Toplu Balık Ölümleri

Toplu Balık Ölümleri

Son dakika toplu balık ölümleri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan toplu balık ölümleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan toplu balık ölümleri haber sayfamızda...

Toplu Balık Ölümleri

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 230 toplu balık ölümleri haberi bulunmuştur.
Akdeniz'de ilk kez görülen balık türü: Synodus Randalli
Akdeniz'de ilk kez görülen balık türü: Synodus Randalli Kızıldeniz’de yaşayan 'Synodus Randalli' isimli balık türünün Akdeniz'de ilk kez görüldüğü tespit edildi.
28.09.2023 Gündem
Bartın'daki toplu balık ölümleri sonrası harekete geçildi
Bartın'daki toplu balık ölümleri sonrası harekete geçildi Bartın Irmağı’nda toplu balık ölümleri yaşanırken Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, ölü balıklardan ve sudan incelenmek üzere numune aldı.
27.09.2023 Gündem
Büyük Menderes Havzası'ndaki toplu balık ölümlerinin nedeni belli oldu
Büyük Menderes Havzası'ndaki toplu balık ölümlerinin nedeni belli oldu Ege Bölgesi'nin en önemli tarımsal su kaynağı Büyük Menderes Havzası Milli Parkı'nın son noktası olan tahliye kanalındaki toplu balık ölümlerinin sebebi belli oldu.
15.09.2023 Gündem
Samsun'da korkunç olay! Pazar yerinde silahlı saldırı: 2 yaralı
Samsun'da korkunç olay! Pazar yerinde silahlı saldırı: 2 yaralı Samsun'da pazar yerinde silahlı saldırıya uğrayan anne ve oğlu yaralandı.
13.09.2023 Gündem
Büyük Menderes Havzası'ndaki toplu balık ölümleri tedirgin etti! 'Su değil siyah sıvı'
Büyük Menderes Havzası'ndaki toplu balık ölümleri tedirgin etti! 'Su değil siyah sıvı' Ege bölgesinin en önemli tarımsal su kaynağı olan Büyük Menderes Havzası Milli Parkı'nın son noktası olan tahliye kanalında toplu balık ölümleri tedirgin etti.
13.09.2023 Haberler
Büyük Menderes Havzası'ndaki toplu balık ölümleri tedirgin etti! 'Su değil siyah sıvı'
Büyük Menderes Havzası'ndaki toplu balık ölümleri tedirgin etti! 'Su değil siyah sıvı' Ege bölgesinin en önemli tarımsal su kaynağı olan Büyük Menderes Havzası Milli Parkı'nın son noktası olan tahliye kanalında toplu balık ölümleri tedirgin etti.
13.09.2023 Gündem
Uydu görüntülerini paylaşarak uyardı: Felaket manzarası içeriyor
Uydu görüntülerini paylaşarak uyardı: Felaket manzarası içeriyor Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akkuş, Van Gölü Havzası ve çevresini gösteren son 4 yılın ocak ayına ait Landsat uydu görüntülerini paylaşarak kuraklığa dikkat çekti.
23.01.2023 Haberler
Uydu görüntülerini paylaşarak uyardı: Felaket manzarası içeriyor
Uydu görüntülerini paylaşarak uyardı: Felaket manzarası içeriyor Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akkuş, Van Gölü Havzası ve çevresini gösteren son 4 yılın ocak ayına ait Landsat uydu görüntülerini paylaşarak kuraklığa dikkat çekti.
23.01.2023 Gündem
Dicle Nehri'nde 3 balık türü tehlikede
Dicle Nehri'nde 3 balık türü tehlikede Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Tarık Çiçek, Dicle Nehri'nde yaklaşık 40 balık türünün yaşadığını; bunlardan leopar sazanı, bodur yayın balığı ve kurt balığının yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Dr. Çiçek, "Böyle devam ederse toplu balık ölümlerini görebiliriz" dedi.
