AK Parti, sosyal medyadan yaptığı videolu paylaşımla 'gönül seferberliği' başlattı
AK Parti, sosyal medyadan yaptığı videolu paylaşımla 'gönül seferberliği' başlattı AK Parti'nin sosyal medya hesaplarından yapılan videolu paylaşımla "gönül seferberliği" başlatıldı.
1.07.2020 Siyaset
Türkiye'den ABD'de Atatürk heykeline yapılan saldırıya tepki
Türkiye'den ABD'de Atatürk heykeline yapılan saldırıya tepki Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği konutu önündeki Atatürk heykeline yapılan saldırıya tepki göstererek, bu eylemin failleri hakkında soruşturma başlatılması için gerekli girişimlerin yapıldığını söyledi.
29.06.2020 Dünya
Kız arkadaşını görmeye geldiği Adana'da kanalda kayboldu
Kız arkadaşını görmeye geldiği Adana'da kanalda kayboldu Mersin'den kuzeniyle birlikte Adana'daki sevgilisini görmeye gelen bir kişi serinlemek için girdiği sulama kanalında kayboldu. Olay, Seyhan ilçesine bağlı Gürselpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Eyüp isimli bir kişi kuzeni ile birlikte Mersin'den Adana'ya kız arkadaşını görmek için geldi. Eyüp sevgilisini beklerken hava çok sıcak olduğu için kuzeniyle birlikte sulama kanalına girdi. Bir süre yüzen kuzenlerden Eyüp boğulma tehlikesi atlattı. Kuzeni onu kurtarmak istedi ancak kısa sürede Eyüp suda kayboldu. Bunun üzerine olayı gören vatandaşlar hemen sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler deniz polisine haber verdi. Kanala gelen deniz polisi dalgıç kıyafeti giyerek genci aramak için sulama kanalına girdi. Genci arama çalışmaları devam ederken, Eyüp'ün kuzeni ise polis tarafından ifadesi alınmak için polis merkezine götürüldü.
11.09.2019 Yaşam
12 yaşındaki çocuk sulama kanalında kayboldu
12 yaşındaki çocuk sulama kanalında kayboldu MANİSA'nın Saruhanlı ilçesinde, serinlemek için sulama kanalına giren Suriye uyruklu 12 yaşındaki Abdu Elkalaf'ın gözden kayboldu. Elkalaf'ın bulunması için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Suriye uyruklu Abdu Elkalaf, dün (pazartesi) saat 17.00 sıralarında, serinlemek için, Saruhanlı'nın kırsal Develi Mahalllesi'ndeki Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalına girdi. Ancak bir süre sonra uzaklaşarak gözden kayboldu. Elkalaf'ın gözden kaybolduğunu gören ailesi, durumu Saruhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı'na bildirip, yardım istedi. Bunun üzerine harekete geçen jandarma, Manisa İl Afet ve Acil Durumu Müdürlüğü ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü'nden gelen dalgıçlarla sulama kanalında arama kurtarma çalışması başlattı. Ancak, aramalardan bir sonuç alınamadı. Bugün, günün ilk ışıkları ile birlikte arama kurtarma çalışmalarına kaldığı yerden devam edildi. Bazı vatandaşlar da kanal boyunca karadan arama kurtarma çalışmalarına destek verirken, Suriyeli Elkalaf ailesinin endişeli bekleyişi sürüyor.
11.09.2019 Yaşam
Sulama kanalına giren iki kardeş boğuldu
Sulama kanalına giren iki kardeş boğuldu Adana'da serinlemek için sulama kanalına giren Suriye uyruklu iki kardeş boğuldu. Olay yerine gelen kardeşlerin yakınları büyük üzüntü yaşadı.Adana'nın Ceyhan ilçesinde serinlemek için girdiği sulama kanalında boğulma tehlikesi geçiren Suriyeli Abdulaziz İden (20) ve onu kurtarmak için suya atlayan ağabeyi İmad İden (25) akıntıya kapılarak kayboldu. İki kardeşi kurtarmak için çalışma başlatıldı. Ceyhan ilçesine bağlı Değirmendere mevkiinde buğday tarlasında saman toplayan Suriyeli iki kardeşten Abdulaziz İden, sıcak havada serinlemek amacıyla sulama kanalına girdi. Bir süre kanalda yüzen genç, akıntıya kapılınca İman İden de kardeşini kurtarmak için kanala atladı. Akıntıya kapılan kardeşler, bir süre sonra gözden kayboldu. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ceyhan Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı dalgıç polisler ile Adana Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, iki kardeşi arama kurtarma çalışmalarına katıldı. DSİ çalışanları da bölgelerinde Abdulaziz İden ve İmad İden'i bulmak için çalışma başlattı.
