Şırınga Çikolata

Şırınga Çikolata

Son dakika Şırınga Çikolata haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Şırınga Çikolata gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Şırınga Çikolata haber sayfamızda...

Şırınga Çikolata

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 34 şırınga çikolata haberi bulunmuştur.
Şırınga çikolata ile ölümde flaş gelişme! 5 sanık için iyi hal indirimi
Şırınga çikolata ile ölümde flaş gelişme! 5 sanık için iyi hal indirimi Diyarbakır’da, Miraç Umut Bilgi'nin (7) boğazına, şırıngalı çikolata kapağının kaçması sonucu ölümüyle ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, asli kusurlu bulunan ve yargılanan 2'si firma sahibi 5 sanığa, 'Taksirle ölüme neden olmak' suçunun alt sınırından ve 'iyi hal' indirimi ile 1 yıl 8'er ay hapis cezası verildi. Cezalar 5 yıl süreyle ertelendi.
14.06.2023 Gündem
Mert'i öldüren şırınga çikolata için 'güvenli değil' raporu
Mert'i öldüren şırınga çikolata için 'güvenli değil' raporu Ankara’da, ilkokul öğrencisi Mert Yağız Köksal'ın (7) şırınga şeklindeki çikolata kapağının boğazına kaçması sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili açılan davada Tüketici Hakları Derneği'nin, ürünün güvenli olmadığına ilişkin raporu da dosyaya girdi. Raporda, çikolatayla ilgili "Hedef tüketici kitlesi bakımından yapılan incelemede ürünün kapağının açılması ve tüketilmesi şekli bakımından 'güvenli ürün' olarak değerlendirilemeyeceği sonucuna varılmıştır" denildi.
6.02.2022 Gündem
Mert'in öldüğü 'çikolata kapağı' davasında gıda kontrolörü: Hijyen denetimi yaptık
Mert'in öldüğü 'çikolata kapağı' davasında gıda kontrolörü: Hijyen denetimi yaptık Ankara'da, ilkokul öğrencisi Mert Yağız Köksal'ın şırınga şeklindeki çikolata kapağının boğazına kaçması sonucu ölümüyle ilgili davada tutuksuz 8 sanıktan gıda kontrolörü Fatma Şahin, kantinde hijyen yönünden denetim yaptıklarını söyledi.
4.02.2022 Gündem
Son dakika... Mert'in ölümüyle ilgili davada savcıdan sanıklara 'denetim' tepkisi
Son dakika... Mert'in ölümüyle ilgili davada savcıdan sanıklara 'denetim' tepkisi Ankara’da ilkokul öğrencisi Mert Yağız Köksal'ın (7) şırınga şeklindeki çikolata kapağının boğazına kaçması sonucu ölümüyle ilgili 8 sanık hakkında açılan iki dava birleştirildi. Sanıklardan kantini denetleyen kurulda görevli öğretmen Ali Osman Doğan'ın, her ayın 15'i ile 20'si arasında kantini denetlediklerini ve Mert'in ölümüne neden ürüne rastlamadıklarını söyledi. Savcı Ersoy Yıldız ise "Diğer günler ne olacak, her gün denetleme yapılması gerekmiyor mu? Diğer günlerde bu ürünü satmış olamaz mı?" diye sordu.
20.04.2021 Gündem
Şırınga çikolata 7 yaşındaki Mert'in ölümüne neden olmuştu! Flaş gelişme
Şırınga çikolata 7 yaşındaki Mert'in ölümüne neden olmuştu! Flaş gelişme Gelen bir son dakika haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ilkokul öğrencisi Mert Yağız Köksal'ın ölümüyle ilgili 6 kamu görevlisine 13 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.
15.02.2021 Gündem
‘Şırıngalı çikolata’, çocuğun ölümüne neden olmuştu! Yeni gelişme
‘Şırıngalı çikolata’, çocuğun ölümüne neden olmuştu! Yeni gelişme Diyarbakır’da 7 yaşındaki Miraç Umut Bilgi'nin, bakkaldan aldığı şırıngalı çikolata kapağının boğazına kaçması sonucu ölümüyle ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, üretici firmanın 5 yetkilisi asli kusurlu bulundu. Rapor doğrultusunda soruşturmayı yürüten savcılık, 5 yetkilinin, 'taksirle öldürme' suçlamasıyla ifadesini alacak. Miraç Umut'un annesi Gülşen Bilgi, "Çok sevindim" dedi.
17.12.2020 Gündem
'Şırınga çikolatadan' hayatını kaybetmişti! Bilirkişi raporu ortaya çıktı
'Şırınga çikolatadan' hayatını kaybetmişti! Bilirkişi raporu ortaya çıktı Ankara'nın Keçiören ilçesindeki Şehit Ahmet Kabukçu İlkokulu 1'inci sınıf öğrencisi Mert Yağız Köksal’ın boğazına şırınga şeklindeki çikolata kapağının kaçması sonucu ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada iki sanık hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, Adli Tıp Uzmanlığından alınan bilirkişi raporunda Köksal'ın kendi tedbirsiz ve dikkatsiz davranması sonucu ölümüne neden olduğu ve bu nedenle asli kusurlu olduğunun anlaşıldığının ifade edildiği kaydedildi.
10.11.2020 Gündem
Çorum'da şırınga çikolatalar toplatıldı
Çorum'da şırınga çikolatalar toplatıldı Ankara ve Diyarbakır'da iki çocuğun şırınga şeklindeki çikolata kapağının boğazına kaçması sonucu hayatını kaybetmesi üzerine Çorum Belediyesi zabıta ekipleri okul çevrelerinde bulunan bakkal ve marketleri denetledi.
26.12.2019 Gündem
Şırınga çikolata öldürmüştü! Son görüntüleri ortaya çıktı
Şırınga çikolata öldürmüştü! Son görüntüleri ortaya çıktı Son dakika gelen görüntülere göre; Ankara'da okul kantininden aldığı şırınga şeklindeki çikolatayı yedikten sonra soluksuz kalarak yaşamını yitiren Mert'in ölümüne ilişkin anların görüntüleri ortaya çıktı. Mert'e müdahale eden doktorun ifadesinde de ''Bana epilepsi krizi geçirdiği söylendi. Ben epilepsi krizi geçirdiğini düşündüm. Boğazında bir cismin takılı olduğu söylenmedi. O nedenle buna yönelik bir müdahalede bulunmadık'' dediği öğrenildi.
16.12.2019 Televizyon
Şırınga çikolata öldürmüştü! Mert Yağız Köksal'ın son görüntüleri ortaya çıktı
Şırınga çikolata öldürmüştü! Mert Yağız Köksal'ın son görüntüleri ortaya çıktı Son dakika gelen görüntülere göre; Ankara'da okul kantininden aldığı şırınga şeklindeki çikolatayı yedikten sonra soluksuz kalarak yaşamını yitiren Mert'in ölümüne ilişkin anların görüntüleri ortaya çıktı. Mert'e müdahale eden doktorun ifadesinde de ''Bana epilepsi krizi geçirdiği söylendi. Ben epilepsi krizi geçirdiğini düşündüm. Boğazında bir cismin takılı olduğu söylenmedi. O nedenle buna yönelik bir müdahalede bulunmadık'' dediği öğrenildi.
17.12.2019 Gündem
10 kuruş can aldı!
10 kuruş can aldı! Ankara ve Diyarbakır'da okul kantininde satılan şırınga çikolatanın neden olduğu ölümlerle ilgili konuşan plastik kalıp ustası Haşim Orhan, 10 kuruşa mal olabilecek bir kapakla daha güvenli bir tasarımın yapılabileceğini söyledi.
14.12.2019 Haberler
10 kuruş can aldı!
10 kuruş can aldı! Ankara ve Diyarbakır'da okul kantininde satılan şırınga çikolatanın neden olduğu ölümlerle ilgili konuşan plastik kalıp ustası Haşim Orhan, 10 kuruşa mal olabilecek bir kapakla daha güvenli bir tasarımın yapılabileceğini söyledi.
14.12.2019 Gündem
KKTC harekete geçti! Bütün ürünler toplatılıyor
KKTC harekete geçti! Bütün ürünler toplatılıyor Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de iki çocuğun ölümüne neden olan Şırınga Çikolata olarak adlandırılan ürünlerin toplatılması kararı aldı.
13.12.2019 Gündem
Mert’in boğazından iki kapak çıktı
Mert’in boğazından iki kapak çıktı Ankara Keçiören’de Şehit Ahmet Kabukçu İlkokulu’nda 10 Aralık’ta yediği çikolatanın bulunduğu şırınganın kapağının nefes borusuna kaçmasıyla hayatını kaybeden Mert Yağız Köksal’ın (7) ölümüyle ilgili soruşturmada kameranın saat ayarlarının bozuk olduğu ortaya çıktı. Bu nedenle Mert’in kantine giriş-çıkış görüntülerine ulaşılamadığı belirtildi. Adli Tıp Kurumu’ndaki klasik otopsinin tamamlandığı, gelen rapora göre, çocuğun boğazına kaçan iç içe geçmiş iki kapak nedeniyle hayatını kaybettiği değerlendirildi.
13.12.2019 Gündem
Şırınga çikolatalı ölümün ardından firmanın mali işler müdürü konuştu
Şırınga çikolatalı ölümün ardından firmanın mali işler müdürü konuştu Ankara'da kantinden aldığı şırınga şeklindeki oyuncak sıvı çikolatayı yerken, fenalaşarak hayatını kaybeden Mert Yağız Köksal'ın (7) annesi Şükran Köksal, üretici firmadan şikayetçi olacaklarını söyledi. Köksal, "Ben daha önce çantasında bu şırıngadan görmüştüm, şekil vermek için kullanılan oyun hamuru aparatlarından sanmıştım. 'Çikolata anne, kantinden aldım' dedi. Ben de 'Bir daha böyle pis şeyler alma' diye kızdım; ama gitmiş almış yine" dedi. Öte yandan, Mert'in ölümüne neden olan şırınga kapağı Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside çıkarıldı.
12.12.2019 Gündem
Okul yakınındaki bakkalda satılan "şırınga çikolatalar" toplatıldı
Okul yakınındaki bakkalda satılan "şırınga çikolatalar" toplatıldı Ankara ve Diyarbakır'da iki çocuğun şırınga şeklindeki çikolatanın kapağının boğazına kaçması sonucu hayatını kaybetmesi üzerine okul kantinlerinde denetimler yapılıyor. Ümraniye'de zabıta ekipleri gittikleri okullarda denetim gerçekleştirdi. Bir okulun yakınındaki bakkalda bulunan şırınga çikolatalar ise işlem yapılarak yediemine götürüldü.
12.12.2019 Gündem
Son dakika: Şırınga çikolatalı ölümün ardından firmanın mali işler müdürü konuştu
Son dakika: Şırınga çikolatalı ölümün ardından firmanın mali işler müdürü konuştu Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki 'şırınga çikolata' üretimi yapılan firmanın mali işler müdürü Yüksel Uçkun, Mert Yağız Köksal'ın (7) ölümünün ardından açıklama yaptı. Uçkun, "Birkaç firma daha üretiyor. Bizim ürünümüz olduğuna dair net bilgi yok. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın izniyle üretiyoruz. Konuyla alakalı tam bir açıklama yapmak için Adli Tıp raporunu bekliyoruz" dedi.
12.12.2019 Gündem
Şırınga çikolata nedir? Nerelerde satılıyor? Zehirli mi?
Şırınga çikolata nedir? Nerelerde satılıyor? Zehirli mi? Dün yürek burkan bir gelişme yaşandı. 7 yaşındaki Mert Yağız Köksal kantinden aldığı şırınga şeklindeki çikolatayı yerken nefes alamayarak fenalaştı. Mert tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken "Şırınga çikolata nedir?" sorusu yoğun bir şekilde sorulmaya başlandı.
12.12.2019 Gündem
Son dakika... Şırınga şeklindeki çikolata: Bir ölüm daha!
Son dakika... Şırınga şeklindeki çikolata: Bir ölüm daha! Diyarbakır’da şırıngalı çikolatanın kapağının boğazına kaçması sonucu 7 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.
12.12.2019 Gündem
Şırınga Çikolata nedir, markası ne? Şırınga Çikolata tehlikeli mi?
Şırınga Çikolata nedir, markası ne? Şırınga Çikolata tehlikeli mi? Ankara'da ilkokul öğrencisi Mert Yağız Köksal'ın (7) okulda fenalaşarak, hayatını kaybetmesi sonrası Şırınga Çikolata, gündem oldu. Peki nedir bu Şırınga Çikolata nedir, tehlikeli mi? İşte Şırınga Çikolata ile ilgili bilinmesi gerekenler...
11.12.2019 Gündem
Mert’in şırınga çikolatadan ölmüştü! Firma yetkililerinin ifadesi alınamadı
Mert’in şırınga çikolatadan ölmüştü! Firma yetkililerinin ifadesi alınamadı Ankara'da ilkokul öğrencisi Mert Yağız Köksal'ın (7) şırınga şeklindeki çikolata kapağının boğazına kaçması sonucu ölümüyle ilgili, tutuksuz 8 sanığın yargılandığı davada, 2 firma yetkilisi ile kantin işletmecisinin eşinin ifadesi alınamadığı için dosya bilirkişiye gönderilmedi. Duruşma, firma yetkilileri ve kantin işletmecisi Neşe ile eşi Sefa Yavuz’la ilgili soruşturmanın sonucunun Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sorulmasına karar verilerek, ertelendi.
24.06.2022 Gündem
‘Görev tanımımızda yok’ savunması
‘Görev tanımımızda yok’ savunması Ankara’da 2019’da ilkokul 1. sınıf öğrencisi Mert Yağız Köksal’ın okul kantininden aldığı şırınga şeklindeki çikolata kutusunun kapağının nefes borusuna kaçması sonucu ölümüne ilişkin davada, sanık gıda kontrolörleri, yargılamanın görev tanımında bulunmayan bir konu nedeniyle yapıldığını belirterek, beraat talebinde bulundu.
19.06.2021 Gündem
Hakkari'de PKK'lı teröristlere ait mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildi
Hakkari'de PKK'lı teröristlere ait mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildi Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.
15.04.2021 Gündem
Terör örgütü PKK’ya Hakkari’de büyük darbe!
Terör örgütü PKK’ya Hakkari’de büyük darbe! Hakkâri’de, jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK'ya ait mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.
15.04.2021 Gündem
‘Bu görüş, çocuk haklarına aykırı’
‘Bu görüş, çocuk haklarına aykırı’ İçinde çikolata bulunan şırınga şeklindeki tüpün kapağının nefes borusuna kaçması sonucu hayatını kaybeden 7 yaşındaki Mert, bilirkişi raporunda “asli kusurlu” bulundu. Rapora tepki gösteren Prof. Dr. Hakan Kar ise “Bir çocuğun hayatını kaybettiği böyle bir olayda kusurlu bulunmasını asla kabul edemiyorum” dedi.
20.12.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Şırınga Çikolata ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.