Bursa Uludağ Üniversitesi

Bursa Uludağ Üniversitesi

Son dakika Bursa Uludağ Üniversitesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Bursa Uludağ Üniversitesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Bursa Uludağ Üniversitesi haber sayfamızda...

Bursa Uludağ Üniversitesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.821 bursa uludağ üniversitesi haberi bulunmuştur.
YÖK Başkanı Özvar: Yapay zekayı ülke açısından çok önemli görüyoruz
YÖK Başkanı Özvar: Yapay zekayı ülke açısından çok önemli görüyoruz Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Bugün, ülkemizdeki üniversitelerde 198 farklı ülkeden 350 bine yakın uluslararası öğrenci öğrenim görmektedir. Bu yönüyle ülkemiz dünyada en fazla öğrenciye sahip ilk 10 ülke arasına girmiş ve yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline gelmiştir. Hedefimiz uluslararası öğrenci sayısında, dünyada ilk 5’e girmektir" dedi.
19.04.2024 Gündem
4 cana umut olmuştu! 22 yaşındaki Melek'e acı veda
4 cana umut olmuştu! 22 yaşındaki Melek'e acı veda Yalova’da 12 nisan tarihinde geçirdiği trafik kazası sonrasında 5 günlük yaşam savaşını kaybeden 22 yaşındaki Melek Karakaş, organlarını bağışlayarak 4 cana umut olmuştu. Organları Ankara, Bursa ve Çanakkale’de hastalara ulaştırılan Melek, sevenlerinin gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.
19.04.2024 Gündem
Evde tadilat yapıyordu korkunç olay! Spiral makinesi ile hastaneye kaldırıldı
Evde tadilat yapıyordu korkunç olay! Spiral makinesi ile hastaneye kaldırıldı Bursa’nın İnegöl ilçesinde Salih E. (37), evinde tadilat için demir profil keserken, elini spiral makinesine kaptırdı. Salih E. spiral makinesiyle hastaneye kaldırıldı.
6.04.2024 Gündem
Korkunç olay! Seçimde arkabasını desteklemeyen kuzenlerine tüfekle ateş açtılar: 1 ölü, 2 yaralı
Korkunç olay! Seçimde arkabasını desteklemeyen kuzenlerine tüfekle ateş açtılar: 1 ölü, 2 yaralı Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde düzenlenen bir eğlencede, yerel seçimlerde akrabalarından olmayan muhtar adayını desteklediği iddiasıyla amcasının oğulları E.Y. (36) ve M.Y. tarafından pompalı tüfekle vurulan Yusuf Yiğit hayatını kaybetti, saçmaların isabet ettiği biri 3 yaşındaki çocuk 2 kişi de yaralandı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin açıklama yaparken, E.Y. ve M.Y.'nin yakalanması için çalışma başlatıldı.
31.03.2024 Gündem
Bakan Fidan: Filistinli kardeşlerimizi asla ve asla yalnız bırakmayacağız
Bakan Fidan: Filistinli kardeşlerimizi asla ve asla yalnız bırakmayacağız Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bursa'da Rumeli ve Balkan Türkleri ile iftar programında bir araya geldi. Programda konuşan Fidan, "Türkiye'yi hasım gibi görenlere şunu çok açık bir şekilde söylüyoruz. Sizin stratejik vizyonsuzluğunuzun vebalini bölge ülkeleri olarak artık biz çekmeyeceğiz” dedi.
17.03.2024 Gündem
Tesadüfün böylesi! Zeynep bebeklerin yaşları, hastalıkları ve kaderleri aynı
Tesadüfün böylesi! Zeynep bebeklerin yaşları, hastalıkları ve kaderleri aynı Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören 2 yaşındaki Zeynep Çelik ile aynı yaştaki Zeynep Alya Sakarya, 'karaciğer yetmezliği' tanısı sonrası, babalarından aldıkları karaciğer ile yaşama tutundu. İsimleri, yaşları, hastalıkları ve kaderleri aynı olan Zeynep bebekler, 6'şar saat süren operasyonlarla sağlıklarına kavuştu.
10.03.2024 Gündem
Çöp ev skandalı! Tahliye edilen teyze ile ilgili yeni gelişme
Çöp ev skandalı! Tahliye edilen teyze ile ilgili yeni gelişme Bursa’da 11 yaşındaki yeğenini kaçırarak çöp evde kilitli tuttuğu iddia edilen teyzenin tahliye kararına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatlarınca yapılan itiraz, bir üst mahkeme tarafından reddedildi.
16.02.2024 Gündem
Üniversite-sanayi iş birliği!
Üniversite-sanayi iş birliği! Bursa Uludağ Üniversitesi, iş dünyasıyla ilişkilerin geliştirilmesi ve daha fazla katma değerli proje üretilebilmesi adına üniversite-sanayi iş birliği faaliyetleri aralıksız devam ediyor.
