Tarihçe

Tarihçe

Son dakika tarihçe haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tarihçe gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tarihçe haber sayfamızda...

Tarihçe

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 193 tarihçe haberi bulunmuştur.
“Hibrit roket motorunu uzayda ateşlemeyi başaran ilk ülke olacağız”
“Hibrit roket motorunu uzayda ateşlemeyi başaran ilk ülke olacağız” Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Türkiye, ‘Ay Projesi’ sayesinde kendi geliştirdiği hibrit roket motorunu uzayda ateşlemeyi başaracak ve böylelikle bu teknolojiye uzayda tecrübe kazandırmış ilk ülke olacağız” dedi.
27.03.2024 Ekonomi
Bakan Kacır TÜRKSAT 6A için tarih verdi! '11 ülkeden biri olacağız'
Bakan Kacır TÜRKSAT 6A için tarih verdi! '11 ülkeden biri olacağız' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 8 Temmuz 2024 haftasında ilk milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A'yı uzaya göndereceklerini belirtti. Bakan Kacır, "Böylelikle bunu başaran 11 ülkeden biri olacağız" dedi.
26.03.2024 Gündem
TARİHÇE 📍 6 Şubat ne oldu? 2023 Yılındaki (geçen yıl) 6 Şubat'ta ne oldu?
TARİHÇE 📍 6 Şubat ne oldu? 2023 Yılındaki (geçen yıl) 6 Şubat'ta ne oldu? Yarın 6 Şubat olması nedeniyle geçtiğimiz yılın 6 Şubat günü anılmaya başladı. Bazı vatandaşlar ise 6 Şubat ne oldu sorusuna cevap aramaya geçti. İşte 2023 yılındaki 6 Şubat'ta yaşanan ve ülkemizi yasa boğan acı olay.
5.02.2024 Bilgi Rehberi
Alper Gezeravcı'nın Uzay'daki mesaisi sürüyor! Bakan Kacır iki yeni deneyi paylaştı
Alper Gezeravcı'nın Uzay'daki mesaisi sürüyor! Bakan Kacır iki yeni deneyi paylaştı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uluslararası Uzay İstasyonunda 'MİYOKA' ve MESSAGE isimli deneylerin tanıtımını paylaştı.
1.02.2024 Gündem
Bakan Kacır, ABD’de Türk ticaret insanlarıyla buluştu
Bakan Kacır, ABD’de Türk ticaret insanlarıyla buluştu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Uzay Programı kapsamında ilk Türk astronotun uzaya gönderilecek olması dolayısıyla geldiği ABD'de, Güney Türk Amerikan Ticaret Odasına bağlı iş insanlarıyla buluştu. TEKNOFEST’ten uydu çalışmalarına, savunma sanayisinden Togg’a kadar pek çok alandaki çalışmaları anlattı.
17.01.2024 Ekonomi
“Alper Gezeravcı’yı Uluslararası Uzay İstasyonu’na bilimsel deneyler yapmak üzere yolcu edeceğiz“
“Alper Gezeravcı’yı Uluslararası Uzay İstasyonu’na bilimsel deneyler yapmak üzere yolcu edeceğiz“ Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin bilim, teknoloji ve uzay çalışmalarında birçok ilke imza attığını belirterek bu doğrultuda, insanlı uzay misyonunu gerçekleştirmek üzere Alper Gezeravcı'yı Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) bilimsel deneyler yapmak üzere yolcu edeceklerini belirtti.
17.01.2024 Ekonomi
2024 Ziraat Bankası çalışma saatleri (kaçta açılıyor/kapanıyor) - Ziraat Bankası kaça kadar açık, sabah saat kaçta mesaiye başlıyor?
2024 Ziraat Bankası çalışma saatleri (kaçta açılıyor/kapanıyor) - Ziraat Bankası kaça kadar açık, sabah saat kaçta mesaiye başlıyor? Türkiye'nin en köklü bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası, 1863 yılında Osmanlı Devleti döneminde kurulan Memleket Sandıkları'nın devamı niteliğindedir. Türkiye'de hizmet veren üç kamu bankasından biri olma özelliğine sahip olan Ziraat Bankası hizmet verdiği geniş müşteri portföyü ile dikkat çekmektedir. Peki 2024 yılı Ziraat Bankası çalışma saatleri neler? Ziraat Bankası saat kaçta açılıyor/kapanıyor?
9.01.2024 Gündem
7.Ulusal Mimari Koruma Proje ve Uygulamaları Sempozyumu
7.Ulusal Mimari Koruma Proje ve Uygulamaları Sempozyumu Mimarlar Odası, kültürel mirası oluşturan yapı ve yapı gruplarının bilimsel ölçütler gözetilerek onarılması ve günlük yaşamımıza katılması süreçlerini değerlendirmek amacıyla 2010 yılından beri ulusal ölçekte Mimari Koruma Proje ve Uygulamaları Sempozyumları düzenliyor.
26.06.2023 Mimarlık
Tarihin peşindeki uygulamalar
Tarihin peşindeki uygulamalar Institut français Türkiye Fransız yazar Pierre Loti’nin İstanbul’daki izlerini takip eden bir mobil uygulama geliştirdi.
11.06.2023 Kültür Sanat
İMECE ile TÜBİTAK'ın uydu sistemlerine ihracat yolu açıldı
İMECE ile TÜBİTAK'ın uydu sistemlerine ihracat yolu açıldı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, uzaya fırlatılan Türkiye'nin ilk yerli ve milli gözetleme uydusu İMECE'nin en önemli parçası elektro-optik kamerayı yurt dışına ihraç edeceklerini söyledi. Mandal, "Dost ve müttefik ülkelerden birisi tarafından optik kameramız talep edildi. Biz şu an 2 kamerayı onlar için üretiyoruz" dedi.
20.04.2023 Ekonomi
İMECE heyecanı! Fırlatılışı rüzgar nedeniyle ertelendi!
İMECE heyecanı! Fırlatılışı rüzgar nedeniyle ertelendi! Türkiye'nin uydu teknolojilerinde yurt dışına bağımlılığını azaltacak İMECE Uydusu'nun fırlatma operasyonu hava muhalefeti sebebiyle ertelendi.
14.04.2023 Ekonomi
Almanya depremzedelere beş günde vize verecek
Almanya depremzedelere beş günde vize verecek Almanya Dışişleri Bakanlığı, Almanya'ya vize başvurusunda bulunan depremzedelere beş gün içinde vize verilebileceğini açıkladı. Ancak bunun için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor.
16.02.2023 Dünya
Türkiye Uzay Ajansı paylaştı! Ay’a gönderilecek uzay aracına ait ilk görüntüler
Türkiye Uzay Ajansı paylaştı! Ay’a gönderilecek uzay aracına ait ilk görüntüler Milli Uzay Programı içinde yer alan "Ay Araştırma Programı-1 (AYAP-1)" için tasarlanan uzay aracına ait ilk detaylar paylaşıldı.
13.12.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: “2022 sonunda hedefimiz savunma sanayii ihracatımızı 4 milyar doların üstüne çıkarmaktır”
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: “2022 sonunda hedefimiz savunma sanayii ihracatımızı 4 milyar doların üstüne çıkarmaktır” Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, geçtiğimiz yıl savunma sanayii ihracatının 3,2 milyar dolar ile kendi rekorunu kırdığını hatırlatarak, “2022 yıl sonu hedefimiz bu rakamı 4 milyar doların üstüne çıkarmaktır” dedi.
25.11.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Çok önemli gelişmeleri paylaşacağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Çok önemli gelişmeleri paylaşacağız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Türkiye’nin ilk çıkarma gemisi TCG Anadolu'nun yıl sonu itibarıyla Deniz Kuvvetlerimize teslim edilmesi planlanmakta. 2023’te Milli Muharip Uçak, Kızılelma İnsansız Savaş Uçağı, Bayraktar TB3 SİHA, HÜRJET Jet Eğitim Uçağı ve Ağır Sınıf ATAK Helikopteri gibi projelerde çok önemli gelişmeleri yüce milletimizle paylaşacağız" dedi.
25.11.2022 Gündem
Arnavutluk Para Birimi Nedir? Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü
Arnavutluk Para Birimi Nedir? Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü Balkan ülkelerinden biri olan Arnavutluk'un resmi dini sekülerdir. Bununla beraber cumhuriyet rejimi ile yönetilmektedir. Bunun dışında Arnavutluk kıyıları; İyonya ve Adriyatik Denizi'ne yakındır. Peki Arnavutluk para birimi nedir? Kısaca tarihçesi ve sembolü nedir tüm detayları ile derledik.
9.02.2022 Eğitim
Çin Para Birimi Nedir? Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü
Çin Para Birimi Nedir? Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü Ülkelerin kullandıkları para birimlerini bilmenin oldukça önemli yararları vardır. Her şeyden önce bu para birimlerini bilmek genel kültür açısından fazlasıyla önemlidir. Zaten ülkelere ait para birimleri herkes tarafından sıkça merak edilmektedir. Çin para birimi nedir? Kısaca tarihçesi ve sembolü nedir tüm detayları ile derledik.
9.02.2022 Eğitim
Tayland Para Birimi Nedir? Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü
Tayland Para Birimi Nedir? Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü Tayland ülkesinin kendine özgü bir para birimi bulunmaktadır. Özellikle bu para birimi ülke içinde tüm sınırlar içerisinde kullanılır. Peki, Tayland para birimi nedir? Kısaca tarihçesi ve sembolü hakkında detayları derledik.
9.02.2022 Eğitim
Macaristan Para Birimi Nedir? Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü
Macaristan Para Birimi Nedir? Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü Macaristan’ın para birimi Forint’tir. Forint para biriminin belirgin bir sembolü bulunmamaktadır. Ekonomik olarak gelişmiş ülkeler arasında bulunan Macaristan para biriminden çok gelişkin ulaşım ağına sahiptir. Ekonomik olarak güçlü ve Uluslararası işlemlerde HUF olarak tanınmaktadır. Macaristan para birimi nedir? Kısaca tarihçesi ve sembolü nedir detayları ile derledik.
9.02.2022 Eğitim
İsmail Demir 2022 yılı hedeflerini anlattı! Türk SİHA'sı denizlere açılacak
İsmail Demir 2022 yılı hedeflerini anlattı! Türk SİHA'sı denizlere açılacak Aydın HASAN/MİLLİYET Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, savunma sanayiinin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücünü karada, denizde ve havada artıracak 2022 yılı hedeflerini anlattı.
31.01.2022 Haberler
İsmail Demir 2022 yılı hedeflerini anlattı! Türk SİHA'sı denizlere açılacak
İsmail Demir 2022 yılı hedeflerini anlattı! Türk SİHA'sı denizlere açılacak Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, savunma sanayiinin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücünü karada, denizde ve havada artıracak 2022 yılı hedeflerini anlattı.
31.01.2022 Gündem
Eskrimde sorunlar "otomasyon sistemi" ile aşıldı
Eskrimde sorunlar "otomasyon sistemi" ile aşıldı Türkiye Eskrim Federasyonu (TEF) Başkanı Murat Atalı, Türk eskriminin gelişimine katkı sağlayan en önemli konulardan birinin "otomasyon sistemi" olduğunu belirterek, aksaklıkların düzgün işleyen bir otomasyon sistemi kurularak aşıldığını söyledi.
19.10.2021 Diğer
Bakan Varank: Adım adım aya, ay misyonundaki hedeflerimize yaklaşıyoruz!
Bakan Varank: Adım adım aya, ay misyonundaki hedeflerimize yaklaşıyoruz! Cumhuriyet'in 100'üncü yılında Ay'a gönderilecek insansız uzay aracında kullanılması planlanan hibrit motor teknolojisiyle geliştirilen Sonda Roket Sistemi'nin (SORS) uçuşlu testleri başarıyla tamamlandı.
19.07.2021 Teknoloji
TÜBİTAK'ta geliştirilen 'uzay kalifiye güneş paneli' kullanıma hazır
TÜBİTAK'ta geliştirilen 'uzay kalifiye güneş paneli' kullanıma hazır TÜBİTAK MAM tarafından tasarlanıp üretilen uzay kalifiye güneş paneli, yüksek çözünürlüklü yer gözlem uydusu İmece'ye güç sağlayacak.
7.07.2021 Teknoloji
Astronot seçimi yakında başlıyor!
Astronot seçimi yakında başlıyor! Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, uydu teknolojilerindeki çeşitli kabiliyetlerin birleştirildiği bir uydu şirketinin yakın zamanda hayata geçirileceğini bildirdi. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır da Milli Uzay Programı'na ilişkin bilgi verdi. Kacır, 2023'te milli ve özgün teknolojiler kullanılarak Ay ile teması gerçekleştirmeyi, 2028'de Ay'a yumuşak iniş yapmayı hedeflediklerini belirtti. Mehmet Fatih Kacır, "Programımızdaki bir diğer önemli adım ilk Türk astronotumuzu bir bilim misyonu çerçevesinde uzaya göndermek olacak. Astronot adaylarımızın seçimine yakın bir vakitte başlamayı planlıyoruz" dedi.
29.05.2021 Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Tarihçe ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.