Atatürk'ün silüeti doğal mucize Karadağ sırtlarında!
Atatürk'ün silüeti doğal mucize Karadağ sırtlarında! Ardahan’da, 'doğal mucize' olarak nitelendirilen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün silüeti, Karadağ sırtlarında görülmeye başlandı. Atatürk'ün silüetini izleyenler, 'doğal mucize'yi görmeye geldiklerini söyledi.
21.06.2021 Gündem
Bu yıl geç göründü!
Bu yıl geç göründü! Ardahan'ın Damal ilçesinde Karadağ sırtlarına yansıyan Mustafa Kemal Atatürk'ün silueti, her yıl olduğu gibi bu yıl da görülmeye başladı.
30.06.2020 Gündem
Atatürk siluetini alkışlarla izlediler
Atatürk siluetini alkışlarla izlediler Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen 'Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri' Damal'ın Ata Mahallesi'nde düzenlendi. Markalaşan Atatürk silueti için düzenlenen festivale katılan yerli ve yabancı turistler alkışlar eşliğinde silueti izlediler. Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen 'Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri' Damal'ın Ata Mahallesi'nde düzenlendi. Şenliğe Damal Kaymakamı Yasin Yunak, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Damal Belediye Başkanı Ergin Önal, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ile yerli ve yabancı çok sayıda davetli katıldı. Şenliklerde halk müziği sanatçısı Erdal Erzincanlı, Mustafa Özarslan ve birçok yerel sanatçı konser verdi, halk oyunları ekipleri de gösteri yaptı.
11.09.2019 Yaşam
Herkes 'Atatürk silüeti'ne koştu
Herkes 'Atatürk silüeti'ne koştu Ardahan'ın Damal ilçesindeki Karadağlar'ın eteğinde  Atatürk silüeti oluşmasından esinlenilerek düzenlenen "Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri"nin 23'üncüsü yoğun katılımla gerçekleşti. Karadağlar'ın eteğine, yanındaki tepenin gölgesinin düşmesiyle oluşan  Atatürk silüeti her yıl haziran-temmuz döneminde 17.50-18.10 saatleri arasında  belirginleşiyor. Silüetten esinlenilerek düzenlenen "Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde  Damal Şenlikleri"ne katılan çok sayıda vatandaş, akşam saatlerinde belirginleşen  Atatürk silüetini izledi.
11.09.2019 Haberler
Herkes 'Atatürk silüeti'ne koştu! Her sene bu dönemde ortaya çıkıyor...
Herkes 'Atatürk silüeti'ne koştu! Her sene bu dönemde ortaya çıkıyor... Ardahan'ın Damal ilçesindeki Karadağlar'ın eteğinde  Atatürk silüeti oluşmasından esinlenilerek düzenlenen "Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri"nin 23'üncüsü yoğun katılımla gerçekleşti.
7.07.2019 Gündem
Herkes 'Atatürk silüeti'ne koştu! Her sene bu dönemde ortaya çıkıyor...
Herkes 'Atatürk silüeti'ne koştu! Her sene bu dönemde ortaya çıkıyor... Ardahan'ın Damal ilçesindeki Karadağlar'ın eteğinde  Atatürk silüeti oluşmasından esinlenilerek düzenlenen "Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri"nin 23'üncüsü yoğun katılımla gerçekleşti.
