Değişim, dönüşüm  ve isyan
Değişim, dönüşüm ve isyan Saint Benoit’ya başladığımın ikinci yılıydı. Öğretmenim Taniz Oralbi her cuma Hikmet Şimşek’in yönettiği Pazar Konseri’ni izleme ödevi verirdi. O hafta eserleri çalınan besteciyi araştırır; hayatını,eserlerini öğrenir ve dinlediğimiz müziğin bize hissettirdiklerini Fransızca yazardık. Henüz başarının sınav odaklı olmadığı eğitimin kültürle desteklendiği yıllardı.
4.09.2021 Kültür Sanat
Cem Kaprol Project Saint Benoit'da
Cem Kaprol Project Saint Benoit'da Müzikseverler, Saint Benoît Lisesi Silüet Salonu'nda, 13 Mart Cuma akşamı Michel Legrand & Michel Petrucciani besteleri ile renklenen Une Nuit Parisienne / Bir Paris Gecesi konserine tanıklık edecekler. Bu özel gecede, üç Saint Benoît Lisesi mezunu Cem Kaprol, Sıtkı Sırtanadolu, Gülce Duru yıllar sonra Silüet Salonuna geri dönecekler. Bu üç Saint Benoît'lıya çelloda Selin Nardemir, kontrbasta Barış Dağhan ve davulda Burak Durman eşlik edecektir.
11.03.2020 Kültür Sanat
Mehmet Güleryüz sergisi “La Galerie”de!
Mehmet Güleryüz sergisi “La Galerie”de! Saint Benoît Lisesi, The Empire Project’in desteğiyle Türkiye'nin en önemli yaşayan sanatçılarından Mehmet Güleryüz'ün yapıtlarından oluşan özel bir seçkiyi sunmaktan gurur duyuyor. Üretken bir sanatçı, hoca ve sanat aktivisti Güleryüz, 70 yıl sonra öğrencisi olduğu Saint Benoît Lisesi'ne geri döner. Saint Benoit Lisesi’nde yer alan “La Galerie” de gerçekleşecek sergi 11 Mart - 10 Nisan 2020 tarihleri arasında görülebilinir.
6.03.2020 Kültür Sanat
Kara Para Aşk 49. son bölümünde neler oldu? - İzle
Kara Para Aşk 49. son bölümünde neler oldu? - İzle ATV'de büyük ilgiyle izlenen 'Kara Para Aşk' dizisinin Nilüfer'i güzellik sırrını açıkladı. Peki Kara Para Aşk 49. son bölümünde neler oldu? Kara Para Aşk yeni bölüm fragmanı ne zaman yayınlanacak? Detaylar ve yeni gelişmeler haberimizde...
30.05.2015 Gündem