Mütercim tercümanlık bölümünü bitiren kas hastası Furkan, hayallerine kavuştu
Mütercim tercümanlık bölümünü bitiren kas hastası Furkan, hayallerine kavuştu İzmir'de, ağır kas erimesi olarak bilinen Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastası 22 yaşındaki Furkan Murat Aktaş, hayali olan Ege Üniversitesi (EÜ) İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümünden mezun olmanın mutluluğunu yaşadı.
8.09.2021 Yaşam
Engelli kadının akülü tekerlekli sandalyesinin şarj aleti çalındı
Engelli kadının akülü tekerlekli sandalyesinin şarj aleti çalındı Eskişehir'de, doğuştan kas hastalığı nedeniyle yürüyemeyen Şerife Şimşek'in (35) akülü tekerlekli sandalyesinin şarj aleti, tarafından çalındı. Şimşek, "Sokağa akülü arabamla çıkıyorum. Akülü arabam olmadan yürüyemiyorum” dedi.
3.11.2020 Gündem
14 yıl dayanabildi! Gözyaşları sel oldu
14 yıl dayanabildi! Gözyaşları sel oldu Denizli’de, solunum yetmezliği şikayetiyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren kas hastası Kubilay Yiğit (16), gözyaşlarıyla toprağa verildi.
27.01.2020 Gündem
Kas hastası çocuklarını yaşatmak isteyen aile yardım bekliyor
Kas hastası çocuklarını yaşatmak isteyen aile yardım bekliyor Uşak’ta yaşayan ve 13 senedir kas hastalığı bulunan Galatasaray sevdalısı Abdullah Özşahan (20) hastalığı için umut arıyor. Maddi durumları yetersiz olan aile çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve hayallerini gerçekleştirebilmek için yardım bekliyor. Özşahan'ın en büyük hayali ise Galatasaraylı futbolcular ile tanışmak.
25.11.2019 Haberler
Çocukları kas hastası olan babanın feryadı yürekleri dağladı
Çocukları kas hastası olan babanın feryadı yürekleri dağladı Balıkesir'de 2 çocuğu doğuştan DMD kas hastası olan babanın dramı yürekleri dağladı. Çocuklarının geleceklerinin Hindistan'da ki bir merkezde yapılması gereken kök hücre tedavisine bağlı olduğunu belirten acılı baba,"Her baba evlatlarının büyüdüğünü görmek ister ama inanın ben çocuklarımın büyümesini istemiyorum çünkü büyüdükçe hastalıkları artıyor dedi.Balıkesir’de yaşayan Muhammed Derda (9) ve Mehmet Emir (6) kardeşler taşıyıcı konumundaki annelerinden geçen kas hastalığı ile dünyaya geldiler. Türkiye’de ki tüm üniversite ve hastanelerde şifa arayan gözü yaşlı Karaca ailesinin tek umudu Hindistan’da yapılacak olan kök hücre nakli tedavisi. Çocuklarını hayatta kalabilmeleri sağlamak amacıyla zamanla yarışan aile yardımseverlerden destek bekliyor. Gözü yaşlı baba Fikret Karaca 2 çocuğununda milyonda bir görülen kas hastalığı olduğunu ifade ederek “Biz Türkiye’de ki gidilebilecek her üniversiteye gittik. İlk önce teşhisi Balıkesir'deki bir çocuk hastanesi koydu. Büyük oğlum yaklaşık 2,5 yaşındayken parmak uçlarına basmaya başladı. Bir sürü hastaneye gittik bize bir netice vermediler. En son gittiğimiz hastanede 4 aşamalı bir tahlil yaptılar. Bu gen taraması tahlilinde çocuğumuzun DMD kas hastalığı olduğunu öğrendik. İzmir ve Ankara'da da hastanelere gittik bu hastanelerde de aynı sonuçlar çıktı. ÇOCUKLAR KIZ OLSAYDI ANNESİ GİBİ TAŞIYICI OLACAKTI Doktorların kendisine kadınların bu hastalıkta taşıyıcı görevi gördüğünü erkeklerde ise rahatsızlıklar gösterdiğini belirten baba Fikret Karaca “Eğer kız çocuğumuz olsaydı o da annesi gibi taşıyıcı olacaktı. Belirli bir süre çocuk ayakta durabiliyor sonra kaslar işlevini yitiriyorlar, ayakta durmakta zorlanıyorlar, dengede duramıyorlar ve her geçen gün daha kötüye gidiyorlar. Küçük oğlumda da hastalık kendisini yüzde 60 gibi hissettirdi. Abisi kadar etkilenmedi ama her hangi bir şey yapamazsak oda etkilenecek. İstanbul'daki bir devlet hastanesinde kök hücre almak için uygun bulunduk. Biz bunu Sağlık Bakanlığına yazılı o
11.09.2019 Yaşam
Kas hastası oğlunun büyümesini istemeyen baba
Kas hastası oğlunun büyümesini istemeyen baba Bingöl'de yaşayan Gültekin ailesinin 'kas hastası' olan 10 yaşındaki Muhammed'in durumu yürek burkuyor. Doğuştan 'Duchenne Musküler Distrofi' yani 'DMD' hastalığıyla dünyaya gelen Muhammed Gültekin, bu hastalıkla yaşamını devam ettiriyor. Baba Şahin Gültekin ise kas hastası oğlunun büyümesini istemiyor. Neden?
13.03.2018 Hayat
Kas hastası Muhammet'in ailesinin tedavi çaresizliği
Kas hastası Muhammet'in ailesinin tedavi çaresizliği Çanakkale'de, bir kas hastalığı olan DMD (Duchenne Muscular Distrofi) nedeniyle günden güne kötüleşen 6 yaşındaki Muhammet Emin Helvacı'nın ailesi, bu hastalığın tedavisini yapacak doktor aradıklarını söyledi.
23.12.2016 Gündem