Kanındaki '47' tıp dünyasını karıştırdı! İki aile de birbirini tanımıyor ama her şey aynı
Kanındaki '47' tıp dünyasını karıştırdı! İki aile de birbirini tanımıyor ama her şey aynı Genç kadın kan bağışlamak için kan merkezine gitmişti. Ancak öncesinde hangi kan grubuna sahip olduğunu öğrenmesi gerekiyordu. Hızla test yapan uzmanlar çıkan sonuç karşısında ne diyeceğini bilemedi; kanı bilinen 8 kan grubuna da ait değildi. Dünyada iki elin parmaklarını geçmeyecek kadar az görülen bu istisnai durum ise bambaşka bir gerçeği ortaya çıkardı!
2.06.2023 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi açıkladı! Kan grubunun Covid-19'dan koruyucu bir yönü yok
Bilim Kurulu Üyesi açıkladı! Kan grubunun Covid-19'dan koruyucu bir yönü yok Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, kan grupları ile Covid-19 arasındaki ilişkiye dair, "Hangi kan grubu olursa olsun, her ne kadar çalışmalarda belirli kan gruplarında hastalarda daha nadir olduğu gösterilmiş olsa da tedbirler tüm kan grupları için aynıdır. Kişinin kan grubu ne olursa olsun, kan grubunun koronavirüsten koruyucu bir yönü yoktur" dedi.
29.11.2020 Gündem
Hangi kan grubu herkese kan verir?
Hangi kan grubu herkese kan verir? Hangi kan grubu herkese kan verir? 'Hangi kan grubu kimden ve kimlerden kan alır. Kan grubum bütün kan gruplarına uyar mı? Kimlerden kan alınır, kimlere kan verilir. Hangi kan grubu herkese kan verir?
14.10.2016 Genel Sağlık
Kalp hastalıklarında riskli kan grupları
Kalp hastalıklarında riskli kan grupları Amerikan Kalp Derneği tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre A, B ve AB kan grubuna sahip kişiler kardiyovasküler hastalıklara karşı daha eğilimli.
23.08.2012 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri