Bakırköy ve Ortaköy'de haç çıkarma töreni
Bakırköy ve Ortaköy'de haç çıkarma töreni HZ. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen ayinlerin ardından Ortaköy ve Yeşilköy'de denizden haç çıkarma töreni yapıldı.
6.01.2024 Gündem
Haliç'te denizden haç çıkarma töreni gerçekleştirildi!
Haliç'te denizden haç çıkarma töreni gerçekleştirildi! Hıristiyan inancına göre Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilmesinin yıl dönümü nedeniyle Haliç'te denizden haç çıkarma töreni yapıldı. Pandemi nedeniyle iki kişinin katıldığı törende denize atılan haçı Vasily Kürkçü kıyıya getirerek birinci oldu.
6.01.2021 Gündem
Haliç'te denizden haç çıkarma töreni gerçekleştirildi!
Haliç'te denizden haç çıkarma töreni gerçekleştirildi! Hristiyan inancına göre Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin 2021. yıl dönümü, Fener Rum Patrikanesi'nde düzenlenen ayin ve denizden haç çıkarma töreniyle kutlandı.
6.01.2021 Gündem
Bugün İstanbul... Denizden çıkardılar
Bugün İstanbul... Denizden çıkardılar HZ. İsa'nın doğumunun ve vaftiz edilişinin yıldönümü nedeniyle İstanbul'da denizden haç çıkarma törenleri düzenleniyor. O yerlerden biri de Üsküdar oldu.
6.01.2020 Haberler
Haliç’te geleneksel haç çıkarma töreni yapıldı
Haliç’te geleneksel haç çıkarma töreni yapıldı Hristiyan inancına göre Hazreti İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü nedeniyle Balat`taki Aya Yorgi Kilisesi'nde ayin düzenlenip denizden haç çıkarma töreni yapıldı. Fener Rum Patriği Bartholomeos, yönetiminde yapılan törene Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko da katıldı. Soğuk havaya rağmen denize atlayan gençler, Patrik Bartholomeos'un attığı haçı çıkarmak için birbiriyle yarıştı. Fatih Balat’taki Fener Rum Patrikhanesi bahçesinde bulunan Aya Yorgi Kilisesi’nde Hz. İsa’nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıldönümü sebebiyle ayin düzenlendi. Fener Rum Patriği Bartholomeos yönettiği ayine, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Ortodoks dini adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öğle saatlerine kadar süren ayinin ardından Bartholomeos ile ayine katılan Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko, cemaat mensupları kortej halinde yürüyerek Haliç kıyısındaki haç atma törenine katıldı. Haliç’te deniz polisi bekletilirken, töreni izlemeye gelenler aranarak törenin yapılacağı alana geçtiler. Bartholomeos'un haçı denize atmasıyla, teknelerde bekleyen katılımcılar, Haliç'in soğuk sularına atladı. Töreni sahilden izleyen çok sayıda turist ve vatandaşlar töreni cep telefonları ve kameralarıyla kaydetti. Tören aile fotoğrafı çekilmesi sonrasın sonlandırıldı.
11.09.2019 Haberler
Buz gibi suya atlayıp! Haç çıkarma töreni…
Buz gibi suya atlayıp! Haç çıkarma töreni… Ortadoks Hristiyanlar, dünya genelinde bugün Hz. İsa'nın doğum günü ve vaftiz edilişini kutluyor. İstanbul'da da denizden haç çıkarma törenleri düzenlendi. Haçı çıkarmak için denize atlayanlara altın haç kolye hediye edildi.
6.01.2018 Gündem
Buz gibi suya atlayıp! Haç çıkarma töreni…
Buz gibi suya atlayıp! Haç çıkarma töreni… Ortadoks Hristiyanlar, dünya genelinde bugün Hz. İsa'nın doğum günü ve vaftiz edilişini kutluyor. İstanbul'da da denizden haç çıkarma törenleri düzenlendi. Haçı çıkarmak için denize atlayanlara altın haç kolye hediye edildi.
6.01.2018 Gündem
Dondurucu havada denizden haç çıkardılar!
Dondurucu havada denizden haç çıkardılar! HZ. İsa’nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıldönümü Fener Rum Patrikhanesi ile Ortaköy’deki Ayios Fokas Rum Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen ’ayin’lerin ardından yapılan denizden haç çıkarma törenleriyle kutlandı. Ortaköy’deki törene soğuk hava nedeniyle sadece bir kişinin katıldı. Fener Rum Patrikhanesi’ne Sabah saatlerinden itibaren gelmeye başlayan ziyaretçiler, önce Aya Yorgi Kilisesi’nde düzenlenen Patrik Bartholomeos’un yönettiği ayinde mum yakarak dua etti. Ayinin sona ermesinin ardından ziyaretçiler haç atma törenini izlemek için sahile indi. Tören öncesi Patrik Bartholomeos’un haçı atacağı platform ve çevresi Hazar isimli bomba dedektör köpeği tarafından arandı. Okunan duaların ardından Patrik Bartholomeos tarafından haç denize atıldı. Bu sırada ayrı ayrı teknelerde haçın atılmasını bekleyenler Haliç’in soğuk sularına kendileri attılar. Bu yıl haçı çıkaran Paris’te çalışan Bulgaristan vatandaşı Todor Pasev oldu. Bartholomeos, haçı kendisine getiren Pasev’e ucunda haç bulunan altın kolye hediye etti.
11.09.2019 Yaşam