13.02.2024 Eğitim
Tıp öğrencisi üretti! 'Global anlamda böylesi yok'
Tıp öğrencisi üretti! 'Global anlamda böylesi yok' BUÜ Tıp Fakültesi 5’inci sınıf öğrencisi İsmail Emir Yassı, 2021 yılında Charité – Universitätsmedizin Berlin, Klinik Nöroteknoloji Laboratuvarı’nda staj yaptığı dönemde, kısmi felç hastalarının kullandığı mobil el dış iskeletlerinin hem ulaşılamaz fiyatlarla satıldığını hem de bu cihazların tam anlamıyla mobil olmadığını fark ederek bir proje tasarladı.
12.02.2024 Gündem
Teyze tahliye oldu, Cem Muhammet için yeni karar verildi
Teyze tahliye oldu, Cem Muhammet için yeni karar verildi Bursa'da 12 yaşındaki Cem Muhammet A.'nın çöp ev haline gelen dairedeki bir odada kilitli bulunmasının ardından tutuklanan teyze geçtiğimiz günlerde tahliye edildi. Teyzenin tahliyesine itiraz edilirken küçük çocuk ile ilgili yeni bir gelişme de yaşandı.
5.02.2024 Haberler
Cem Muhammet için anneden yeni karar! Teyze tahliye edilince harekete geçti
Cem Muhammet için anneden yeni karar! Teyze tahliye edilince harekete geçti Bursa'da 12 yaşındaki Cem Muhammet A.'nın çöp ev haline gelen dairedeki bir odada kilitli bulunmasının ardından tutuklanan teyze geçtiğimiz günlerde tahliye edildi. Teyzenin tahliyesine itiraz edilirken küçük çocuk ile ilgili yeni bir gelişme de yaşandı.
5.02.2024 Gündem
Son dakika... Bursa'da yeğenini çöp evde tutan teyze ile ilgili karar çıktı
Son dakika... Bursa'da yeğenini çöp evde tutan teyze ile ilgili karar çıktı Bursa'da, yeğeni Cem Muhammet A.'yı (13) çöp ev haline gelen dairede kilitli odada alıkoyduğu iddiasıyla tutuklanan Kamuran Pınar Acar'ın (45), yargılandığı davada karar çıktı.
2.02.2024 Gündem
Oğlunun kavga ettiği çocuğun babasını öldürdü, cezası belli oldu
Oğlunun kavga ettiği çocuğun babasını öldürdü, cezası belli oldu Bursa'da oğlu ile kavga eden çocuğun babası Ömer Şehzade ile sokakta karşılaşıp, çıkan kavgada öldüren İbrahim Çağan'ın cezası belli oldu.
29.12.2023 Gündem
BUÜ'nün Filistinli doktora öğrencisi, İsrail saldırılarında hayatını kaybetti
BUÜ'nün Filistinli doktora öğrencisi, İsrail saldırılarında hayatını kaybetti Bursa Uludağ Üniversitesi’nde doktora çalışmalarını yürüten Filistinli Mohammed Abd Elhade Nassar (38), İsrail güçlerinin saldırısında babası ve kardeşi ile hayatını kaybetti.
27.12.2023 Gündem
Deprem, her türlü işareti veriyor! Uzman isim açıkladı: 'İstanbul'u mu terk edeceğiz, Bursa’yı mı?'
Deprem, her türlü işareti veriyor! Uzman isim açıkladı: 'İstanbul'u mu terk edeceğiz, Bursa’yı mı?' Marmara Denizi Gemlik Körfezi açıklarında meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem, sonrası Bursa Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün depreme dair açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Doğangün, “'İstanbul'u mu terk edeceğiz, Bursa’yı mı?' sorusuna cevap verdi.
11.12.2023 Gündem
Beto'nun otobüsteki kaçak yolculuğu
Beto'nun otobüsteki kaçak yolculuğu Bursa'da, yol kenarında yaralı bulunup Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne getirilen, 2 aylık tedavisinin ardından yaşama tutunan ve 'Beto' adı verilen 10 yaşındaki Saint Bernard cinsi dişi köpek, maskotu olduğu hastanenin bahçesinden kaçıp 500 metre ilerideki duraktan belediye otobüsüne girdi. Kendisini tanıyan veterinerlik fakültesi öğrencisinin otobüste bulup hastaneye geri getirdiği Beto'nun seyahati, araç içi kameraya yansıdı.
11.12.2023 Yaşam
Umursamazlığı ölüm getirdi: O günden sonra vicdanım hiç rahat değil
Umursamazlığı ölüm getirdi: O günden sonra vicdanım hiç rahat değil Bursa'da 8 yaşındaki kızıyla yolda yürürken Zekiye Demiralay'ın (47) ölümüne neden olan mahalle muhtarı Ali Özkan (65), duruşmada pişman olduğunu belirterek  “Şeker hastasıyım Hakim Bey. Cezaevinde yatmak istemiyorum, tahliyemi talep ediyorum" dedi.
15.11.2023 Gündem
BUÜ’de eğitime engel yok! ‘Turuncu Bayrak’ almaya hak kazandı
BUÜ’de eğitime engel yok! ‘Turuncu Bayrak’ almaya hak kazandı Bursa Uludağ Üniversitesi eğitimde kalite vizyonu, etik değerlere bağlılık, çevreye saygı, sürdürülebilirlik, evrensel, toplumsal değerlere saygı ve öğrenci odaklılık değerleri çerçevesinde örnek üniversite kimliğini güçlendiren çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.