11.09.2019 Yaşam
Bayburt'ta arkeolojik alan bulundu
Bayburt'ta arkeolojik alan bulundu Bayburt'ta, Gümüşhane'de Roma İmparatorluğu'nun askeri garnizon olarak kullandığı Satala Antik Kenti'nin bir benzeri olduğu düşünülen tarihi alan tespit edildi. Bayburt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Çiğdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmişi binlerce yıla dayanan Bayburt'un, höyük kale, gözetleme kulesi, cami, çeşme ve kilise gibi yapılarıyla geçirdiği tarihsel süreci günümüze geniş şekilde yansıtan bir şehir olduğunu söyledi. Gümüşhane'de Roma İmparatorluğu'nun askeri garnizon olarak kullandığı Satala Antik Kenti'nin bir benzerini Bayburt'ta tespit ettiklerini belirten Çiğdem, Bayburt'ta da buna benzer ama bu evsafta olmayıp farklı bir savunma mimari yapısı olduğunu kanıtlar bir yapıyla karşılaştıklarını ifade etti. Çiğdem, merkeze bağlı Yeniköy köyüne yaklaşık 5 kilometre mesafede, geçmişi binlerce yıl öncesine uzanan kalıntıların yaklaşık 5 hektarlık alanı kapsadığına işaret ederek, alanın tespitinin ardından yüzeyde çalışma yaptıklarını anlattı.
11.09.2019 Yaşam
Avukatın üzerine yürüdüğü iddia edilen hakime inceleme
Avukatın üzerine yürüdüğü iddia edilen hakime inceleme Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, Ankara Baro Başkanı Avukat Hakan Canduran'ın üzerine yürüdüğü iddia edilen Ankara 12. İş Mahkemesi Hakimi Abdülvahap Dabakoğlu hakkında inceleme başlatıldığını bildirdi.Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün bazı haber sitelerinde "Hakim, baro başkanına saldırdı” haberinin yer aldığını hatırlattı. Olayı öğrenir öğrenmez, HSK 1. Dairesini olağanüstü toplantıya çağırdıklarını belirten Yılmaz, toplantının akşam üzeri sonuçlandığını, kararın Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün izni için bakanlığa gönderildiğini anlattı. Yılmaz, Bakan Gül'ün onay vermesi üzerine konu hakkında müfettişlerin görevlendirildiğini, hakimle ilgili gerekli incelemenin başlatıldığın bildirdi. Kurulun, kendilerine ulaşan şikayet veya haberlerde ortaya çıkan bu tür durumlarda resen harekete geçerek gereğini her zamanki gibi yaptığını ifade eden Yılmaz, bundan sonra da gerekli hassasiyeti göstereceklerini dile getirdi. Yılmaz, toplantıda basına yansıyan görüntüleri de izlediklerini kaydetti.
11.09.2019 Yaşam
UBER sürüsünü tehdit eden taksicileri yakalamak için operasyon başlatıldı
UBER sürüsünü tehdit eden taksicileri yakalamak için operasyon başlatıldı Esenyurt'ta UBER aracının önü taksiciler tarafından kesildi. Küfürler ve tehditler savuran taksiciler, UBER sürücüsüne sistemine girip bir daha buraya göndermemelerini yazmasını istedi. Tehditler ve küfürler arasında UBER sürücüsü zor anlar yaşadı. Taksicilerin yolu açmasının ardından UBER sürücüsü olay yerinden ayrıldı. Görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine polis, operasyon düzenledi. Olayın geçtiği bölge çevresindeki taksi duraklarına operasyon düzenleyen polis, görüntülere yansıyan taksicileri arıyor.
