Obruk

Obruk

Son dakika obruk haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan obruk gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan obruk haber sayfamızda...

Obruk

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 595 obruk haberi bulunmuştur.
Niğde'de patates deposunda göçük: 2 ölü, 4 yaralı
Niğde'de patates deposunda göçük: 2 ölü, 4 yaralı Niğde merkeze bağlı Çarıklı Köyü'nde toprak altındaki patates deposunda meydana gelen göçük nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti, 3'ü ağır 4 kişi yaralandı. Olayla ilgili açıklama yapan Niğde Valisi Cahit Çelik "Burada da bir vatandaşımız kendi tarlasına yer altı patates deposu yapmaya çalışırken maalesef bir çökme neticesinde oluşan basınç, buradaki çalışanları dışarı fırlatıyor." dedi.
8.04.2024 Gündem
Prof. Dr. Arık: 16 ilde obruk risk haritası oluşturulması planlanıyor
Prof. Dr. Arık: 16 ilde obruk risk haritası oluşturulması planlanıyor Konya Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Fetullah Arık, Konya ile özdeşleşen obrukların 16 farklı il için de risk oluşturduğunu, bu şehirlerde de Konya'daki gibi obruk risk haritasının planlandığının belirterek, "Karaman, Aksaray, Niğde yine Konya kuzeyindeki Ankara'da, Eskişehir'de, Sivas, Çankırı, Yozgat, Çorum'da, daha Doğu'ya doğru Bitlis'te, Siirt'te, Batman'da, Diyarbakır'da, daha batıya gittiğimizde Afyonkarahisar'da, Denizli'de, Manisa'da obruklar oluyor, olmaya devam ediyor" dedi.
8.04.2024 Haberler
Uzmanlar 16 ili uyardı! Yer çöküyor: Dev obrukların sayısı 700'ü buldu
Uzmanlar 16 ili uyardı! Yer çöküyor: Dev obrukların sayısı 700'ü buldu Konya Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Fetullah Arık, Konya ile özdeşleşen obrukların 16 farklı il için de risk oluşturduğunu, bu şehirlerde de Konya'daki gibi obruk risk haritasının planlandığını söyledi.
8.04.2024 Gündem
Konya Ovası’nda bir Selçuklu eseri
Konya Ovası’nda bir Selçuklu eseri Konya, sık sık obruklar ile gündeme gelir. İpek Yolu üzerinde yer alan, nice kervanlar misafir etmiş Selçuklu eseri Obruk Han da ismini bölgedeki en büyük obruklardan biri olan Kızören Obruğu’ndan alıyor.
21.01.2024 Arkeoloji
Deprem bölgesinde tedirgin eden görüntü! Obrukların içerisinden çıkıyor
Deprem bölgesinde tedirgin eden görüntü! Obrukların içerisinden çıkıyor Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Hatay'da tedirgin eden bir manzara ortaya çıktı. Hassa ilçesinde oluşan obrukların içerisinden çıkan sıvı bölge halkını tedirgin etti. İşte detaylar...
29.12.2023 Gündem
Deprem sonrası oluşan obruklardan siyah sıvı aktı!
Deprem sonrası oluşan obruklardan siyah sıvı aktı! Depremin vurduğu Hatay’da oluşan obrukların içerisinden zaman zaman çıkan siyah sıvı bölge halkını da meraklandırdı.
29.12.2023 Gündem
Deprem sonrası oluşan obruklardan siyah sıvı aktı!
Deprem sonrası oluşan obruklardan siyah sıvı aktı! Depremin vurduğu Hatay’da oluşan obrukların içerisinden zaman zaman çıkan siyah sıvı bölge halkını da meraklandırdı.
29.12.2023 Gündem
Okul bahçesinde dev obruk oluştu! Hafriyat kamyonu böyle içine düştü
Okul bahçesinde dev obruk oluştu! Hafriyat kamyonu böyle içine düştü Batman'da bir okulun bahçesinde dev obruk oluştu. Obruğun içerisine de hafriyat kamyonu düştü. Olay sırasında okulda kimse olmaması büyük bir facianın önüne geçti. İşte detaylar...
15.12.2023 Gündem
Deprem sonrası görüldü! En tehlikeli 2. bölge
Deprem sonrası görüldü! En tehlikeli 2. bölge Kahramanmaraş merkezli depremlerinden ardından Batman'ın Beşiri ilçesinin 25 kilometre uzaklığındaki Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı havzasında, çapı 100 metreyi bulan obruk oluştu.
5.12.2023 Haberler
Deprem sonrası görüldü! En tehlikeli 2. bölge
Deprem sonrası görüldü! En tehlikeli 2. bölge Kahramanmaraş merkezli depremlerinden ardından Batman'ın Beşiri ilçesinin 25 kilometre uzaklığındaki Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı havzasında, çapı 100 metreyi bulan obruk oluştu.
5.12.2023 Gündem
Bu yıl en çok gerçekliği aradık
Bu yıl en çok gerçekliği aradık Amerika’nın en eski sözlüğü Merriam-Webster gerçek, güvenilir, asıl ve özgün gibi anlamlara gelen ‘‘otantik’’i 2023’ün kelimesi seçti. Sözlük yayıncısı bu ilginin çevrimiçi aramalardan ve konuşmalardan kaynaklandığını belirtiyor. Peki, özgünlük günümüzde karşılığını bulan bir ifade mi?
3.12.2023 Pazar
Hatay'da enkazı kaldırılan binanın altında şok görüntü! Tam 10 metre derinliğinde