7.07.2019 Gündem
Ardahan'daki ‘Atatürk silüeti’ görülmeye başladı
Ardahan'daki ‘Atatürk silüeti’ görülmeye başladı Ardahan’ın Damal ilçesinde Ata Mahallesi Karadağ sırtlarında her yıl 15 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında ortaya çıkan Atatürk silüeti, bu yıl erken görülmeye başladı. Damal İlçesi Ata Mahallesinde yaşayan vatandaşlar her akşam Atatürk silüetini izlemek için seyir tepesinde bekliyor. Her yıl 15 Haziran ile 15 Temmuz tarihleri arasında görülen silüetin erken görülmesini fırsat bilen mahalle sakinleri, cep telefonları ile bu tarihi anı ölümsüzleştirdiler. Ata mahallesinde oturan Bayram Karadayı, Atatürk silueti yaklaşık bir haftadır çıkmaya başladığını söyleyerek, ''Bu görüntüyü izlemeye tüm köy halkı gelir. Burada şenlikler de oluyor. Biz her gün görmeye geliyoruz ama görmeyenleri buraya davet ediyoruz, buyursun gelsinler.'' dedi. Atatürk silüeti ilk olarak 1954'te Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından fark edildi. Silüetin, 1975 yılında gazeteci Erdoğan Kumru tarafından çekilen fotoğrafları Genelkurmay Başkanlığı'na gönderildi. Bu nedenle Damal ilçesinde 1995'ten beri her yıl Temmuz ayı içinde 'Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri' düzenleniyor.
11.09.2019 Haberler
Atatürk'ün siluetine gazetecilerden yoğun ilgi
Atatürk'ün siluetine gazetecilerden yoğun ilgi Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunun 16. Başkanlar Toplantısı kapsamında Ardahan'a gelen gazeteciler, Damal ilçesinin Karadağlar'ın eteğine yansıyan Atatürk’ün siluetini izleme fırsatı buldular. Serhat Ardahan Gazeteciler Derneği Başkanı Deniz Başlı, öncülüğünde ilçeyi gezen gazetecilere Damal İlçe Belediye Başkanı Ergin Önal rehberlik etti. Önal, Damal ilçesinin Ata Mahallesinden bakıldığında görülen, Karadağ sırtlarına vuran Mustafa Kemal Atatürk’ün silueti hakkında gazetecilere bilgi verdi. Damal Belediye Başkanı Ergin Önal, siluetin izlendiği seyir alanına gelen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı'ya ilçenin simgesi olan Damal bebeğini, Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (DGF) Genel Başkanı Feridun Fazıl Özsoy'a ise Atatürk'ün siluetinin bulunduğu tabloyu hediye etti.
11.09.2019 Yaşam
Büyükşehir binası 200 ton hafifliyor
Büyükşehir binası 200 ton hafifliyor İzmir Büyükşehir Belediyesi binasındaki 2 bin 693 adet gaz beton dolgu güneşlik tek tek sökülüyor. Söküm çalışmalarından zarar görmemesi için kaldırılacak olan Atatürk silueti de, daha sonra yerine konacak.
28.07.2017 Ege
"Atatürk silüeti" görülmeye başlandı
"Atatürk silüeti" görülmeye başlandı Ardahan'ın Damal İlçesinde her yıl bu tarihlerde ortaya çıkan Atatürk Silueti, yine yoğun bir ilgiyle karşılandı. Damal’da bulunan Karadağ’da yılın Haziran ve Temmuz ayları arasında görülen Atatürk siluetini görmek için gelen vatandaşlar bol bol fotoğraf çekti. Atatürk'ün siluetini her gün hayranlıkla izlediğini söyleyen Metin Derdiyok, ’’Atatürk'ü çok seviyoruz. Köyümüz, ilçemiz ve ülke halkı olarak Atatürk'ü hep seviyoruz ve de seveceğiz. Atatürk silinmez ve silinse de dağlarda devam eder.’’ Karadağ sırtlarına yansıyan Atatürk'ün silueti, her gün saat 17.55- 18.10 arasında Ata Mahallesinden izlenebiliyor.
11.09.2019 Haberler
Damal'da çıkan Atatürk silueti tescillendi
Damal'da çıkan Atatürk silueti tescillendi CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Damal’da bir doğa olayı olarak ortaya çıkan Atatürk siluetinin artık resmi kurumlarca da tescillendiğini söyledi...
5.07.2012 Siyaset