Sigmund Freud: İnsanın içindeki gize adanan bir ömür
Sigmund Freud: İnsanın içindeki gize adanan bir ömür Dünyaca ünlü nörolog ve psikanalizin kurucusu Sigmund Freud, kendini psikoloji bilimine adadı ve aynı zamanda yapmış olduğu çalışmalarla birçok bilim insanının da düşüncelerini şekillendirdi. Peki Sigmund Freud, nasıl bir hayat yaşadı?
7.05.2020 Portre
Yürüyen Ceset Sendromu nedir?
Yürüyen Ceset Sendromu nedir? Cotard Sendromu, yani ‘yaşayan ölü sendromu’, 1880 yılında Fransız nörolog Jules Cotard tarafından isimlendirildi. Bu psikiyatrik rahatsızlığa yakalananlar ölü olduklarına ve organlarının yok olduğuna inanıyorlar.
8.03.2018 Hayat
Çocuğunuzun migrenli olduğunu anlamanın 8 yolu
Çocuğunuzun migrenli olduğunu anlamanın 8 yolu Çocuğunuz başım ağrıyor diyorsa bu yazıyı mutlaka okuyunuz. Çünkü çocuklarda baş ağrısı erişkinlerdeki kadar tipik ve şiddetli olmayabilir.Okul çocuklarında %10 oranında migren görülür. Çocuklar baş ağrısını mazeret olarak kullanmazlar. Unutmayınız!..
31.03.2016 Genel Sağlık
Kitap Okumak Beyinde Biyolojik Değişikliğe Yol Açıyor
Kitap Okumak Beyinde Biyolojik Değişikliğe Yol Açıyor Nörologlar kitap okumanın duyusal becerilerde artışa neden olduğunu ispatladı.
12.08.2015 Kültür Sanat
5 yılda 6 parmağını kesti!
5 yılda 6 parmağını kesti! 5 yılda 6 ayak parmağını kesti… Üstelik pense, çekiç ve keski kullanarak… Bu, dünyada ender görülen bir hastalığın belirtisi… 70 yaşındaki diyabet hastası Adil Akarsu’nun yaptıkları, belgesellere ve Nip Tuck gibi ünlü dizilere konu olan bir hastalığa işaret ediyor: Vücut bütünlüğüne ilişkin kimlik bozukluğu. Hem “kişinin herhangi bir uzvunu benimsememesi” olarak tanımlanabilecek hastalığı, hem de bundan sonra kalan 4 ayak parmağını kaybetmemesi için yapılması gerekenleri Nöropsikiyatri Merkezi kurucusu Uzman Doktor Mehmet Yavuz’a sorduk… İşte Akarsu’nun yaşadıkları ve akla takılan soruların cevapları… (Adil Akarsu röportajı: Haber7)
11.09.2019 Bir Bilene Sorduk