11.09.2019 Yaşam
Cehennem Deresi Kanyonu turizme açılacak
Cehennem Deresi Kanyonu turizme açılacak ARTVİN'in Ardanuç ilçesinde, 2.5 kilometre uzunluğu, 200 metre yüksekliği ve 70 metre genişliği ile Türkiye'nin en büyük kanyonlarından olan Cehennem Deresi Kanyonu'nun turizme açılması için çalışma başlatıldı. Ardanuç Kaymakamlığı ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü, kanyonun her iki yakası arasında cam köprü projesi geliştirdi. Büyüleyici bir görüntüye sahip kanyon, projenin tamamlanmasıyla ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak. Ardanuç ilçesine 7 kilometre uzaklıktaki doğal sit alanı Cehennem Deresi Kanyonu'nun turizme kazandırılması için Ardanuç Kaymakamlığı ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde çalışma başlatıldı. Yapılacak proje kapsamında 2.5 kilometre uzunluğu, 200 metre yüksekliği ve 70 metre genişliği ile Türkiye?nin en büyük kanyonlarından olan kanyonunun çevresinde gezi ve yürüyüş yolları yapılacak. Kanyonun iki yakası ayrıca inşa edilecek 80 metre uzunluğunda, 2.5 metre genişliğinde cam köprü ile birleştirilecek. Projesi hazırlanan kanyon için ihale süreci de başlatıldı. Yapılacak olan yeni düzenlemeler ve proje çalışmalarıyla, Amerika'nın Arizona eyaletindeki Grand Canyon'dan sonra dünyanın en yüksek ikinci kanyonu özelliği bulunduğu belirtilen Cehennem Deresi Kanyonu, turistler için cazip hale de getirilmesi hedefleniyor.
11.09.2019 Haberler
Afrin, Darmık Dağı'ndan vurulacak
Afrin, Darmık Dağı'ndan vurulacak Afrin’e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü PKK/PYD/YPG’den temizlenen Darmık Dağına askeri üs yapılması için çalışmalar başlatıldı. Kepçeler dağı yarıp yol yaparken kırıcılar ise teröristlerden geriye kalan kule ve mevzileri yıkıyor. Dağda yoğun bir çalışma var Afrin’e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk Askeri ve ÖSO güçlerinin yoğun çatışmalar sonucu PKK/PYD/YPG terör örgütü üyelerinden temizlediği Darmık Dağına askeri üs yapılması için çalışma başlatıldı. Kepçeler dağı yararak yol yaparken dağın tepesine çıkarılan kırıcılar ise teröristlerden geriye kalan beton kuleler ile tüneller ve mevzileri yıkıyor. Bölgenin en yüksek notlarından biri olan Darmık Dağından Afrin’in rahatlıkla görülebildiği öğrenildi. Askeri üs kurulacağı iddia edildi Temizlik ve yol yapım çalışmaları tamamlandığında dağın üzerine tank, obüs, hava savunma sistemleri, çok namlulu roketatarlar (ÇNR) yerleştirileceği iddia edildi. Türkiye tarafından kurulacak askeri üs sayesinde Afrin’deki terör hedeflerinin daha rahat bir şekilde imha edileceği ve bununla birlikte bölgenin kontrol altında tutulabileceği belirtildi. Terör örgütü üyelerinden temizlenen Darmık Dağında terörist başı Abdullah Öcalan’ın posteri şeklinde sözde anıtı bulunuyordu. Bu yapı da Türkiye’nin düzenlediği hava saldırısında imha edilmişti.
11.09.2019 Yaşam
Mehmetçik kar kış demeden operasyonlarını sürdürüyor
Mehmetçik kar kış demeden operasyonlarını sürdürüyor Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından sınır ötesinde terör unsurlarının etkisiz hale getirilmesi için Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı tüm hızıyla devam ederken, Mehmetçik yurt içinde de teröristlere göz açtırmıyor. Sirt-Şırnak arasında bulunan 2 bin 962 rakımlı Herekol Dağı bölgesinde bir grup teröristin olduğu istihbaratı alınması üzerine bölgeye operasyon başlatıldı. Siirt'in Pervari ilçesi ile Şırnak arasında bulunan ve haritalarda genellikle Yazlıca Dağı olarak geçen Herekol Dağı'nda yer yer yarım metreye ulaşan kara aldırış etmeyen Mehmetçik, bölgede barınan teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı bir operasyon başlattı. Helikopterlerle Herekol Dağı'nın düz bir bölgesine indirilen komandolar bölgede barınan teröristlerin tespiti için kar kış demeden çalışma başlattı. 3 ayrı helikopterle karlı bölgeye indirilen komandolar, kar tipi kıyafetleri ve sırt çantalarıyla beyaz esaret altındaki yüksek rakımlı dağlarda terörist avına çıktı. Komandoların helikopterden indikten sonra karlı dağlarda güvenlik tedbirleri alarak ilerlemeleri dikkat çekti.
