Şiirleri

Şiirleri

Son dakika şiirleri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan şiirleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan şiirleri haber sayfamızda...

Şiirleri

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.395 şiirleri haberi bulunmuştur.
“Önüme engeller konulunca yüksekten atlamayı öğrendim”
“Önüme engeller konulunca yüksekten atlamayı öğrendim” İki efsane oyuncu Çolpan İlhan ve Sadri Alışık’ın oğlu, şair Attila İlhan ve yazar Cengiz İlhan’ın yeğeni Kerem Alışık’ı henüz oyuncu ve sunucu olmadığı günlerden tanırım. Profesyonel bir futbolcu olduğu yılların hızlı gençlerindendi, sonra Sibel Turnagöl ile evlendi, baba oldu. Uzak durduğu oyunculuğa ise “Gözleri Türkçe konuşan adam” dediği babası Sadri Alışık’ı kaybettikten sonra başladı. 80’lerin çapkını yıllar sonra sadece anne ve babası gibi oyuncu değil, şair olarak da çıktı karşımıza…
13.04.2024 Pazar
Melih Cevdet’in şiirleri bir arada
Melih Cevdet’in şiirleri bir arada Melih Cevdet Anday’ın hem kitaplarında yer alan hem de dergilerde kalan bütün şiirleri tek kitapta.
30.03.2024 Kültür Sanat
ÇANAKKALE ZAFERİ ŞİİRLERİ (18 MART) 📝 2-3-4-5 kıtalık Çanakkale Zaferi 109'uncu yıl dönümüne özel şiirler! En anlamlı Çanakkale Zaferi kutlama şiirleri...
ÇANAKKALE ZAFERİ ŞİİRLERİ (18 MART) 📝 2-3-4-5 kıtalık Çanakkale Zaferi 109'uncu yıl dönümüne özel şiirler! En anlamlı Çanakkale Zaferi kutlama şiirleri... 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde aziz şehitlerimiz rahmet ve minnet ile anılıyor. Türk tarihine altın harflerle yazılan Türk milletinin birlik ve beraberliğini, ve kahramanlık öyküsünün yazıldığı Çanakkale'de düşmana dur denildi. Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümünde İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencileri 2-3-4-5 kıtalık şiir seçeneklerini araştırmaya devam ediyor. İşte 2024 Çanakkale Zaferi ile ilgili 2-3-4-5 kıtalık kısa, uzun ve anlamlı şiirler...
18.03.2024 Bilgi Rehberi
Sema’dan hayata notlar
Sema’dan hayata notlar Gökçe Gülcüler’in şiirleri ve Burcu Sarıahmet- oğlu’nun çizimlerinin harmanlandığı “Sema”, okurla buluştu.
18.03.2024 Kültür Sanat
Çanakkale Savaşı'ndan kalma! Mermerlerin üzerinde 109 yıllık iz
Çanakkale Savaşı'ndan kalma! Mermerlerin üzerinde 109 yıllık iz Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Kilitbahir köyündeki Havuzlar mevkinde bulunan tarihi su havuzlarının kenarındaki mermerlere Çanakkale Savaşları sırasında Mehmetçiğin kazıdığı isimler bugüne kadar ulaştı.
17.03.2024 Gündem
Edebiyat
Edebiyat Her pazartesi değil, her gün “Haziran sancılı bir ülkedir kalbimize/kısa öğle vakitlerinde yaşadığımız/Bir kırmızı diye kullandığımız/ve ara sıra/öyle sandığımız...
10.03.2024 Kültür Sanat
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Şiir insana aksiyoner bir kişilik kazandıran muazzam bir sanattır
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Şiir insana aksiyoner bir kişilik kazandıran muazzam bir sanattır Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, medeniyetlerinin aynı zamanda bir söz medeniyeti olduğunu belirterek "Bu medeniyette sözü güzel söylemek kadar, güzel söz söylemek de oldukça önemlidir" dedi.
6.03.2024 Gündem
‘Yazmak elimizdeki en etkili silah’
‘Yazmak elimizdeki en etkili silah’ İdil Gürsel Himmetoğlu öykülerinde örselenen, unutulan, haksızlığa uğramış, ‘öteki’  denenleri anlatıyor. Sesini duyuramayanlara aracılık ediyor.
18.02.2024 Kültür Sanat
Bir şair: Gülten Akın kimdir?
