Bademcik iltihabı, boğaz ağrısı için zeytin çekirdeği kürü! 'Tülbentle boğaza sarın'
Bademcik iltihabı, boğaz ağrısı için zeytin çekirdeği kürü! 'Tülbentle boğaza sarın' Kullandıktan sonra çöpe atılan bazı besinler aslında hayatınızı değiştirebilir. Kahvaltı sofralarından eksik olmayan zeytinlerin çekirdeği bu duruma örnek olacak türden. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu "Zeytin çekirdeklerini sakın çöpe atmayın" diyerek önemli tavsiyelerde bulundu.
4.04.2024 Genel Sağlık
Ağrı ve yutkunma zorluğuyla ortaya çıkıyor: Tonsilite dikkat!
Ağrı ve yutkunma zorluğuyla ortaya çıkıyor: Tonsilite dikkat! Vücudun mikroorganizmalara karşı olan mücadelesinde önemli bir cephe olan bademcikler çeşitli sebeplere bağlı olarak enfekte olabilir. En sık enfekte sorunu ise tonsilittir. Özellikle boğazda ağrı ve yutkunma zorluğu ile karakterize edilen tonsiliti K.B.B Uzmanı Op.Dr. Koray Cengiz anlattı.
12.07.2021 Çocuk Sağlığı
Yutkunmayı çileye döndürüyor! Boğazda kaşıntı, kuruluk, ağrı...
Yutkunmayı çileye döndürüyor! Boğazda kaşıntı, kuruluk, ağrı... Vücudun mikroorganizmalara karşı olan mücadelesinde önemli bir cephe olan bademcikler çeşitli sebeplere bağlı olarak enfekte olabilir. En sık yaşanan enfekte sorunu ise tonsilit yani bademcik iltihabıdır. Özellikle boğazda ağrı ve yutkunma zorluğu ile karakterize edilen tonsiliti, KBB Uzmanı Op. Dr. Koray Cengiz anlattı
14.08.2020 Genel Sağlık
Tonsilit nedir?
Tonsilit nedir? Bademcik enfeksiyonu olarakta bilinen tonsilit daha çok çocukluk döneminde görülür. Peki Tonsilit nedir;? Tonsilit belirtileri nelerdir? Tonsilit neden olur?
27.12.2018 Genel Sağlık