Tuma Çelik'e 'cinsel saldırı' davasında beraat
Tuma Çelik'e 'cinsel saldırı' davasında beraat HDP'den ihraç edilen Mardin Milletvekili Tuma Çelik, D.K. adlı kadına cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla yargılandığı davada delil yetersizliğinden beraat etti.
14.04.2021 Gündem
Dokunulmazlığı kaldırılan Tuma Çelik'ten kan ve doku örneği alındı!
Dokunulmazlığı kaldırılan Tuma Çelik'ten kan ve doku örneği alındı! Hakkındaki 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'tehdit' suçlaması nedeniyle dokunulmazlığı kaldırılan bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in, soruşturma kapsamında kan ve doku örneği alındı.
3.11.2020 Gündem
D.K.'nin avukatı konuştu! Tuma Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılması için elimizde yeterli delil var
D.K.'nin avukatı konuştu! Tuma Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılması için elimizde yeterli delil var HDP'den ihraç edilen Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in cinsel saldırıda bulunduğu öne sürülen D.K.'nin avukatı Adile Gürbüz konuştu. Gürbüz, Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılması için yeterli delilin olduğunu ifade ederek, "Bugün bir kadın cinayetinin yasını tutarken, ölmeden öldürülmüş olan bu kadına ses olmamız gerekir. Şüphelinin dokunulmazlığının kaldırılması için elimizde yeteri kadar delil var. Tanık beyanları, HTS kayıtları var. Akabinde davanın açılacağını ve ceza alacağına inanıyoruz" dedi.
23.07.2020 Gündem