Bir şair: Gülten Akın kimdir? Dünyaya yazdığı eserlerle kendini tanıtmış birçok şair ve yazar var. Onlardan biri de Gülten Akın.
Moskova’da Türkan Şoray rüzgarı
Moskova’da Türkan Şoray rüzgarı 1978 yılında yönetmenliğini Ejder İbrahimov’un yaptığı ‘Ferhat ile Şirin-Bir Aşk Masalı’ filminde başrol oyuncusu olarak yer alan Türkan Şoray, 46 yıl sonra filmin yeniden gösterimi için onur konuğu olarak Moskova’ya gitti.
5.02.2024 Cadde
Her şey aşkla başlar
Her şey aşkla başlar Milliyet Sanat şubat sayısında sanat dünyasında aşkın izini sürüyor. “Yaratıcılığın İlham Perisi Aşk”ı inceleyen dergide uğruna şiir ve roman yazılan kadınlar, tablolara konu olan aşk hikâyeleri var​​​​​​​.
1.02.2024 Kültür Sanat
Şiir hak ettiği değeri görüyor mu?
Şiir hak ettiği değeri görüyor mu? Aforizma ile sık sık karıştırılan hatta yerine dizilerde geçen ‘özlü sözlerin’ konulmaya çalışıldığı şiirin günümüzde hak ettiği değeri görüp görmediğini şairlere sorduk. Kimi şiir kitlesel değildir derken kimi de şiirin her zaman gündemde olduğunu söyledi
28.01.2024 Kültür Sanat
Gazete küpürünün izinde 60 yıllık roman
Gazete küpürünün izinde 60 yıllık roman Türk edebiyatının önemli şair ve yazarlarından olan Müfide Güzin Anadol’un bilinmeyen romanı ve kitaplarına girmeyen şiirleri 60 yıl sonra gün yüzüne çıktı.
23.01.2024 Kültür Sanat
Erdoğan'dan 31 Mart mesajı: İstanbul yeniden şahlanacak!
Erdoğan'dan 31 Mart mesajı: İstanbul yeniden şahlanacak! İstanbul'da 5 yıllık fetret devrinin 31 Mart'ta son bulacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden şahlanış döneminin başlayacağını ifade etti.
20.01.2024 Gündem
Süreyya Berfe vefat etti
Süreyya Berfe vefat etti Şair ve yazar Süreyya Berfe, 80 yaşında aramızdan ayrıldı. Urla’daki bir bakımevinde yaşayan ve bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden Berfe, bugün ikindi vakti Urla Zeytinalanı Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Zeytinalanı Mezarlığı’na defnedilecek.
10.01.2024 Kültür Sanat
Şair ve yazar Süreyya Berfe hayatını kaybetti
Şair ve yazar Süreyya Berfe hayatını kaybetti Şair ve yazar Süreyya Berfe, 80 yaşında hayatını kaybetti. Berfe, Meydan Larousse, Cumhuriyet Ansiklopedisi, Yirminci Yüzyıl Tarihi gibi ansiklopedik yayınların hazırlanmasına katkı­da bulunmuştu.
9.01.2024 Cadde
Bakan Işıkhan: Sendikalar toplumumuzu ayakta tutan en önemli sosyal yapılar
Bakan Işıkhan: Sendikalar toplumumuzu ayakta tutan en önemli sosyal yapılar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Türkiye olarak sadece Türkiye'den ibaret değiliz. Bütün bir İslam dünyasının derdiyle dertleniyoruz. Hatta sahip olduğumuz inanç ve temsil ettiğimiz medeniyetin gereği olarak bütün insanlığın sorunları ve ihtiyaçlarıyla muhatap ve sorumlu bir konumda bulunuyoruz" dedi.
6.01.2024 Ekonomi
Sevgi Şiirleri 2024: Sevgiliye En Güzel, Sevda, Romantik, Duygusal, Anlamlı Aşk ve Sevgi Şiirleri
Sevgi Şiirleri 2024: Sevgiliye En Güzel, Sevda, Romantik, Duygusal, Anlamlı Aşk ve Sevgi Şiirleri Duyguların ifade edilemediği durumlarda sevgiyi en güzel anlatmanın yollarından birisi de hiç şüphesiz şiirlerdir. Özellikle aşk, nefret, özlem, sevgi şiirlerin ana konularından birisi haline gelmiştir. Duyguların en güzel, saf ve temiz hali olan sevgiyi daha anlamlı ve daha romantik hale getirirken şiire başvurulmuştur. Aşkını, sevdasını gönlüne gömenler tutkulu bir aşkın içerisinde olan içlerine sığdıramadıklarını sevgisini dışa vurmak için şiiri kullanmışlardır. Cemal Süreya’dan Can Yücel’e, Nazım Hikmet’ten Özdemir Asaf’a kadar Türk edebiyatında çok önemli yerler edinmiş şairlerin onlarca aşk ve sevgi şiirleri vardır. En güzel, sevda, romantik, duygusal aşk ve sevgi şiirleri için içeriğimize göz atabilirsiniz.
