okunuşu, Anlamı, Tefsiri ve Fazileti
TAHA SURESİ 39. Ayet Oku: Taha Suresi Okunuşu, Anlamı, Tefsiri ve Fazileti Toplam 135 ayetten oluşan Taha Suresi Kur’an-ı Kerim’in 20. suresidir. 16. cüzde yer alır. Mekke döneminin ortalarında nazil olan bu sure adını birinci ayette yer alan harflerden alıştır. İslam kaynaklarında Taha Suresi okumanın faziletleri hakkında pek çok bilgi yer alır. Kur’an-ı Kerim’in en uzun surelerinden olma özelliği taşır. Taha Suresi okunuşu, anlamı, tefsiri ve fazileti hakkında “Taha Suresi 39. Ayet” içeriğimizden detaylı bilgi elde edebilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Eyüp İsminin Anlamı Nedir? Eyüp Ne Demek, Ne Anlama Gelir?
Eyüp İsminin Anlamı Nedir? Eyüp Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Erkek isimlerin arasında en çok tercih edilen isimlerden birisi de Eyüp ismidir. Yeni doğacak erkek çocuklarına bu ismi koymayı düşünen kişiler anlamlarını da merak etmektedir. Sizler için ismin anlamlarını detaylı olarak izah ettik ve isim hakkında bilinmesi gereken diğer bilgileri de düzenledik.
25.09.2023 Aile
Kul Hakkı Nedir? Kul Hakkı ile İlgili Ayetler ve Hadisler
Kul Hakkı Nedir? Kul Hakkı ile İlgili Ayetler ve Hadisler  Kul hakkı İslam kaynaklarında ve Kur’an’da geniş çapta yer kaplayan bir kavramdır. Müslümanların özellikle dikkat etmesi gereken bir konudur. Bir kulun başka bir kul üzerinde olduğu hakka denir. Kur’an’ın emirlerine göre hiçbir kulun hakkına girilmemelidir. Kul hakkı nedir? Kul hakkı ile ilgili ayetler ve hadisler ile ilgili detaylı bilgi almak için içeriğimize göz atabilirsiniz.
28.08.2023 Dini Bilgiler
Berat Kandili'nde okunacak dualar ve yapılacak ibadetler nelerdir?
Berat Kandili'nde okunacak dualar ve yapılacak ibadetler nelerdir? Bugün mübarek Berat Kandili... Her kandilde olduğu Müslümanlar birbirlerine telefonla arayacak veya mesaj yollayacak. Bu hayırlı günde en çok yöneltilen soruların başında ise "Berat Kandili'nde okunacak dualar neler? Yapılacak ibadetler nelerdir?" sorusu geliyor. İşte ayrıntılar...
30.11.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri