'Tavuk karası' hastası baba, çocuklarına hem annelik hem babalık yapıyor
'Tavuk karası' hastası baba, çocuklarına hem annelik hem babalık yapıyor Hatay’da eşini kaybettikten sonra 2 çocuğuna hem annelik hem de babalık yapan Tahir Çapur (33) gözlerindeki gece körlüğü nedeniyle çalışamadığını söyleyerek, yardım istedi.
7.12.2020 Gündem
Tavuk karası olduğu için görevden alınan öğretmen hukuk mücadelesi başlattı
Tavuk karası olduğu için görevden alınan öğretmen hukuk mücadelesi başlattı Van'da 2 aile, tavuk karası hastası olan ve sınav kağıtlarını öğrencileriyle birlikte okuduğunu iddia ettikleri fizik öğretmeni Turgay Özmen’i şikayet etti. Öğretmenlikten alınıp, memur olarak başka okulda görevlendirilen Özmen, görevine dönmek için hukuk mücadelesi başlattı.
3.12.2020 Gündem
Liseli Ceren evden çıkmak için yardım bekliyor
Liseli Ceren evden çıkmak için yardım bekliyor Mardin'de halk arasında "tavuk karası" olarak bilinen gece körlüğü (retinitis pigmentosa) hastalığı nedeniyle bir gözü yüzde 1 diğeri yüzde 5 görebilen 16 yaşındaki Ceren Bağış, hastalığından kurtulmak için kök hücre nakli ameliyatı olacağı günü bekliyor.
1.12.2020 Gündem
Tavuk karası hastalığına dikkat!
Tavuk karası hastalığına dikkat! İnsanın dünyasını karartan ve toplumda 3 bin ile 5 bin kişiden birinde rastlanan Tavuk Karası hastalığı gözün içindeki rod adı verilen hücrelerin bozulması nedeniyle oluşuyor. Halk arasında “Tavuk Karası” tıptaki adıyla “Retinitis Pigmentosa” rahatsızlığı, erkeklerde kadınlara oranla daha sık görülüyor. Göz Hastalıkları ve Vitreo Retinal Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Hüseyin Sanisoğlu, Tavuk Karası hastalığına dair önemli bilgiler veriyor.
17.06.2019 Genel Sağlık