11.09.2019 Yaşam
Donör arayan üniversiteli Mengü için seferber oldular
Donör arayan üniversiteli Mengü için seferber oldular İzmir’in Aliağa ilçesinde Paroksdsmal Noktürnal Hemoglobdnürd (PNH) hastalığı nedeniyle ilik nakli bekleyen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Mengü Güney için yakınları tarafından sosyal medyada başlatılan kök hücre ve kan bağışı kampanyasına çok sayıda destek geldi. Aliağa’da yaşayan Güney ailesinin 19 yaşındaki kızları Mengü Güney için Paroksdsmal Noktürnal Hemoglobdnürd teşhisi konuldu. Mengü Güney'nin yakınlarından alınan kan örneklerinde uygun donör bulunamadı. Kök hücre bankasında da uygun donör bulunamayınca sağlık durumu kritik olan 19 yaşındaki Mengü Güney için ailesi, sosyal medyada kök hücre bağışı kampanyası başlattı. Kızılay İzmir Şubesi de kampanya kapsamında Aliağa Demokrasi Meydanı'na kurulan kan bağış aracında bağış yapmak isteyenlerden kan örneği aldı. Kampanyaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Meydana bulunan kan bağışı aracı önünde uzun kuyruklar oluştu. AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli'den destek ziyareti Bir dizi ziyaret ve toplantılara katılmak üzere Aliağa ilçesine gelen AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Demokrasi Meydanı'nda bulunan kan bağışı aracının yanına gelerek Mengü Güney’in ailesi ile görüştü. Üniversite öğrencisi Mengü Güney’in hastalığı hakkında bilgi alan Sürekli, ”Bağış dışında devlet olarak, Hükumet olarak ne gerekiyorsa yapalım. Elimizi taşın altına koyalım. Annesinin dediği gibi sadece Mengü değil, Mengüler gibi bekleyenlere destek olalım“ dedi. Sürekli'ye kızının hastalığı hakkında bilgi veren anne Melahat Güney, “Bu bağışlar inşallah şifa olur, donör bulunur. Sadece Mengü için değil, donör bekleyen hastalar için umut olur“ diye konuştu.
11.09.2019 Yaşam
Türk jetleri Afrin'i bombaladı
Türk jetleri Afrin'i bombaladı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) jetleri, Afrin'deki çok sayıda PKK/PYD-YPG hedeflerini vurdu. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin resmen açıkladığı 'Zeytin Dalı' operasyonu başlarken, jetlerin Afrin'de vurduğu noktalar ise böyle görüntülendi. Suriye sınırındaki Kilis’te konuşulu bulunan TSK'ya bağlı karakollardan fırtına obüs, tank birlikleri, çok namlulu roketatarlar ile Afrin’deki PKK/PYD hedefleri kara birlikleri tarafından vurulurken, Türk savaş uçakları tarafından tespit edilen hedefler ise yerle bir edildi.
11.09.2019 Yaşam
'Zeytin Dalı Harekatı' sonrasında sınırda sessizlik hakim
'Zeytin Dalı Harekatı' sonrasında sınırda sessizlik hakim Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) jetleri, Afrin'deki çok sayıda PKK/PYD-YPG hedeflerini vurdu. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin resmen açıkladığı 'Zeytin Dalı' operasyonu başlarken, jetlerin Afrin'de vurduğu noktalar ise böyle görüntülendi. Suriye sınırındaki Kilis’te konuşulu bulunan TSK'ya bağlı karakollardan fırtına obüs, tank birlikleri, çok namlulu roketatarlar ile Afrin’deki PKK/PYD hedefleri kara birlikleri tarafından vurulurken, Türk savaş uçakları tarafından tespit edilen hedefler ise yerle bir edildi.
11.09.2019 Yaşam
Afrin bölgesinde 'Zeytin Dalı Harekatı' başlatıldı
Afrin bölgesinde 'Zeytin Dalı Harekatı' başlatıldı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını baskı ve zulümden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00'dan itibaren “Zeytin Dalı Harekatı” başlatıldığını açıkladı. TSK'dan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00'dan itibaren “Zeytin Dalı Harekatı” başlatılmıştır. Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.
