Ünlü yazar Paul Auster'ın oğlu, bebeğini öldürdüğü gerekçesiyle tutuklandı
Ünlü yazar Paul Auster'ın oğlu, bebeğini öldürdüğü gerekçesiyle tutuklandı Ünlü yazarlar Paul Auster ve Lydia Davis'in oğlu Daniel Auster, kızının ölümünde parmağı olduğu gerekçesiyle cuma günü tutuklandı.
18.04.2022 Dünya
"Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını düşünüyorum"
"Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını düşünüyorum" Covid-19 salgın 2020'nin başından itibaren dünyada geriye kalan tüm gündemleri ikinci plana attı. Pandeminin neden olduğu ölümlerin yanı sıra ekonomik ve sosyolojik etkileri de her geçen gün daha fazla netleşiyor. Corona virüsün dünyayı etkisi altına almaya başladığı ilk aylardan sonra bu konuda yavaş yavaş bir literatür de oluşmaya başladı. Tellekt de bu literatüre "Salgın: Tükeniş Çağında Dünyayı Yeniden Düşünmek" adını taşıyan derlemeyle önemli bir katkıda bulunuyor. Paul Auster'den İonna Kuçuradi'ye, Bekir Ağırdır'dan Görgün Taner'e farklı alanlarda önemli işlere imza atmış isimlerin yazılarının yer aldığı kitabı derleyen Didem Bayındır ile "Salgın" üzerine konuştuk.
9.10.2020 Kültür Sanat
Paul Auster hakkında duyunca çok şaşıracağınız 10 acayip gerçek
Paul Auster hakkında duyunca çok şaşıracağınız 10 acayip gerçek Amerika'nın en yaratıcı yazarlarından Paul Auster, bugün 72'nci doğum gününü kutluyor. Auster'a mutlu yıllar dilerken, onu daha yakından tanımak isteyenler için bir rehber hazırladık.
1.02.2019 Sanat
Man Booker George Saunders'in oldu.
Man Booker George Saunders'in oldu. Dünyanın en saygın edebiyat ödüllerinden biri sayılan Man Booker Roman Ödülü’nü bu yıl, ilk romanı Arafta ile George Saunders kazandı. Saunders bu önemli ödül için Paul Auster, Ali Smith, Emily Fridlund, Mohsin Hamid ve Fiona Mozley gibi önemli yazarlar ile yarıştı. Saunders’ın Türkçe’de yayımlanmış altı kitabı daha bulunuyor.
18.10.2017 Kültür Sanat