Bu yıl rekor hava sıcaklıkları bekleniyor
Bu yıl rekor hava sıcaklıkları bekleniyor Uzmanlar, El Nino adı verilen atmosferik olayların geri dönüşüyle birlikte 2023 ve 2024 yıllarında rekor sıcaklıklar görülebileceğini söylüyor. Özellikle bu yılın sonbahar ve kış mevsimlerine dikkat!
20.04.2023 Dünya
Çok kritik uyarı geldi: Rekor sıcaklık kırılacak
Çok kritik uyarı geldi: Rekor sıcaklık kırılacak Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Meteoroloji Mühendisi Adil Tek, "Çok yakın planda yangın bölgelerinde yağışlar gözükmüyor. Sıcaklıklar 7-8 derece düşecek. Yine hava sıcak ama riskler azaltılmış olacak. 40 derece sıcaklıktaki yangın oluşum şartlarıyla, 30-32 derece arasındaki yangın oluşum şartları aynı değil" dedi.
3.08.2021 Haberler
Finlandiya'daki sıcaklık rekoru yeni bir tehlikenin habercisi mi?
Finlandiya'daki sıcaklık rekoru yeni bir tehlikenin habercisi mi? Finlandiya'nın kuzeyindeki Laponya bölgesinde son 107 yılın en yüksek sıcaklık değeri kaydedildi. Gezegenimizde gerçekleşen normal dışı bu olaylar büyük bir tehlikenin mi habercisi? Gelin Molatik olalım...
21.07.2021 Dünya
Son dakika... Onlarca can kaybı! Cehennem sıcakları dünyayı şoke etti
Son dakika... Onlarca can kaybı! Cehennem sıcakları dünyayı şoke etti Son dakika haberlere göre, aşırı sıcaklar ABD'den sonra Kanada'yı da vurarak onlarca kişinin canını aldı. Yetkilileri alarma geçiren sıcak hava dalgası için peş peşe uyarılar yapılıyor. Haberin ayrıntıları şöyle...
29.06.2021 Dünya
Son dakika haberler: Harita bordoya döndü! 50 derece bekleniyor
Son dakika haberler: Harita bordoya döndü! 50 derece bekleniyor Son dakika haberlere göre, sıcak hava dalgası restoranlar ve dükkanların kapanmasına yol açtı, uzmanlar dışarı çıkacaklara 'hayati tehlike' uyarısında bulunuyor. 'Eşi benzeri görülmemiş' başlığını atan Amerikan Associated Press (AP) ajansının haber girişindeki kelimeler ise, 'Aşırı', 'Olağanüstü', 'Tehlikeli' ve 'Rekor kıran' oldu. İşte son dakika gelişmeler...
28.06.2021 Dünya
Sibirya'daki rekor sıcaklık için Rusya'dan bilgi istendi
Sibirya'daki rekor sıcaklık için Rusya'dan bilgi istendi Dünya Meteoroloji Örgütü (DMÖ), Sibirya’nın Verkhoyansk kasabasında 20 Haziran'da ölçüldüğü belirtilen rekor seviyedeki 38 derece sıcaklığın teyidi için Rus makamlardan bilgi istedi.
23.06.2020 Dünya
Sibirya'da rekor sıcaklık: 38 derece
Sibirya'da rekor sıcaklık: 38 derece Verkhoyansk kasabasında termometrelerin gösterdiği derece, kayıtların tutulmaya başlandığı 1885 yılından bu yana görülen en yüksek sıcaklık oldu.
22.06.2020 Dünya
Sivas‘ta rekor sıcaklık
Sivas‘ta rekor sıcaklık Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Sivas’ta Şubat ayının ilk haftasında son 89 yılın en sıcak günleri yaşanıyor. Türkiye’nin en soğuk 5 ilinden biri olan Sivas son asrın en sıcak günlerini yaşıyor. Bugün ki adı ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’de 1929 yılından bu yana meteorolojik ölçümler yapılarak kayıt altında tutuluyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün bu verilerine göre son 89 yıldır Sivas’ta Şubat ayında ölçülen en uç sıcaklık 8.8 derece. 80 yılın ortalaması ile 1.8 derece. Sivas’ta termometreler ise son iki gündür 12 dereceyi gösterdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Sivas asrın en sıcak kışını geçiriyor. Sıcak havanın tadını çıkartıyorlar. Mevsim normallerinin üzerindeki hava sıcaklıkları beraberinde kuraklık endişelerini getirirken yaşanan bu sıcaklardan memnun olanlar da var. Şubat ayınca sıcak havaların tadını çıkartmak isteyen Sivaslılar kendilerini park ve bahçelere atıyor. Sıcaklarla ilgili açıklama yapan Sivaslılar, “Böyle bir havayı zemheride döneminde bulduk. Havalar çok güzel, güllük gülistanlık. Geçmişte bugünlerde; tipi, kar buz olurdu ama şimdilerde nedense sıcak. İklimde değişti. Zemheride, Şubat ayında, zemheride parkta oturuyoruz. Geçmişte bu günlerde bir ay boyunca evden çıkamazdık.”, “ Havalar çok güzel. Bu havadan iyisi olmaz bu mevsimde. Ben 65-70 yaşındayım böyle hava olmaz. Bu mevsimde eskiden kapıdan kapıya varamıyorduk. Şuan hava cennet gibi. Güneşli havayı gördük geziyoruz dolanıyoruz. “, “Bundan 20 sene önce burayı bu şekilde gören orası Sivas diyemezdi. Kış oluyordu, buz oluyordu, kar yağıyordu. Bu sene nedense hava sıcak. Takım elbise ile parkta oturuyorum. Ama havaların böyle olması tarım açısından iyi değil yani” dediler.
11.09.2019 Yaşam