11.09.2019 Yaşam
"Zeytin dalı harekatı başladı"
"Zeytin dalı harekatı başladı" Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını baskı ve zulümden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00'dan itibaren “Zeytin Dalı Harekatı” başlatıldığını açıkladı. TSK'dan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00'dan itibaren “Zeytin Dalı Harekatı” başlatılmıştır. Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir. Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
11.09.2019 Yaşam
Sultangazi'de toprak kayması
Sultangazi'de toprak kayması Sultangazi'de bir inşaat alanında yapılan çalışmada toprak kayması meydana geldi. Toprak altında kalanların olduğunu öne sürülmesi üzerine kurtarma çalışması başlatıldı.
11.09.2019 Yaşam
Şelalede mahsur kaldılar
Şelalede mahsur kaldılar Kış turizminin en önemli merkezi Uludağ'da doğa yürüyüşü gerçekleştiren 5 kişi 6 metrelik şelaleden aşağıya inince mahsur kaldı. Donmamak için ateş yaktıklarını belirten guruba telefonla ulaşan (JAK) Jandarma Arama Kurtarma timleri, 5 kişiyi kurtarmak için yola çıktı. Ocak ayı olmasına karşın bahardan kalma bir gün yaşayan Bursa'da vatandaşlar kendilerini sokağa atarken doğa tutkunları da Uludağ'da çeşitli bölgelere yürüyüş gerçekleştirdi. Oteller bölgesinden Çobankaya Bakacak bölgesine yürüyüş gerçekleştiren 5 kişilik gurup Bakacak'tan patika yolu takip ederek orman içerisinden yürüyüşlerine devam etti. Yollarına çıkan 6 metrelik şelaleden aşağıya inen gurup havanın kararmasıyla yürüyüşlerine son verdi. Geldikleri yöne de tırmanamayan 5 kişi jandarmayı arayarak yardım istedi. Tüm eşyalarını şelalenin üst kısmında bıraktıkları için çok üşüdüklerini donmamak için ateş yaktıklarını belirten gurubun yerini tespit eden JAK ekibi 5 kişiyi mahsur kaldıkları yerden kurtarmak için yola çıktı.
11.09.2019 Yaşam
3600 rakımda karla mücadele çalışması
3600 rakımda karla mücadele çalışması Hakkari’nin Durankaya beldesinin alternatif yolu olan 2600 rakımlı Şivekör Tepesi’nde karla mücadele çalışması yapan İl Özel İdaresi ekipleri, sis nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı. 14 köy ile 24 mezra yolunun ulaşıma kapandığı Hakkari’de, karla mücadele çalışması aralıksız devam ediyor. Durankaya beldesinin alternatif yolu olan 2600 rakımlı Şivekör Tepesi’nde de karla mücadele çalışması başlatıldı. Sisli havaya rağmen zirvede çalışma yürüten karla mücadele ekipleri, zaman zaman zor anlar yaşadılar. Kapalı bulunan Durankaya beldesi alternatif yolunda sabah saatlerinde çalışma başlattıklarını belirten İl Özel İdaresi Şefi Seyni Aydemir, sisli hava nedeniyle ekiplerin zor anlar yaşamasına rağmen belde yolunu açmayı başardıklarını söyledi. Yapılan 5 saatlik çalışmanın ardından Durankaya beldesi yolu yeniden ulaşıma açılırken, il genelinde kapalı bulunan 14 köy ve 24 mezra yolunun ise yeniden açılması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.
11.09.2019 Yaşam
Van- Bahçesaray yolunda karla mücadele çalışması
Van- Bahçesaray yolunda karla mücadele çalışması Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü ekipleri, Van-Bahçesaray yolunda karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Van merkeze 2 günden buyana etkili olan sağanak yağmur, yüksek kesimlerde ise yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışı ile birlikte Van-Bahçesaray yolunda kar ve sistem dolayı sürücüler zor anlar yaşıyor. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü 111. Şube Şefliğine bağlı Görentaş Şantiye Şefliği ekipleri, sabahın erken saatlerinde 3 bin rakımlı Karabet Geçidine giderek karla mücadele çalışması başlattı. Sisin de yoğun olduğu bölgede sürücüler zincir takarak yoluna devam ediyor.
