Algoritma

Algoritma

Son dakika algoritma haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan algoritma gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan algoritma haber sayfamızda...

Algoritma

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 546 algoritma haberi bulunmuştur.
Bakan Şimşek'ten KDV açıklaması
Bakan Şimşek'ten KDV açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu.
8.04.2024 Ekonomi
Dünyada ilk yapay pankreas dağıtımı
Dünyada ilk yapay pankreas dağıtımı İngiltere’de sağlık sisteminden sorumlu NHS, hastalarına dünyanın ilk “yapay pankreas” dağıtımını yapacak.
3.04.2024 Dünya
'İdeal' tatilin süresi ne olmalı? Sihirli formül 7+1 gün mü?
'İdeal' tatilin süresi ne olmalı? Sihirli formül 7+1 gün mü? "Bazı araştırmalar sağlık ve refahın tatilin sekizinci gününde zirveye ulaştığını söylüyor. Bazı uzmanlar da yıl boyunca birkaç kısa tatil tavsiye ediyor..."
12.02.2024 Milliyet Executive
Nokta Atış e-pazarlama
Nokta Atış e-pazarlama E- pazarlamada püf kitleninin aradığı anahtar kelimeleri ve noktalarına dikkat edenler rakiplerinin bir adım önüne geçebiliyor. Doğru tanıtım hedefi 12'den vuruyor. Videolu reklamda ilk 30 saniyeye dikkat etmek şart! Peki hangi sektör için hangi mecra öne çıkıyor? İşte ayrıntılar...
12.02.2024 Milliyet Executive
TFF açıkladı! Dijital hakem atamalarında yeni sistem
TFF açıkladı! Dijital hakem atamalarında yeni sistem Süper Lig'in ikinci devresi öncesi Merkez Hakem Kurulu değişikliklere gitti. VAR hakem sayısı artırılırken atamalarda da değişikliğe gidildi. İşte detaylar...
12.01.2024 Süper Lig
Yapay zekâya göre erkek erken ölür!
Yapay zekâya göre erkek erken ölür! Ne zaman öleceğimizi, ne kadar para kazanacağımızı tahmin eden bir algoritma geliştirildi. Yapay zekâyla çalışan programa göre, erkekler daha erken vefat ediyor!
21.12.2023 Dünya
Bakan Bak açıkladı: 2024 yılını 'Hareketlilik Yılı' ilan ediyoruz
Bakan Bak açıkladı: 2024 yılını 'Hareketlilik Yılı' ilan ediyoruz Bakan Bak, "2024 hedefimizde daha çok hareket eden, daha çok spor yapan, daha hareketli bir Türkiye var. Bu hedef doğrultusunda; toplumumuzun tümünün gelişimini ve hareketini sağlamak amacıyla 2024 yılını "Hareketlilik Yılı" ilan ediyoruz" açıklamasını yaptı.
19.12.2023 Gündem
TFF ile hakemler arasındaki görüşmenin perde arkası ortaya çıktı! İşte 6 madde
TFF ile hakemler arasındaki görüşmenin perde arkası ortaya çıktı! İşte 6 madde Halil Umut Meler'e yönelik saldırının yankıları devam ederken TFF Yönetimi ile Arda Kardeşler'in öncülük ettiği bir grup hakem arasında Ankara'da gerçekleşen toplantıda yaşananların perde arkası ortaya çıktı.
14.12.2023 Süper Lig
İstanbul deprem risk haritası yenileniyor! 1 yıl içinde tamamlanacak
İstanbul deprem risk haritası yenileniyor! 1 yıl içinde tamamlanacak İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Cenk Yaltırak, gerçek ve senaryo depremler üzerinden 120 bin farklı noktada 750 metreye 750 metre aralıklarla zemin davranışını ivmelerle hesaplayabilen fay haritası hakkında bilgi verdi.
8.12.2023 Gündem
Fransız parlamentosundan skandal denilebilecek rapor
Fransız parlamentosundan skandal denilebilecek rapor Fransa Parlamentosu’nun İstihbarat Komitesi’nce kaleme alınan bir raporda, Rusya ve Çin ile birlikte Türkiye’nin ülke topraklarında en fazla dış müdahalede bulunan ülkelerin başında geldiği iddia edildi.
3.11.2023 Dünya
Beşiktaş'ta Engin Baltacı'dan Halil Umut Meler'e tepki!
Beşiktaş'ta Engin Baltacı'dan Halil Umut Meler'e tepki! Beşiktaş İkinci Başkanı Engin Baltacı, Galatasaray derbisinin hakemi Halil Umut Meler'e tepki gösterdi.
22.10.2023 Beşiktaş
Yapay zekâ depremi önceden tahmin etti
Yapay zekâ depremi önceden tahmin etti ABD’deki Teksas Üniversitesi’nden araştırmacılar, depremleri bir hafta önceden tahmin edebilen bir yapay zekâ programı (algoritma) geliştirdiklerini açıkladı.
8.10.2023 Dünya
TFF'den algoritmaya devam kararı
TFF'den algoritmaya devam kararı TFF Başkanı Büyükekşi hakem atamalarında kullanılan algoritmanın kapsamının genişleyeceğini belirterek “Yeni sezonda VAR hakemleri de algoritma ile atanacak” diye konuştu.
4.08.2023 Süper Lig
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıkladı! VAR hakemleri atamasında yeni sistem
