Remziye Hisar kimdir, şiirleri, buluşları nelerdir? Remziye Hisar ne zaman doğdu, neden öldü? İşte kısaca hayatı
Remziye Hisar kimdir, şiirleri, buluşları nelerdir? Remziye Hisar ne zaman doğdu, neden öldü? İşte kısaca hayatı Google bugün Remziye Hisar'ı Doodle olarak yayınladı. Google kullanıcıları ise ana sayfada açılan görsel sonrasında arayışa geçti. Remziye Hisar'ı anlatan görselde Remziye Hisar kimdir, buluşları nelerdir? Remziye Hisar ne zaman doğdu, neden öldü? soruları araştırılmaya başladı. İşte Remziye Hisar'ın kısaca hayatı...
13.12.2021 Gündem
Ölü denilen bebek 1,5 yaşına girdi
Ölü denilen bebek 1,5 yaşına girdi Gaziantep'te 3 hastanede de ölü olduğu söylenen ancak doğduktan sonra yaşadığı anlaşılan bebek 1,5 yaşına girdi. Bebeğin annesi kanser tedavisi görürken, şu an çalışamayan ve çocuklarına bakmak zorunda olan baba yardım bekliyor. Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşayan Safiye ve Hasan Tiken çifti 2017 yılında 4'üncü bebeklerinin cinsiyetini öğrenmek için hastaneye gitti. Burada yapılan muayenede bebeklerinin kalbinin durduğu ve bebeğin ölü doğacağı teşhisi ile aile yıkıldı. safiye Tiken, Gaziantep'te 2 hastaneye daha giderek tekrar muayene oldu. Ancak diğer hastanelerden aldıkları cevap da aynı oldu. Bebekleri için mezar hazırlayan çift büyük üzüntü yaşarken, Safiye Tiken hamileliğinin 24'üncü haftasında rahatsızlanarak İslahiye Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yüzü şişen Safiye Tiken'e doktorlar, bebek öldüğü için zehirlenebileceğini söyledi. Bu nedenle Gaziantep Üniversitesine sevk edilen Safiye Tiken acil ameliyata alındı. Doğumdan sonra hemşire baba Hasan Tiken'den bebeği almasını istedi. Bebeğinin öldüğünü duyduktan sonra yaşadığını gören baba, büyük şok yaşadı. gözleri görmeyen ve şuanda 1.5 yaşında olan bebek, göz ameliyatının ardından sağlığına kavuştu.
11.09.2019 Yaşam
Hatay’da iki kafalı bebek dünyaya geldi
Hatay’da iki kafalı bebek dünyaya geldi Hatay’da, dünyada sıklığı her 5 bin canlı doğumda bir vaka olarak görülen ‘cranium bifidum’ ikiz kafa teşhisiyle doğan Suriyeli 3 günlük bebeğin, Türkiye’de gerçekleştirilen başarılı ameliyatı sonrası kafatasının arkasındaki bölüm alındı. Suriye’nin Halep şehrinde yaşayan ve 7’inci çocuğu Abdullatif Şekrak’a hamile olan Suriyeli Sana Hilel sancısının artması ve riskli doğum olduğu için Türkiye’de Hatay’da Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde sezaryen ile doğum yaptı. Çift başlı bir çocuğu dünyaya gelen Suriyeli Firas Şekrak ile Sana Hilel çiftine bebeğin riskli olduğu için hemen ameliyat edilmesi gerektiği söylendi. Suriyeli çift Halep’ten gelerek Türkiye’de doğan minik bebeklerini hemen İskenderun’da bulunan özel bir hastaneye getirdi. Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Koparan, yeni doğan bebeği müşahede altına alarak, bebeğin ameliyata hazır hale gelmesi için 3 günlük uğraşın ardından başarılı ameliyatı gerçekleştirdi. 3 günlük bebeği dünyada çok nadir görülen ‘çift başlı’ teşhisiyle ameliyat ettiklerini belirten Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Koparan, vakanın her 5 bin canlı doğumda bir görüldüğünü, böyle vakaların doğru şekilde tedavi ve ameliyat edilmemesi durumunda ölümcül olduğunu söyledi. Tıbbi olarak ‘meningoensefalosel’ veya ‘cranium bifidum’ yani iki kafa olarak bilinen bu rahatsızlığın tedavisinde en etkili yönetiminin yeni doğan döneminde yapılacak operasyonun önemli olduğunu belirten Op. Dr. Mehmet Koparan, “Anne karnında iken bu rahatsızlık biliniyor ve bilindiği için bu doğumu sezaryenle gerçekleşiyor. Sezaryen doğumun sonrasında bebeğin başındaki kitlenin büyük olması, içinde beyin dokularının olması dolayısıyla hastaneden ameliyatın yapılacağı bir merkeze bize gönderildi. Bizlerde kliniğimizde bu bebeği yatırdığımızda bebeğin yaklaşık 3 kiloya yakın kendi ağırlığı, 1 kiloya yakında başının arkasındaki kitlenin bir ağırlığı vardı. Ameliyat öncesinde beslenme ve diğer cerr
11.09.2019 Yaşam
İşte boa yılanı böyle doğuyor
İşte boa yılanı böyle doğuyor İşte boa yılanı böyle doğuyor
11.09.2019 İlginç Videolar
Başsız doğan oğlak 15 dakika yaşayabildi
Başsız doğan oğlak 15 dakika yaşayabildi Hatay'ın Hassa ilçesinde başsız oğlak dünyaya geldi. Hassa ilçesinde bulunan Bintaş Mahallesi'nde çobanlık yapan Halil Ergüneş'e ait sürüde yer alan bir keçi dün akşam saatlerinde doğum yaptı. Yavru oğlağı kucağına alan Ergüneş, oğlağın başının olmadığını fark etti. Ergüneş, arka ayaklarında da sakatlık olan oğlağı gördüğünde korkuya kapıldığını belirterek, “Doğduğu sıralar iyiydi, yaşıyordu. Başı yoktu ama kulakları vardı. 10-15 dakika sonra öldü. Çok korktum” ifadelerini kullandı.
