Hıdırellez'de neler yapılır? Hıdırellez ritüelleri, gelenekleri ve duası...
Hıdırellez'de neler yapılır? Hıdırellez ritüelleri, gelenekleri ve duası... Hıdırellez'de yapılacaklar, ritüeller ve gelenekler merak uyandırdı. Her yıl yazın gelişi sıra kutlanan bu coşkulu bayramda dilekler dilenir, dualar edilir. 5 Mayısı 6 Mayısa bağlayan gece olarak kabul edilen Hıdırellez'de neler yapılır, araştırılıyor. Hıdırellez ritüelleri ve gelenekleri nelerdir? Hıdırellez'de gül ağacına nasıl dilek dilenir? İşte Hıdırellez ritüelleri ve duası...
6.05.2021 Gündem
Hıdırellez nedir, ne anlama gelir? Hıdırellez duası ve dilek nasıl dilenir?
Hıdırellez nedir, ne anlama gelir? Hıdırellez duası ve dilek nasıl dilenir? Hıdırellez Orta Asya, Anadolu ve Balkanlarda kutlanan mevsimlik bayramlardan biri olarak bilinir. Bu gün Ruz-ı Hızır (Hızır Günü) olarak da adlandırılmaktadır. Hıdırıllez günü dünyada darda olanların yardımcısı olan Hızır ile denizlerin hakimi olan İlyas'ın yeryüzünde buluştukları gün olarak düşünülür ve kutlanır? Jülyen takvimine göre 6 Mayıs'tan 7 Kasım'a kadar olan süre Hızır günleri adıyla Yaz ayını 8 Kasım 5 Mayıs arasındaki tarih ise Kasım günlerine işaret etmektedir. Hıdırellez aynı zamanda baharın gelişi ve yazın kutlanışı anlamları da içermektedir
6.05.2020 Gündem
Hıdırellez ne zaman kutlandı? Hıdırellez gelenekleri nelerdir?
Hıdırellez ne zaman kutlandı? Hıdırellez gelenekleri nelerdir? Hıdırellez, Türk kültür mirasında önemli bir yer tutuyor. Yaz ayının gelişi doğanın uyanışı olarak bilinen Hıdırellez her yıl Mayıs ayının ilk haftası kutlanıyor. Anadolu'nun en ücra köşelerinde bile Hıdırellez gelenekleri sürdürülüyor. Peki Hıdırellez ne zaman kutlanacak? Hıdırellez gelenekleri nelerdir?
6.05.2019 Gündem
Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez gelenekleri nelerdir?
Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez gelenekleri nelerdir? Hıdırellez için geri sayım sürüyor. Yaz ayının müjdeleyicisi olarak ta bilinen Hıdırellez her yıl Mayıs ayı içerisinde kutlanıyor. Hıdırellez Türk kültür mirasında önemli bir yer tutuyor ve bugüne özel gelenekler yıllardır Anadolu'nın en uzak köşelerinde hala uygulanmaya devam ediyor. Peki Hıdırellez gelenekleri nelerdir?
29.04.2019 Gündem
Hıdırellez'de ne yapılır? (Hıdırellez kutlamaları)
Hıdırellez'de ne yapılır? (Hıdırellez kutlamaları) Hıdırellez ülkenin bir çok yerinde farklı etkinlikler ile kutlandı. Baharın müjdeleyicisi olarak da bilinen Hıdırellez'de her şehir kendine has örf adet ve gelenekleri ile kutlamalar yaptı. Dilekler tutuldu. Peki Hıdırellez gecesi ne yapılır? Nasıl dua edilir?
6.05.2017 Gündem