Tarihi köprüye hem asfalt hem beton döktüler
Tarihi köprüye hem asfalt hem beton döktüler Adana'da son Osmanlı dönemi eseri olduğu belirlenen ve 2008 yılında "kültür varlığı" olarak tescillenen Söğütlüdere Köprüsü'nün üzerine asfalt dökülürken, kemerlerine de beton döküldü. Van'ın Muradiye ilçesinde 19'uncu yüzyılda inşa edilen tarihi Şeytan Köprüsü üzerine kaplanan ve büyük tepkiye neden olan asfalt vakasından sonra aynı olayın Adana'da tarihi Söğütlüdere Köprüsü'nde de yaşandığı ortaya çıktı. 2008 yılında yıkılarak yerine yeni bir köprünün yapılmak istenmesine karşı çıkıp Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna vatandaşın şikayeti üzerine Söğütlüdere Köprüsü "kültür varlığı" olarak tescil edildi. Son Osmanlı dönemi eseri olduğu ve 100 yıldan fazla geçmişi olduğu belirlenen köprü, 2 gözden oluşuyor. 6.35 metreye 17.5 metre boyutlarında ve 3.4 metre yüksekliğindeki köprünün kemer açıklıkları ise 3.75 metre, orta ayağı da 1.30 metre uzunlukta. Köprünün yaya ve araçların geçtiği kısmı yıllar önce diğer tarihi köprülerde olduğu gibi taş yapıydı ancak asfalt dökülerek bu tarihi doku yok edildi. Aynı zamanda zarar gören köprünün kemer kısımlarına da yine beton dökülerek tarihi dokusuna zarar verildi. Tarihi köprüye asfalt ve beton dökülmesi Adanalıların tepkisine neden oldu. Bir vatandaş tarihi köprünün üzerine asfalt dökülmesinin çok yanlış olduğunu, asıl görüntüsünün yok edildiğini bir an önce aslına uygun şekilde restore edilmesi gerektiğini söyledi. Yetkililer ise tarihi köprüde inceleme yapıldıktan sonra aslına uygun restore edileceğini bildirdi.
11.09.2019 Yaşam
Kağıthane’de akılalmaz olay
Kağıthane’de akılalmaz olay Kağıthane’de bir restoranda ocakta unutulan tavayı suyla söndürmeye çalışan 3 kişi yandı. Vücutlarında yanık oluşan yaralılar hastanelere kaldırıldı Olay, Kağıthane Merkez Mahallesi Sadabat Caddesi'nde bulunan bir restoranda yaşandı. İddiaya göre, restoranın mutfağındaki tava, çalışanlar tarafından yanan ocak üzerinde unutuldu. Tavanın yandığını gören mutfak çalışanlar ocağı kapatarak tavayı yere aldı. Tavayı söndürmek isteyen çalışanlar bir kova suyu tavanın üstüne boşalttı. O esnada ise kızgın tavada bulunan yağ büyük bir gürültüyle parladı. Bu parlama esnasında tavanın çevresinde bulunan 3 kişinin yüzü yandı. Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri çağrıldı. Yüz kısımlarında yanıklar oluşan yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar hastanelere kaldırıldı. Yaşanan ihmalkarlık sonucunda yüzünde yanıklar oluşan çalışan, "Yangın çıkmadı. Tava tutuştu. Hepsi bu" ifadelerini kullandı. Basın mensubunun 'yanan tavaya su mu döktünüz' sorusu üzerine yanan vatandaşın ‘yes’ diyerek gösterdiği vurdumduymaz tavrı ise pes dedirtti.
11.09.2019 Yaşam
Kundaklanan engelli otomobilinin ardından böyle gözyaşı döktüler
Kundaklanan engelli otomobilinin ardından böyle gözyaşı döktüler Adana'da, 25 yıllık emeklilik tazminatıyla vergi indiriminden faydalanarak, satın aldığı engelli plakalı otomobili kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce benzin dökülerek, yakılan Celal Seba (52), aracın başında eşiyle birlikte gözyaşı döktü. Tekerlekli sandalyeye bağlı yaşayan Seba, otomobili yakan kişi ya da kişilerin bulunması için yardım istedi.Olay, önceki gün gece saatlerinde, Adana Yüreğir ilçesine bağlı Atakent Mahallesinde meydana geldi. Celal Seba, henüz 1 yaşındayken, geçirdiği çocuk felci nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağlı yaşamaya başladı. Sebanın 5 yıl önce vergi indiriminden faydalanarak, satın aldığı 01 CEC 75 engelli plakalı otomobili, oturduğu apartmanın önünde park halindeyken kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce benzin dökülerek, yakıldı. Alevler, komşuların yardımıyla söndürülürken, otomobilin ön ve arka tarafında hasar meydana geldi. 'ELİM AYAĞIM ARABAMDI' Çimento fabrikasında 25 yıllık çalışması sonucu hak ettiği emekli tazminatıyla otomobili satın aldığını belirten Celal Seba, aracın kaskosunun olmadığını söyledi. Seba, "Gece otoparkta bağrış çağrış oldu. Bir pazarcı söyledi, komşular yardım etti söndürürken. Dostum, düşmanım yok. Arabamın kaskosu olmadığı için hiçbir haktan faydalanamıyorum. 15 bin lira civarında masraf çıkıyor. Maaşımı çekmeye, düğüne, cenazeye ve hastaneye gidiyordum. Elim ayağım arabamdı. 5 tane çocuğum var. Açık kalp ameliyatı oldum. Arabamın yapılması için devlet büyüklerinden yardım istiyorum. Aracım LPGli. Söndürülmese tüm arabalar havaya uçardı" diye konuştu. Otomobilinin başında üzüntüyle bekleyen Celal Seba, uzun süre araca bakarak, gözyaşı döktü. '30 SENE SAKAT AYAĞIYLA ÇALIŞTI' Celal Sebanın eşi Leyla Seba ise "Yakan kimse, lütfen bulsunlar. Beyim sakat. Hastaneye gidiyordu. 30 sene sakat ayağıyla çalıştı. Ekmeğimizden, boğazımızdan ettik o parayı" dedi. Öte yandan Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca otomobilin yakılmasıyla ilgili soruşturma başlatıldı. 
11.09.2019 Yaşam
Başından aşağı damacanalarla su döktüler
Başından aşağı damacanalarla su döktüler Sakarya'nın Akyazı ilçesinde bir salonda gerçekleştirilen düğünde, dünyaevine giren damada arkadaşlarının yaptığı sulu şaka damat ve yakınlarına zor anlar yaşattı. Damadın arkadaşları düğünün en hareketli anında damadı su dolu damacanaları başından aşağı boşaltarak sırılsıklam yaptı.
11.09.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri