Zaman yolcusu: Ruslar, 93 Harbi'ni zaman makinesiyle kazandı!
Zaman yolcusu: Ruslar, 93 Harbi'ni zaman makinesiyle kazandı! Zaman yolcusu olduğunu iddia eden bir kişi, Londra'da geliştirilen zaman makinesi sayesinde Almanya'nın İkinci Dünya Savaşı'nı kaybettiğini ve Osmanlı Devleti'nin, Ruslar'ın geliştirdiği zaman makinesi sebebiyle 93 Harbi'nde toprak kaybı yaşadığını öne sürdü.
21.05.2019 Diğer
128 yaşındaki dünyanın en yaşlı insanı: Uzun yaşamak bir ceza!
128 yaşındaki dünyanın en yaşlı insanı: Uzun yaşamak bir ceza! Dünyanın en yaşlı insanı ünvanını elinde bulunduran 128 yaşındaki Rus asıllı Koku Istambulova, yaşamı boyunca bir gün dahi yüzünün gülmediğini ve neden bu denli uzun yaşadığına bir anlam veremediğini söyledi.
17.05.2018 Hayat
Rusya’nın tarihi hakkında bilinmesi gerekenler
Rusya’nın tarihi hakkında bilinmesi gerekenler Dünya’ya hem sosyal hem de toplumsal anlamda birçok defa yön vermeyi başarmış bir ülke olan Rusya benzersiz ve gizemli bir tarihe sahiptir. Çarların ve çariçelerin son derece özgün bir yönetim biçimi ve kültürü ile uzun yıllar hükmettiği soğuk topraklar, Rusya tarihi boyunca, Türk tarihini hem direkt hem de dolaylı yoldan etkileyen birçok olaya sahne olmuştur.
2.05.2018 Gündem
Rusya'nın aradığı para bulundu
Rusya'nın aradığı para bulundu Gaziantep Devri Alem Para Müzesi'nin sahibi ve işletmecisi Esat Kaplan, koleksiyonun en değerli parçası olan Çarlık Rusya’sına ait tarihi parayı dostluk köprüsünü pekiştirmek için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e vermek istiyor.
11.09.2019 Haberler