11.09.2019 Yaşam
Kastamonu'da katledilen 5 kişinin cesedi bulundu
Kastamonu'da katledilen 5 kişinin cesedi bulundu Kastamonu'da merkeze bağlı Bürme köyünde 29 Kasım'da çıkan yangın sonrasında kaybolan aynı aileden 5 kişinin cesedi bulundu. Olayla ilgili 2 kişinin daha tutuklandığı belirtildi.
11.09.2019 Yaşam
Tüfekle ateş ederek ağacı kırdı
Tüfekle ateş ederek ağacı kırdı Kocaeli'de pompalı tüfekle ağaca ateş açarak gövdelerini parçalayan A.K. adlı şahıs hakkında Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü hazırladığı şikayet dilekçesini, Cumhuriyet Savcılığı'na teslim etti. Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü, ilçe sınırları içerisinde ağaçlara pompalı tüfekle ateş ederek zarar veren A.K. adlı şahıs hakkında Cumhuriyet Savcılığına şikayet dilekçesi verdi. Müdürlük tarafından hazırlanan dilekçede ise şu ifadelere yer verildi: "Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden paylaşılan ve sonrasında ulusal, yerel ve sosyal medyada haber olan bir video yayınlanmıştır. Paylaşılan videonun içeriğinde, olayın Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü, Yuvacık Orman İşletme Şefliği sorumluluk alanında gerçekleştiği anlaşılmıştır. Video, içeriği gereği, gerek sivil toplum kuruluşlarınca, gerek vatandaşlarımızca tepkiyle karşılanmıştır. Sebep konu ile ilişkili kamuoyu açıklaması yapılmasının faydalı olacağı düşünülmüştür. Kurum sorumluluğu gereği bu ve benzeri davranışlara asla sessiz kalmayıp müsamaha göstermediğimizi özellikle ifade etmek isteriz. Vatandaşlarımızın göstermiş olduğu hassasiyet bizleri mutlu etmiş; ormanların korunması ve orman suçlarıyla mücadele hususunda azmimizi arttırmıştır. Orman İşletme Şefliğimiz tarafından, pompalı tüfekle ateş ederek 1 adet ağacın hayatiyetini kaybetmesine sebep olan şüpheli hakkında Orman Kanunu’nun 14. Maddesi’ne muhalefet suçundan 11.12.2017 tarihinde tutanak düzenlenip, Cumhuriyet Savcılığı’na tevdi edilmiştir."
11.09.2019 Yaşam
Öğrencilere el öptüren müdür hakkında inceleme başlatıldı
Öğrencilere el öptüren müdür hakkında inceleme başlatıldı KAHRAMANMARAŞ İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Yılmaz, Pazarcık ilçesinde bahçe kapısı dışında öğrencilere elini öptüren Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Yılmazcan hakkında inceleme başlatıldığını söyledi. Pazarcık Anadolu Lisesi'nde ne zaman ve kim tarafından çekildiği bilinmeyen görüntülerde, müdür İbrahim Yılmazcan, okulun bahçe kapısı önünde oturuyor. Bu sırada okula gelen öğrenciler, Yılmazcan'ın elini öpüp, içeri giriyor. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, olayı Meclis'e taşıdı. Sosyal medyada da tepki çeken görümntülerle ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü de harekete geçti. Konuyla ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Yılmaz, Pazarcık Anadolu Lise'mizde çıkan o görüntülerden sonra Pazarcık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'müzden gerekli bilgileri aldık ve hemen gerekli incelemeleri başlattık. Gelen raporlar doğrultusunda gerekli işlemleri yapacağız dedi. Müdür İbrahim Yılmazcan ise gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.
11.09.2019 Yaşam
Ovit Tüneli'nde çalışmalar yeniden başladı
Ovit Tüneli'nde çalışmalar yeniden başladı RİZE’nin İkizdere İlçesi Ovit Dağı geçidinde yapımı süren ve 12.6 kilometre uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun, dünyanın 4’üncü uzun çift tüplü tüneli olan Ovit Tüneli’nde, ‘Yetersiz iş güvenliği’ gerekçesiyle verilen geçici durdurma kararı eksikliklerin giderilmesinin ardından kaldırıldı ve çalışmalar yeniden başlatıldı.
11.09.2019 Yaşam