Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nde blokzincir sistemi konuşuldu
Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nde blokzincir sistemi konuşuldu Ava Labs Üst Yöneticisi Prof. Dr. Emin Gün Sirer, "Blokzincir üzerinden gelişen sistemlerle gelecekte bir finansal devrim olacak. Biz gelecek bu devrimin henüz başındayız. Bu devrimle finansal mimari kökten değişecek." ifadelerini kullandı.
22.11.2021 Ekonomi
Piyasa hacmi 225 milyar doların üzerinde
Piyasa hacmi 225 milyar doların üzerinde Facebook’un kripto para birimi Libra’nın destek kaybetmeye devam etmesiyle kripto para birimleri piyasalarında izlenen aşağı yönlü eğilimin hafiflemesinin ardından piyasa hacmi, 226 milyar 131 milyon dolarla 225 milyar doların üzerine yükseldi.
14.10.2019 Ekonomi
Dünya Bankası'ndan blok zincir raporu
Dünya Bankası'ndan blok zincir raporu Dünya Bankası'nın raporunda, yeni ortaya çıkacak teknolojiler dalgasında, "kişiden kişiye işlemlerin ve bilgi akışlarının güvenilen bir aracıya ihtiyaç duyulmaksızın gerçekleşmesini sağlayan dijital teknolojiler" olarak açıklanabilecek blok zincirlerin yer aldığı, bu teknolojilerin aynı zamanda, ülkeler için bir dizi politik zorlukları da ortaya çıkardığı belirtildi.
8.05.2018 Ekonomi
Farklı blok zincirleri üzerinde çalışan para birimi geliştirildi: Metronome
Farklı blok zincirleri üzerinde çalışan para birimi geliştirildi: Metronome Blok zincir olarak bilinen bit yorgunluğunun temelini oluşturan yazılımın oluşturulmasına yardımcı olan bir kaç önemli geliştiriciden Jeff Garzik, daha iyi bir dijital para birimi oluşturmaya karar verdi. Metronome, farklı blok zincirleri üzerinde değişebilen bir kripto para birimi olacak.
25.10.2017 Teknoloji