Hatay'da enkazı kaldırılan binanın altında şok görüntü! Tam 10 metre derinliğinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören binaların yıkımı devam ediyor. Hatay Antakya'da ağır hasarlı bir binanın enkazı kaldırıldı ve geriye şok bir görüntü ortaya çıktı. Enkazı kaldırılan arsada tam 10 metre derinliğinde 8 metre çapında obruk oluştu. Görenler gözlerine inanamadı. İşte merak edilen detaylar...
20.11.2023 Gündem
Obruklarda volkanik gaz çıkışı görüldü: Bu bizi korkutmaya başladı
Obruklarda volkanik gaz çıkışı görüldü: Bu bizi korkutmaya başladı Konya'da yer altı sularının çekilip, toprağın göçmesiyle oluşan obrukların sayıları 2 bin 500’ü bulurken, yeni oluşanların bazılarında volkanik gaz çıkışı görülmeye başlandı. 
11.11.2023 Gündem
Çözünen kayaçlar tarlaya dönüştü
Çözünen kayaçlar tarlaya dönüştü Burası Sivas’ta, kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Beypınar köyü yakınlarında jipsli kayaçlardan oluşan bir bölge...
12.10.2023 Gündem
Sivas ve çevresinde yaygın olarak görülüyor! Kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta
Sivas ve çevresinde yaygın olarak görülüyor! Kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta Sivas’ta jipsli kayaçlardan oluşan bölgede, yağışlar sonrası yaşanan çözülme ile birçok obruk ve dolin, köylüler tarafından tarım arazisine dönüştürüldü.
11.10.2023 Gündem
Ucunda ölüm bile olsa sistem bozulmasın
Ucunda ölüm bile olsa sistem bozulmasın Koreli yazar Yun Ko-eun, “Afet Gezginleri”nde doğal felaketlerin yaşandığı bölgelere tur yapan bir şirket üzerinden kapitalizmi sorguluyor.
8.10.2023 Kültür Sanat
Kelime Gezmece Cevapları 2023: Kelime Gezmece Tüm Seviyeler ve Cevapları Nelerdir?
Kelime Gezmece Cevapları 2023: Kelime Gezmece Tüm Seviyeler ve Cevapları Nelerdir? Kelime dağarcığını test eden Kelime Gezmece bir bulmaca oyunudur. Farklı şehirlerin isimlendirildiği bu oyunda zorlu seviyeleri ve bölümler bulunuyor. Toplam 47 bölümden oluşan oyun cep telefonlarından oynanabiliyor. Oyun seviyesi arttıkça cevaplarını bulmak da bir o kadar zor oluyor. Özellikle bazı bölümlerin cevaplarını bulmak oldukça zor. Kelimeleri bulmanın yanı sıra Kelime Gezmece cevapları ile kelime haznesi ve düşünme yeteneğinin gelişmesine yardımcı oluyor. Kelime Gezmece tüm seviyeler ve cevapları için “Kelime Gezmece Cevapları” içeriğimize göz atabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Anneden, babadan kalan tarla, toprak, bağ varsa aman dikkat! Devletten yeni uygulama
Anneden, babadan kalan tarla, toprak, bağ varsa aman dikkat! Devletten yeni uygulama Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras yolu ile kalan tarla, toprak ve bağlar ile ilgili önemli bilgiler verdi.
26.09.2023 Ekonomi
Sayıları 2 bin 500'ü buldu! AFAD'dan 'obruk' haritası
Sayıları 2 bin 500'ü buldu! AFAD'dan 'obruk' haritası AFAD, Konya’da sayıları 2 bin 500'ü bulan yer altı sularının çekilip, toprağın çökmesiyle oluşan obruklarla ilgili yapay zeka kullanılarak, 'obruk duyarlılık haritası' oluşturdu.
19.09.2023 Gündem
Konya'da 40 metre derinlik, 50 metre çapında obruk oluştu
Konya'da 40 metre derinlik, 50 metre çapında obruk oluştu Karapınar'da tarım arazisinde 50 metre çapında ve 40 metre derinliğinde obruk oluştu.
14.09.2023 Gündem
Bölgeye giden büyük bir şok yaşadı! 'Hemen oradan uzaklaş'
Bölgeye giden büyük bir şok yaşadı! 'Hemen oradan uzaklaş' Konya'daki obruklara bir yenisi daha eklendi. Karapınar'da yaklaşık 20 metre çapında yeni bir obruk meydana geldi.
6.09.2023 Gündem
Laçin'de orman yangını! Ekipler müdahale ediyor
Laçin'de orman yangını! Ekipler müdahale ediyor Çorum'un Laçin ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Ekipler müdahale ediyor.
31.08.2023 Haberler
Laçin'de orman yangını! Ekipler müdahale ediyor
Laçin'de orman yangını! Ekipler müdahale ediyor Çorum'un Laçin ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Ekipler müdahale ediyor.
31.08.2023 Gündem
2 milyar kişi, içme suyundan mahrum
2 milyar kişi, içme suyundan mahrum Ankara Dünya Su Haftası etkinlikleri kapsamında temel bir insan hakkı olan güvenli ve temiz içme suyuna erişimi ele alındı.
28.08.2023 Gündem
Konya Ovası'nda alarm: Su çıkmıyor
Konya Ovası'nda alarm: Su çıkmıyor Yüz ölçümünün yüzde 67'si tarım arazisi olarak kullanılan Konya'da su kaynakları alarm veriyor.
22.08.2023 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Obruk ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.