İkiz doktorlar iki ayrı bedende tek hayat sürüyor
İkiz doktorlar iki ayrı bedende tek hayat sürüyor Tek yumurta ikizi doktorlar Bora ve Buğra Coşkun, 33 yıldır birbirlerinden hiç ayrılmadan adeta iki bedende tek bir hayatı yaşıyor. İkiz kardeşler, aynı hastanenin kadın doğum bölümünde birlikte mesai yapıyor.İzmirli bir ailenin ikiz çocukları olan Coşkun kardeşler, ilkokul, lise ve üniversite yıllarında aynı sıralarda okudu. İkizlerden birinin tıp okuma isteği üzerine kardeşi de tercihini doktorluktan yana kullandı. Asistanlık ve uzmanlık dönemlerinde kısa ayrılıklar yaşayan ikiz doktorların yolu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Hastalıkları Bölümünde yeniden kesişti. Pozitif enerjileri ve hastalara yaklaşımlarıyla ikiz doktorlar, kadın doğum bölümünün de kısa zamanda göz bebeği haline gelmeyi başardı. Tek yumurta ikizi doktorlar, kendileri için sıradan ama başkaları için çok ilginç olan hayat hikayelerini Anadolu Ajansı ile paylaştı. "HASTALAR VE YAKINLARI SÜREKLİ KARIŞTIRIYOR" Hep aynı okullarda okumalarının tamamen tesadüf olduğunu ifade eden Kadın Doğum ve Hastalıkları Uzmanı Bora Coşkun, ayrılma ihtimalleri gündeme geldiğinde ise hayatın onları hep bir şekilde buluşturduğunu, ellerinde olmadan yola birlikte devam ettiklerini söyledi. Tek yumurta ikizi olmalarından dolayı insanların kendilerini ayırt etmekte zorlandıklarını ve bu nedenle başlarına çok ilginç olaylar geldiğini ifade eden Coşkun, "İlkokulda derste bir gün kapı çaldı. Okul müdürü, yanında bir öğrenci ile sınıfa girdi. Okulda cam kırılmış. Camı kimin kırdığını sordu. Yanındaki öğrenci ikimize de baktı, 'İkisinden biriydi ama hangisi bilmiyorum.' dedi. O sırada ikimiz de üzerimize alınmadık ama Buğra yapmıştı. Kardeşim olduğu için ben de sesimi çıkarmadım." dedi. Asistanlık dönemlerinde farklı hastanelerde kadın doğum ihtisası yaptıklarını anlatan Coşkun, birbirlerine sevk yaptıklarında hastaların 'Hocam siz de mi geldiniz?' sorusunu yönelttiğini söyledi.
11.09.2019 Yaşam
Tek yumurta starları
Tek yumurta starları Erdem Kınay, bu kez İkizler’le müzikseverlerin karşısına çıkıyor.
26.09.2017 Cadde
Birbirlerini 25 yıl sonra buldular
Birbirlerini 25 yıl sonra buldular Tek yumurta ikizlerini Youtuba yüklenen video buluşturdu. Güney Kore’de doğan tek yumurta ikizleri ayrı ailelere evlatlık verilince birbirinden habersiz 25 yıl geçirdi. İnternete yüklenen bir video sayesinde birbirini bulan iki kardeşin yapılan DNA testiyle ikiz oldukları kanıtlandı. İki tarafın da bu mutluluğu aileleriyle paylaştığı o görüntüler izleyenleri duygulandırdı.
11.09.2019 Haberler
Tek yumurta üçüzü kız kardeşler
Tek yumurta üçüzü kız kardeşler Doktorlar California'da yaşayan Hannah ve Tom Hepner çiftinin 22 Kasım'da prematüre olarak dünyaya gelen tek yumurta üçüzü çocuklarını 'milyonda bir ihtimal' olarak tanımlıyor.
11.09.2019 İlginç Videolar

Benzer Haber Etiketleri