2.01.2024 Şiirler
Aşk Şiirleri 2024: Sevgilinize, Eşinize Gönderebileceğiniz Duygusal, Romantik, Anlamlı, Manalı Ünlü Şairlerin En Güzel Aşk Şiirleri
Aşk Şiirleri 2024: Sevgilinize, Eşinize Gönderebileceğiniz Duygusal, Romantik, Anlamlı, Manalı Ünlü Şairlerin En Güzel Aşk Şiirleri Duyguları ifade etmenin en güzel yöntemlerinden birisi de hiç şüphesiz sözler ve şiirlerdir. Karışındaki kişiye hislerini aktarırken zorlanan kişilerin aklına ilk olarak şiirler gelir. Sevgiliye, eşe cümleleri bir araya getirip söylemediği şeyleri aşk şiirleri ile aktarmak isteyen kişiler için birbirinden güzel şiirler ve sözler vardır. Uzun, kısa, anlamlı, etkileyici sözleri içerin ile ünlü şairlerin çok güzel şiirleri bulunur. Özellikle Türk edebiyatının en popüler ve en iyi isimleri arasında Nazım Hikmet, Cemal Süreya, Özdemir Asaf ve Can Yücel gibi isimler bulunur. 2024 Sevgiliye en güzel, kısa, en iyi, uzun, ünlü şairlerin anlamlı aşk şiirleri için içeriğimize göz atabilirsiniz.
2.01.2024 Bilgi Rehberi
Tekerlemeler... Dünyanın En Zor Tekerlemeleri... Kısa, Komik, Oyun, Çocuk, Diksiyon ve Türkçe Tekerlemeler ile Örnekleri
Tekerlemeler... Dünyanın En Zor Tekerlemeleri... Kısa, Komik, Oyun, Çocuk, Diksiyon ve Türkçe Tekerlemeler ile Örnekleri Çocukların gelişiminde önemli yere sahip olan tekerlemeler "ağızda yuvarlanan söz, saçma sapan söz, eş sesli kelimelerle kurulu konuşma" anlamına gelir. Halk edebiyatına özgü bir türdür. Tekerlemelerin masal, oyun, tören ve bağımsız olarak 4 çeşidi bulunur. Tekerlemeler hem eğlenceli vakit geçirmede hem de çocukların konuşma kabiliyetini geliştirmede önemli rol oynar. Çocukların yanı sıra halk ozanları da şiirlerinde tekerlemelere yer vermiştir. Gerçek yaşamla ilgisi olmayan sözlerden meydana gelen söylemesi en zor, kısa, uzun, kolay, iyi diksiyon, komik, oyun, çocuk tekerlemeleri ve tekerleme örneklerine içeriğimizden detaylıca bakabilirsiniz.
2.01.2024 Eğlence
Ayrılık Şiirleri 2024: En Güzel Anlamlı, Hüzünlü, Duygusal, Dokunaklı, Acıklı, Kısa ve Uzun Veda Şiirleri
Ayrılık Şiirleri 2024: En Güzel Anlamlı, Hüzünlü, Duygusal, Dokunaklı, Acıklı, Kısa ve Uzun Veda Şiirleri Aşk dünyanın en tarifsiz duygularından ve en güzellerinden birisidir. Ancak sona eren aşkın ve ayrılığın acısının da tarifi yoktur. Ayrılık nedeni ne olursa olsun oldukça üzücüdür ve iyileşmek zaman alır. Çok can yakıcı bir durum olan ayrılık ile ilgili duygularını ifade edemeyenlerin düşüncelerine şiirler ve sözler tercüme olur. Sosyal medya platformlarında ayrılık şiirleri sıklıkla karşımıza çıkar. Veda şiirleri aşk acısı veya hasret çeken kişilerin duygu durum ve hallerini yansıtır. Pek çok ünlü şairin anlamlı kısa ve uzun ayrılık şiirleri vardır. En güzel anlamlı, kısa ve uzun veda şiirleri için “Ayrılık Şiirleri” içeriğimize göz atabilirsiniz.
1.01.2024 Şiirler
Aşk Şiirleri 2024: Sevgilinize, Eşinize Gönderebileceğiniz Romantik, Anlamlı, Manalı En Güzel Aşk Şiirleri
Aşk Şiirleri 2024: Sevgilinize, Eşinize Gönderebileceğiniz Romantik, Anlamlı, Manalı En Güzel Aşk Şiirleri Duyguları ifade etmenin en güzel yöntemlerinden birisi de hiç şüphesiz sözler ve şiirlerdir. Karışındaki kişiye hislerini aktarırken zorlanan kişilerin aklına ilk olarak şiirler gelir. Sevgiliye, eşe cümleleri bir araya getirip söylemediği şeyleri aşk şiirleri ile aktarmak isteyen kişiler için birbirinden güzel şiirler ve sözler vardır. Uzun, kısa, anlamlı, etkileyici sözleri içerin ile ünlü şairlerin çok güzel şiirleri bulunur. Özellikle Türk edebiyatının en popüler ve en iyi isimleri arasında Nazım Hikmet, Cemal Süreya, Özdemir Asaf ve Can Yücel gibi isimler bulunur. 2024 Sevgiliye en güzel, kısa, en iyi, uzun, ünlü şairlerin anlamlı aşk şiirleri için içeriğimize göz atabilirsiniz.
1.01.2024 Bilgi Rehberi
Atatürk Şiirleri 2024: Mustafa Kemal Atatürk ile İlgili En Güzel Kısa, Uzun, Anlamlı 10 Kasım Şiirleri
Atatürk Şiirleri 2024: Mustafa Kemal Atatürk ile İlgili En Güzel Kısa, Uzun, Anlamlı 10 Kasım Şiirleri Türki Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 1938 yılında hayatını kaybetmesiyle anısına onlarca şiir yazılmıştır. Atatürk’ün ölüm tarihi 10 Kasım’da her yıl anma törenleri düzenlenmeye başlamıştır. Her yıl düzenlenen Atatürk’ü Anma Törenleri’nde Anıtkabir ziyaret edilir okullarda öğrenciler Atatürk’ün anısına birbirinden güzel, anlamlı, kısa ve uzun şiirler okur. Bayrakların yarıya indirildiği bugünde trafikte arabalar kontak indirir yolda yürüyen yayalar saat 9'u 5 geçe saygı duruşuna geçer. Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili en güzel kısa, uzun, anlamlı 10 Kasım şiirleri için “Atatürk Şiirleri 2023” içeriğimize göz atabilirsiniz.
1.01.2024 Şiirler
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ŞİİRLERİ 2024 | Kısa, uzun, 2, 3, 4 kıtalık 23 Nisan Şiirleri
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ŞİİRLERİ 2024 | Kısa, uzun, 2, 3, 4 kıtalık 23 Nisan Şiirleri 23 Nisan şiirleri için en güzel seçenekleri sizler için derledik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın gelmesiyle birlikte okullarda öğrenciler 23 Nisan'ı coşkuyla kutlanıyor. Bu yıl 23 Nisan Cumartesi gününe denk geliyor. İşte okuyabileceğiniz en güzel kısa, uzun, 2,3,4 kıtalık 23 Nisan şiirleri.
1.01.2024 Gündem
Yerli Malı Haftası 2023 ne zaman ve neler yapılır? Yerli Malı Haftası tarihi, önemi, sözleri ve şiirleri!
Yerli Malı Haftası 2023 ne zaman ve neler yapılır? Yerli Malı Haftası tarihi, önemi, sözleri ve şiirleri! 2023 Yerli Malı Haftası ülke genelinde kutlanıyor. Okullarda yılın bir haftasında kutlanan yerli malı haftasında öğrencilere tüketim kültürünün nasıl olması gerektiği anlatılır. Bir anlamı ve tarihi olan bu günlerde öğrenciler evlerinden okullara yiyecek götürürler. Peki, Yerli Malı Haftası 2023 ne zaman ve neler yapılır? İşte Yerli Malı Haftası tarihi, önemi, sözleri ve şiirleri…
12.12.2023 Bilgi Rehberi

Benzer Haber Etiketleri

Şiirleri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.