Prof. Dr. Hüseyin Toros: Dolu devam edecek, radarı takip edin
Prof. Dr. Hüseyin Toros: Dolu devam edecek, radarı takip edin İstanbul'u etkisi altına alan sağanak yağış ve dolunun ardından değerlendirmelerde bulunan İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, "Dolu olma ihtimali var, olmaya da devam edecek diyebiliriz" dedi. Toros, meteorolojinin uyarılarını ve radarını takip etmek gerektiğini vurguladı.
30.09.2020 Gündem
Gökyüzünde tsunami!
Gökyüzünde tsunami! Meksika'nın Merida şehrinde önceki gün gökyüzü bambaşkaydı. Oldukça nadir bir doğa olayı yaşandı.
26.07.2019 Dünya
Elektrik yüklü bulutlar nedeniyle uçaklar yakıt kritiğine girdi
Elektrik yüklü bulutlar nedeniyle uçaklar yakıt kritiğine girdi İSTANBUL’DA olumsuz hava koşulları ve CB (kümülonimbus) olarak adlandırılan elektrik yüklü bulutlar nedeniyle uçaklar havada tur atmak zorunda kalırken, bazı uçaklar ise yakıt kritiğine girdi. CB (kümülonimbus) olarak adlandırılan, kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrik yüklü bulutlara yakalanmak istemeyen pilotlar, Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaşma yapamadı, havada tur atmak zorunda kalan uçaklarda gecikmeler meydana geldi.
11.09.2019 Yaşam
Son dakika: İstanbul'da kümülonimbus alarmı!
Son dakika: İstanbul'da kümülonimbus alarmı! İstanbul'da olumsuz hava koşulları ve CB (kümülonimbus) olarak adlandırılan elektrik yüklü bulutlar nedeniyle uçaklar havada tur atmak zorunda kalırken, bazı uçaklar ise yakıt kritiğine girdi.
4.12.2017 Gündem
Atatürk Havalimanı'nda "kümülonimbus" engeli
Atatürk Havalimanı'nda "kümülonimbus" engeli İstanbul'da etkili olan şiddetli yağış ile "kümülonimbus" olarak adlandırılan elektrik yüklü bulutlara karşı önlem alınması nedeniyle Atatürk Havalimanı'na inecek uçaklarda kısa süreli gecikmeler yaşandı
11.09.2019 Haberler
Atatürk Havalimanı'nda "kümülonimbus" engeli
Atatürk Havalimanı'nda "kümülonimbus" engeli İstanbul'da etkili olan şiddetli yağış ile  "kümülonimbus" olarak adlandırılan elektrik yüklü bulutlara karşı önlem alınması  nedeniyle Atatürk Havalimanı'na inecek uçaklarda kısa süreli gecikmeler yaşandı.
22.08.2017 Gündem