Prof. Dr. Pampal: Kırılmalar devam edecek
Prof. Dr. Pampal: Kırılmalar devam edecek Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Hatay Defne merkezli 6.4'lük depremin, Kahramanmaraş depremlerinin tetiklemesi sonucu oluştuğunu söyledi. Pampal, "Çünkü birbirinin devamı niteliğinde yırtılma, kırılma devam ediyor. Maalesef bu kırılmalar devam edecek" dedi.
22.02.2023 Gündem
TÜRKİYE DEPREM RİSK HARİTASI güncel durum (AFAD 2023) || Doğu Anadolu fay hattı hangi illerden geçiyor? MTA diri fay hattı haritası-deprem risk haritası (1.2.3. derece)
TÜRKİYE DEPREM RİSK HARİTASI güncel durum (AFAD 2023) || Doğu Anadolu fay hattı hangi illerden geçiyor? MTA diri fay hattı haritası-deprem risk haritası (1.2.3. derece) Deprem risk haritası bireylerin gündeminde bulunuyor. Türkiye'nin 6 Şubat tarihinde depremle uyanması sonrasında birinci, ikinci, üçüncü derece riskli deprem bölgeleri araştırılıyor. Kahramanmaraş 7.7 ve 7.6'lık depremler meydana geldi. Depremler toplam 10 ilde hissedildi. Depremler sonrasında Doğu Anadolu fay hattının geçtiği iller ise merak konusu. Türkiye deprem risk haritası çeşitli renkler ile ayrılıyor ve deprem risk durumunu gösteriyor. Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA), yenilenmiş diri fay haritalarını paylaştı. İşte güncel Türkiye deprem risk haritası...Peki Doğu Anadolu fay hattı nereden, hangi illerden geçiyor, 1. 2. 3. derece riskli deprem bölgeleri nereler?
15.02.2023 Bilgi Rehberi
Depremler devasa fay hattının ucunda oldu! USGS kilometre verdi
Depremler devasa fay hattının ucunda oldu! USGS kilometre verdi ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, Hint Okyanusu'nu geçip Kızıldeniz'den Anadolu'ya kadar sokulan büyük fay hattında meydana gelen depremlerin detaylarını paylaştı.
7.02.2023 Dünya
Prof. Dr. Haluk Özener açıkladı! Doğu Anadolu Fayı üzerinde kırılacak daha çok parça var
Prof. Dr. Haluk Özener açıkladı! Doğu Anadolu Fayı üzerinde kırılacak daha çok parça var Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, 17 Ağustos Depremi'nin 21. yıldönümü nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Prof. Dr. Haluk Özener, "2020 yılında, Sivrice'de yaşadığımız depremle Doğu Anadolu Fayı üzerinde bir parça kırıldı ama burada kırılacak daha çok parça var" dedi.
17.08.2020 Gündem