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıkladı! VAR hakemleri atamasında yeni sistem Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2023-2024 sezonu Merkez Hakem Kurulu Yaz Semineri açılışında konuştu. Büyükekşi, VAR hakemi atamaları için alınan yeni kararı duyurdu. İşte detaylar...
3.08.2023 Süper Lig
Mimar Alper Derinboğaz: Çatalhöyük’ten Göbeklitepe’ye coğrafyamızdaki yapı yapma kültüründen öğreneceğimiz çok şey var...
Mimar Alper Derinboğaz: Çatalhöyük’ten Göbeklitepe’ye coğrafyamızdaki yapı yapma kültüründen öğreneceğimiz çok şey var... Mimarlık pratiğini, klasik bir yapı üretim stüdyosu olmaktan çok araştırmaya ve öğrenmeye dayalı multidisipliner bir laboratuvar gibi kurguladığı Salon bünyesinde, özgün bir perspektifte sürdüren Alper Derinboğaz ile İstanbul Müzesi başta olmak üzere güncel projelerini ve sanatmimarlık arakesitindeki diğer işlerini konuştuk.
31.07.2023 Mimarlık
Tıp literatürüne girdi! Malatya'da 4’lü çapraz karaciğer nakli
Tıp literatürüne girdi! Malatya'da 4’lü çapraz karaciğer nakli Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakil Enstitüsü, yapılan 4'lü çapraz nakille dünya literatürüne girdi.
28.07.2023 Gündem
E-ticarette ‘sahte’ kimden sorulacak?
E-ticarette ‘sahte’ kimden sorulacak? Spor ayakkabı, çanta, parfüm, saat, elektronik eşya gibi ihtiyaçlarını internetten alan vatandaşlar, zaman zaman sahte ve taklit ürünlerle karşılaşabiliyor. E-ticaret yapan tüccarların yanı sıra, satışa aracılık eden büyüklü küçüklü platformlar da buralarda satılan sahte ve taklit ürünlerden sorumlu tutulabiliyor.
28.07.2023 Ekonomi
Habercilerin hakkı nasıl korunacak?
Habercilerin hakkı nasıl korunacak? Dijital mecralara reklam verenlerin yüzde 99’u Google’ı tercih ediyor. Google’a en çok içerik sağlayan haberciler ise bu reklam gelirinden hiçbir pay alamıyor.
4.07.2023 Milliyet Rekabet
Şirketlerin yereli yok etmesi
Şirketlerin yereli yok etmesi Trendyol’un işletme becerisi ve inovatif yapısı etkili olduğu kadar, yakın zamanda, güçlü sermaye yapısı ile dünya devi Çinli Alibaba’nın DSM Grup hisselerinin tek kontrolüne sahip olmasının da etkisi yadsınamaz.
4.07.2023 Milliyet Rekabet
Sergi
Sergi Süresi uzatıldı Fişekhane’de yer alan “Metabilgi: Algoritma’nın Ritmi” sergisinin ziyaret tarihi 16 Temmuz’a kadar uzatıldı...
2.07.2023 Kültür Sanat
Scratch Cup 2023 sonuçlandı
Scratch Cup 2023 sonuçlandı Habitat Derneği ve QNB Finansbank iş birliği ile gerçekleşen Scratch Cup 2023 bu yıl dördüncü kez gerçekleştirildi.
15.06.2023 Teknoloji
Işın Karaca: Piyasanın ne düşündüğü hiç umurumda değil!
Işın Karaca: Piyasanın ne düşündüğü hiç umurumda değil! Senfoni senfoni albümü öncesi Sefa Cheshmberah ile ‘Helal Değil’ isimli bir single çıkaracağını söyleyen Işın Karaca, tempolu bir dönemde olduğunu belirtirken, tek rakibinin yine kendisi olduğunu söyledi.
15.06.2023 Cadde
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: İstanbul'da tüm zamanların rekoru kırıldı
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: İstanbul'da tüm zamanların rekoru kırıldı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, İstanbul'da düzenlenen Şampiyonlar Ligi Final organizasyonunu değerlendirdi. Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki seçim konusunda da konuşan Büyükekşi, VAR kayıtlarının açıklanması yönünde bir projeleri olmadığını ifade etti.
12.06.2023 Futbol
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'den VAR kayıtları ve yabancı hakem açıklaması
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'den VAR kayıtları ve yabancı hakem açıklaması Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başkan Büyükekşi, VAR kayıtları ile yabancı hakem sorusuna cevap verdi.
6.06.2023 Süper Lig
Avrupa’nın en popüler moda platformu seçildi
Avrupa’nın en popüler moda platformu seçildi Dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol, Avrupa’daki en popüler moda platformları sıralamasında birinci olduğunu duyurdu. Berlin merkezli Online Perakendeciler Birliği (BVOH) tarafından yapılan “Avrupa’daki en popüler moda platformları” araştırmasında Trendyol ilk sırada yer aldı.
18.05.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Algoritma ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.