11.09.2019 Yaşam
Yeni doğan buzağı donmasın diye evde beslediler
Yeni doğan buzağı donmasın diye evde beslediler Şanlıurfa'nın siverek ilçesinde kış ortasında doğan buzağı, soğuk havalardan etkilenince bakıcıları tarafından evde beslenmeye başladı. Battaniyeye sarılarak, soba kenarında biberonla beslenen buzağı, soğuk nedeniyle 5 gün hayatta kalabildi. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Karacadağ kırsal mahallesinde yaşayan Musa Delidolu, kış ortasında gece geç saatlerde yeni doğan buzağının soğuk nedeniyle zor anlar yaşadığını görünce evinde beslemeye başladı. soba yakılan odada, battaniyeye sarılı halde biberon ile beslenen buzağı, soğuk havalara dayamadı. Tüm çabalara rağmen buzağı 5 gün yaşayabildi. Buzağı sahibi Musa Delidolu, "Hayvan doğumdan sonra soğuk havalar nedeniyle titriyor, hareket bile etmiyordu. donmak üzereydi. Üşümesin diye odaya getirip, battaniyeye sardım. Sanki aile bireyinden biri oldu. İnekten sağdığımız sütü biberonla verip besledik. Tüm çabamıza rağmen buzağı iyileşmedi. Hayvan telef oldu" diye konuştu.
11.09.2019 İlginç Videolar
Mucize bebek burunsuz dünyaya geldi
Mucize bebek burunsuz dünyaya geldi ABD’de, 197 milyonda bir görülen yüz anomalisiyle dünyaya gelen Timothy Eli Thompson, burunsuz bir şekilde dünyaya merhaba dedi. ABD’nin Alabama eyaletinde dünyaya gelen Timothy Eli Thompson, burunsuz olarak doğdu. Thompson’ın, 197 milyonda bir görülen bu durumla mücadele etse de herhangi bir sağlık sorunun olmadığı kaydedildi. 4 Mart’ta dünyaya gelen ve burun boşluğu ile koku alma sisteminin olmadığı kaydedilen Thompson’ın daha rahat nefes alabilmesi için trakeotomi yöntemi ile soluk borusunun açıldığı bildirildi. Eli’nin annesi, dünya çapında oğlu ile aynı duruma sahip sadece 37 vakanın olduğunu ifade etti.
11.09.2019 Haberler
Çift başlı kuzu görenleri hayrete düşürdü!
Çift başlı kuzu görenleri hayrete düşürdü! Şanlıurfa Siverek’te, ölü doğan çift başlı kuzu görenleri şaşırttı. İlçenin Camikebir mahallesinde hayvancılıkla uğraşan Serdar Naryaprağı isimli vatandaşa ait koyun, öğle saatlerinde çift başlı ölü bir kuzu doğurdu. Koyunun doğum sırasında fenalaşması üzerine koyunu telef olmaması için kestiklerini belirten Naryaprağı, çift başlı kuzuyu merak eden vatandaşların ısrarı üzerine iş yerinin önüne getirerek meraklı vatandaşlara gösterdi. Çift başlı kuzuyu gören vatandaşlar ilk defa böyle bir olayla karşılaştıklarını ifade ettiler.
11.09.2019 Yaşam
Nadikidik adası 100 yıl sonra yeniden doğdu!
Nadikidik adası 100 yıl sonra yeniden doğdu! Pasifik Okyanusu’nda 1905 yılında meydana gelen şiddetli tayfun sonucunda yok olan ‘Nadikidik’ adası 100 yıl sonra mercan adası olarak yeniden doğdu.
11.09.2019 Haberler
Vücudunda kan olmadan doğdu!
Vücudunda kan olmadan doğdu! Tıpta son derece nadir rastlanan 'Beyaz Hayalet bebek sendromu' nedeniyle vücudunda neredeyse hiç kan olmadan dünyaya gelen bebek mucizevi bir şekilde hayatta kalmayı başardı.
11.09.2019 Haberler
Sevgilisi için yeniden doğdu!
Sevgilisi için yeniden doğdu! Kız arkadaşına evlenme teklifi etmek isteyen genç öyle bir yöntem seçti ki görenler hayretler içinde kaldı...
11.09.2019 İlginç Videolar
Ablasını yaşatmak için doğdu, başardı
Ablasını yaşatmak için doğdu, başardı Uygun kemik iliği bulunamayan ablasını kurtarmak için dünyaya gelen kızın yaşam öpücüğü..
21.10.2008 Cadde
7 kilo 100 gram doğdu
7 kilo 100 gram doğdu Ev hanımı olan 9 çocuk annesi Hatice Uğur (38) ile şu anda işsiz olan Mehmet Uğur’un (43) 7 kilo 100 gram ağırlığında bir kız çocukları dünyaya geldi.
12.08.2008 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri