Sazlık ve sulak alanlarda görülüyordu! Kırıkkale'de ortaya çıktı
Sazlık ve sulak alanlarda görülüyordu! Kırıkkale'de ortaya çıktı Kırıkkale'de, nesli tükenme tehlikesi altında olan saz delicesi olarak bilinen yırtıcı kuş drone ile görüntülendi. Görüldüğü bölgede çiftçilik yapan Emre Doğan, "Bize keyifli çalışma ortamı sunuyorlar, bize arkadaşlık ediyorlar” dedi.
19.04.2024 Gündem
TBMM Araştırma Komisyonu açıkladı! Müsilaj, yakıt ya da gübre olarak kullanılamaz
TBMM Araştırma Komisyonu açıkladı! Müsilaj, yakıt ya da gübre olarak kullanılamaz TBMM Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonu, hazırladığı raporu meclis başkanlığına sunarken, 415 sayfalık raporda, müsilajdan yakıt ve gübre üretilebileceği yönündeki açıklamaların aksine denizlerden toplanan müsilajın yakılarak enerji üretimine, biyogaza dönüştürülmeye ve tarım alanında gübre ya da sulama amacıyla kullanılmaya uygun olmadığı belirtildi.
18.04.2022 Gündem
Vampir kelebek yine ortaya çıktı!
Vampir kelebek yine ortaya çıktı! Doğu Karadeniz'de 2007'den bu yana görülen, son birkaç yılda sayıları artan, özellikle havaların ısınmasıyla ortaya çıkan ve 'vampir kelebek' olarak bilinen kelebek türü, bu yıl da yumurtadan çıkarken, tarım alanlarında görüldü. Bitkilerin zayıflatan ve kurumasına neden olan kelebeklerle etkin mücadele için laboratuvarda geliştirilen bitkisel ilaçlar kullanılacak.
26.06.2020 Haberler
Alanya'da yangın paniği!
Alanya'da yangın paniği! ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde yerleşim bölgesi yakınındaki makilik ve tarım alanında çıkan yangın paniğe neden oldu. Rüzgarın etkisiyle büyüyen ve bir villanın bahçesine kadar gelen alevler, havadan ve karadan müdahaleyle güçlükle kontrol altına alındı. Kargıcak Mahallesi Dalkılıç mevkisindeki tarım alanında saat 11.00 sıralarında yangın çıktı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle alevler kısa sürede muz bahçesi, sera ve makilik alana sıçradı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya İtfaiyesi'ne bağlı 10 arazöz, 30 personel ve Alanya Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 5 arazöz sevk edildi.
11.09.2019 Yaşam
11 milyon dekarlık tarım alanı yok oldu
11 milyon dekarlık tarım alanı yok oldu TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ülke çapında 5 yılda yaklaşık 11 milyon dekar tarım alanı yok oldu...
23.10.2013 Gündem