SEAT’tan daha güvenli sürüş için yapay zeka teknolojisi
SEAT’tan daha güvenli sürüş için yapay zeka teknolojisi SEAT, Xplora projesi ile sürücünün dikkatini dağıtan unsurlara karşı sürücüyü uyaran yapay zeka teknolojisi üzerinde çalışıyor. Proje kapsamında marka ayrıca sürücüleri gün ışığının etkilerinden korumak için otomatik olarak kararan cam geliştiriyor.
16.03.2020 Otomobil
Karayolu taşımacılığında yeni dönem
Karayolu taşımacılığında yeni dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan "Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliği ile belge düzenlemede, bürokrasiyi azaltacak ve e-devlet kullanımını artıracak yöntemleri geliştirdik. Trafik güvenliğinin sağlanması görevi çerçevesinde, taşımacılık yapan şoförlere yönelik ilave tedbirler kapsamında yıllık olarak güvenli sürüş eğitimi getirdik. Yetki belgesi sahipleri, çalıştırdıkları şoförlerin Milli Eğitim Bakanlığınca yetkilendirilen özel mesleki yeterlilik kurslarından yılda en az 7 saat, yüzde 70'i pratik, yüzde 30'u teorik olmak üzere güvenli sürüş eğitimi almalarını sağlayacak" dedi.
8.01.2018 Ekonomi
Kış mevsiminde güvenli sürüş için...
Kış mevsiminde güvenli sürüş için... Starpet’in madeni yağ şirketi Staroil Petrolcülük A.Ş.’nin Genel Müdürü Erkan Pehlivan, olumsuz hava koşullarının tüm Türkiye’yi etkisi altına aldığı bugünlerde güvenli bir sürüş için sürücülerin dikkat etmesi gerekenler hakkında önemli bilgiler verdi.
28.01.2013 Otomobil
Vekillere güvenli sürüş eğitimi
Vekillere güvenli sürüş eğitimi İzmir’de faaliyet gösteren Emin Direksiyon Akademi, isteyen tüm milletvekillerine ücretsiz güvenli sürüş eğitimi veriyor. İlk eğitimi CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman aldı.
16.08.2008 Ege