13.11.2023 Eğitim
Savcı biber gazını silahtan saydı! 2 yıl 3 ay hapsini istedi
Savcı biber gazını silahtan saydı! 2 yıl 3 ay hapsini istedi Bursa'da arkadaşıyla evinin önünde oturan Yusuf Emir Bolat'ın (9) yanına bisikletle yaklaşıp, yüzüne biber gazı sıkan ve 6 ayrı suçtan tutuklanan Veysel İlhan (31) hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede Yusuf Emir’e sıkılan biber gazı silah sayılırken, İlhan hakkında 2 yıl 3 ay hapis cezası istemiyle dava açıldı.
11.11.2023 Gündem
'Yüzde birlik bir yaşama şansı vardı!' Bir günde mucizeler sıralandı
'Yüzde birlik bir yaşama şansı vardı!' Bir günde mucizeler sıralandı Bursa'da 1,5 yıl önce ailesiyle birlikte yediği mantar sebebiyle zehirlenen 6 yaşındaki Nisanur Yavuz'un hastaneye getirildiğinde doktorlar; 'hazırlıklı olun, yüzde birlik bir yaşama yansı var' dedi. Ve Nisanur'un hikayesindeki inanılması güç olaylar o dakikadan itibaren başladı...
8.11.2023 Haberler
'Yüzde birlik bir yaşama şansı var'dı! Bir günde mucizeler sıralandı
'Yüzde birlik bir yaşama şansı var'dı! Bir günde mucizeler sıralandı Bursa'da 1,5 yıl önce ailesiyle birlikte yediği mantar sebebiyle zehirlenen 6 yaşındaki Nisanur Yavuz'un hastaneye getirildiğinde doktorlar; 'hazırlıklı olun, yüzde birlik bir yaşama yansı var' dedi. Ve Nisanur'un hikayesindeki inanılması güç olaylar o dakikadan itibaren başladı...
8.11.2023 Gündem
Kimliği belirlendi! Gözleri ele verdi, yakalandı
Kimliği belirlendi! Gözleri ele verdi, yakalandı Bursa'da, arkadaşıyla evinin önünde oturan Yusuf Emir Bolat'ın (9) yanına bisikletle yaklaşıp, yüzüne biber gazı sıkan ve 6 ayrı suçtan tutuklanan Veysel İlhan (31), yakalandı. Kaçış güzergahındaki tüm güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, en son markette alışveriş yaparken görüntülendiğini ve göz kayması (Şaşılık) rahatsızlığı olduğunu tespit etti. Suç kaydı bulunan aynı rahatsızlığa sahip 167 kişinin listesini çıkaran polis, Veysel İlhan'ı evinde yakalayıp gözaltına aldı.
4.11.2023 Haberler
Kimliği belirlendi! Gözleri ele verdi, yakalandı
Kimliği belirlendi! Gözleri ele verdi, yakalandı Bursa'da, arkadaşıyla evinin önünde oturan Yusuf Emir Bolat'ın (9) yanına bisikletle yaklaşıp, yüzüne biber gazı sıkan ve 6 ayrı suçtan tutuklanan Veysel İlhan (31), yakalandı. Kaçış güzergahındaki tüm güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, en son markette alışveriş yaparken görüntülendiğini ve göz kayması (Şaşılık) rahatsızlığı olduğunu tespit etti. Suç kaydı bulunan aynı rahatsızlığa sahip 167 kişinin listesini çıkaran polis, Veysel İlhan'ı evinde yakalayıp gözaltına aldı.
4.11.2023 Gündem
9 yaşındaki Yusuf'un yüzüne biber gazı sıkan şüpheli tutuklandı
9 yaşındaki Yusuf'un yüzüne biber gazı sıkan şüpheli tutuklandı Bursa'da, arkadaşıyla evinin önünde oturan Yusuf Emir Bolat'ın (9) yanına bisikletle yaklaşarak, yüzüne biber gazı sıkan ve polis ekipleri tarafından evinde yakalanan Veysel İlhan (31), 6 ayrı suçtan tutuklandı. Hakkında 25 suç kaydı bulunan İlhan'ı, olay günü giydiği tişört ve kullandığı bisiklet ele verdi. Evinde 3 adet biber gazı bulunan İlhan’ın, Yusuf Emir Bolat'a yaptığı saldırıyı, 5 kişiye daha yaptığı belirlendi.
2.11.2023 Gündem
Saldırıya uğrayan Yusuf o anları anlattı: İlk vukuatı değil
Saldırıya uğrayan Yusuf o anları anlattı: İlk vukuatı değil Bursa'da, arkadaşıyla otururken bir bisikletli Veysel İ.’nin (33) yüzüne biber gazı sıktığı Trabzonspor Futbol Okulu öğrencisi Yusuf Emir Bolat'ın (9) annesi Sonay Baş (39), "Trabzonspor Başkanı telefonla arayıp geçmiş olsun dedi ve bizi Konya maçına davet etti" dedi.
2.11.2023 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Bursa Uludağ Üniversitesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.