Alkol bağımlılığına dikkat! Her geçen gün artıyor
Alkol bağımlılığına dikkat! Her geçen gün artıyor İnsanlık tarihi kadar eski olan alkol, tarih boyunca tedavi edici ya da dinsel amaçlarda kullanılmıştır. Alkol kullanımı çok eski zamanlara kadar dayanmasına karşın alkol bağımlılığının bir hastalık olarak ifade edilmesi yakın zamanda ortaya çıkmıştır. Alkol bağımlılığına karşı uyarılarda bulunan Psikolog ve Aile Danışmanı Rojin Nazik konu hakkında önemli bilgiler verdi.
5.07.2022 Genel Sağlık
Genç kadın uslanmıyor! Defalarca kez aynısını yaptı
Genç kadın uslanmıyor! Defalarca kez aynısını yaptı Van’da madde ve alkol bağımlısı olduğu iddia edilen kadının görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerde, ayakta durmakta güçlük çektiği için zaman zaman yere düşen, dengesini yitirdiği için sağa sola çarpan genç kadınla ilgili polis ekiplerinin bugüne kadar defalarca işlem yaptığı belirtilirken, uyarı ve işlemlere rağmen yine aynı davranışlarda bulunduğu öğrenildi.
2.12.2020 Haberler
Alkol komasına giren şahsın öldüğü sanıldı
Alkol komasına giren şahsın öldüğü sanıldı Gaziantep'in İslahiye ilçesinde alkol komasına girdiği ileri sürülen bir kişinin öldüğü sanıldı. Kendine gelen şahıs, karşısında gördüğü polislerden alkol istedi. Edinilen bilgiye göre, İslahiye ilçesi Hakkı Demirel Caddesi'nde hemzemin geçit yanında yerde hareketsiz yatan şahıs, yoldan geçenler tarafından ölü zannedildi. Olay yerine giden ekipler, şahsın yaşadığını belirledi. Polis, kendine gelmeye başlayan şahsın kimliğini belirlemek için bir süre sohbet etti. Alkol komasına girdiği tahmin edilen şahsın O.Ç. olduğu belirlendi. O.Ç. kendisini ayağa kaldıran polislere, "Bana içecek, alkollü içecek alır mısınız" diyerek, alkol istedi. Bir süre polislerle konuşan O.Ç.'nin alkol bağımlısı olduğu belirlendi. 40 yıldır alkol kullandığını söyleyen O.Ç., "Cuma günü Madde Bağımlılığı Araştırma, Tedavi ve Eğitim Merkezi'ne (AMATEM) tedavi için gidecektim. Ancak bugün ne bulduysam içtim" dedi. Yaklaş 5 yıl önce çocuklarını bir kaza sonucu kaybettiğini belirten O.Ç. kimsesinin bulunmadığını ifade etti.  Sohbetin ardından ise O.Ç. olay yerine çağrılan 112 ambulansına bindirilerek, İslahiye Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
11.09.2019 Yaşam
Terk edildi, tehditler savurdu
Terk edildi, tehditler savurdu Şanlıurfa'da, alkol aldığı ileri sürülen 66 yaşındaki Recep B., eline aldığı bıçakla yarı çıplak çıktığı sokakta yakınlarına tehditler savurmaya başladı. Ayakta durmakta güçlük çeken Recep B., bıçakla direndiği polisler tarafından biber gazı ile etkisiz hale getirilip kelepçelendikten sonra hastaneye götürüldü.
11.09.2019 Yaşam