Uygulamaya itiraz etti, emsal oldu! Hastaneye gitmeden askerlikten muaf tutuldu
Uygulamaya itiraz etti, emsal oldu! Hastaneye gitmeden askerlikten muaf tutuldu Engelli oğlunun, askerlikten muaf tutulması işlemleri sürecinde hastaneye sevk edilerek, yeni bir rapor talep edilmesine karşı çıkan avukat baba Saygın Çelebi, Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) başvurdu. KDK'nın Milli Savunma Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonucunda, başvurucu babanın oğlunun yüzde 94 oranındaki genel sağlık raporu onaylanarak, askerlikten muaf tutulma işlemleri tamamlandı.
22.12.2023 Gündem
Askerlikten Muaf Ne Demek? Askerlikten Muaf Olma Şartları Nelerdir?
Askerlikten Muaf Ne Demek? Askerlikten Muaf Olma Şartları Nelerdir? Erkekler belirli yaşa geldiklerinde askerlik görevlerini tamamlaması gerekiyor. Askerlikten muaf olma durumları kişilerce araştırılan bir bilgidir. Askerlikten muaf olan bireylerin hangi şartları karşılaması gerektiği, kişiler tarafından internette detaylı olarak araştırılan ve öğrenilmek istenen bir bilgidir. Askerlikten muaf ne demek? Askerlikten muaf olma şartları nelerdir? Muaf olmakla ilgili merak edilenleri sizler için derledik.
14.06.2021 Eğitim
Bedelli askerlik yaşı nasıl hesaplanır? Bedelli askerlik için uygun muyum?
Bedelli askerlik yaşı nasıl hesaplanır? Bedelli askerlik için uygun muyum? Bedelli askerlik, hükümet tarafından askerlik görevini yerine getirmeyenlere sunulmuş bir izin hakkı olarak karşımıza çıkıyor. Belli ücretler karşılığında askerlikten muaf olan kişiler parayı yatırdıktan sonra askerlik yapmadan teskeresini alabiliyor.
28.04.2018 Gündem