14.01.2023 Gündem
Yuvalı Deresi'ndeki balık ölümlerine ilişkin 8 fabrikada inceleme
Yuvalı Deresi'ndeki balık ölümlerine ilişkin 8 fabrikada inceleme Tekirdağ’ın Ergene ilçesindeki Yuvalı Deresi'nde balık ölümleri sonrası numuneler toplandı, çevredeki 8 fabrikada inceleme yapıldı.
8.12.2022 Haberler
Yuvalı Deresi'ndeki balık ölümlerine ilişkin 8 fabrikada inceleme
Yuvalı Deresi'ndeki balık ölümlerine ilişkin 8 fabrikada inceleme Tekirdağ’ın Ergene ilçesindeki Yuvalı Deresi'nde balık ölümleri sonrası numuneler toplandı, çevredeki 8 fabrikada inceleme yapıldı.
8.12.2022 Gündem
Toplu balık ölümlerinde iki belediye hakkında suç duyurusu
Toplu balık ölümlerinde iki belediye hakkında suç duyurusu İzmir’in Dikili ilçesi Çandarlı Körfezi'ne dökülen Bakırçay'daki toplu balık ölümleri ile ilgili Çandarlı Halk Meclisi üyeleri, Bakırçay'dan tarım arazisi sulayan çiftçiler için suyu belirli bir seviyede tutmak amacıyla deniz tarafına set kurduğu ileri sürülen Bergama Belediyesi ile balık ölümleri sonrası numune alınmadan bu seti yıktığı iddia edilen Dikili Belediyesi hakkında Dikili Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
28.09.2022 Gündem
Tedirgin eden görüntü! Binlerce ölü balık kıyıya vurdu
Tedirgin eden görüntü! Binlerce ölü balık kıyıya vurdu İzmir'in Dikili ilçesi Çandarlı Körfezi'ne dökülen Bakırçay'da toplu balık ölümleri yaşandı.
25.09.2022 Gündem
Polonya ve Almanya, Oder Nehri'ndeki toplu balık ölümlerini araştırıyor
Polonya ve Almanya, Oder Nehri'ndeki toplu balık ölümlerini araştırıyor Polonya ve Almanya sınırında akan Oder Nehri’nde toplu balık ölümleri gerçekleşiyor. İki ülke yetkilileri de balık ölümlerinin nedenini araştırıyor.
14.08.2022 Dünya
Alibeyköy Deresi'nde balık ölümleri
Alibeyköy Deresi'nde balık ölümleri Haliç'e ulaşan Alibeyköy Deresi'nde toplu balık ölümleri yaşanıyor. Balıkların yanı sıra deredeki diğer canlıların da öldüğü belirtiliyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ekiplerinin sudan aldığı numunelerin incelemesi sürerken, bölge sakinleri balık ölümlerinin derenin uzun yıllardır temizlenmemesinden kaynaklandığını öne sürdü.
6.08.2022 Gündem
Kızılırmak’ta tedirgin eden görüntü! Araştırılması isteniyor
Kızılırmak’ta tedirgin eden görüntü! Araştırılması isteniyor Türkiye’nin en uzun ırmağı olan Kızılırmak’ın Sivas bölümünde meydana gelen toplu balık ölümleri vatandaşları tedirgin ediyor.
4.08.2022 Gündem
Bölgede endişe! Gölün rengi değişti... 'Hızlı tedbir almamız gerekiyor'
Bölgede endişe! Gölün rengi değişti... 'Hızlı tedbir almamız gerekiyor' Burdur Gölü'nde suyun rengi, son dönemdeki alg patlaması nedeniyle değişti. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Gülle, "Göl yaralı ve yardıma ihtiyacı var. Bu yaralı hali daha uzun devam ederse tedavisi yani eski haline gelmesi daha zor olacaktır" dedi.
2.08.2022 Gündem
Sivas'ta korkutan 'toplu balık ölümleri'
Sivas'ta korkutan 'toplu balık ölümleri' Sivas'ta ulusal öneme haiz sulak alan' olarak tescillenen Ulaş Gölü'nde son günlerde balık ölümleri görülmeye başlandı. Farklı boylarda çok sayıda balık kıyıya vurdu.
16.07.2022 Gündem
Rengi yeşile dönen İznik Gölü'ne girmek yasaklandı
Rengi yeşile dönen İznik Gölü'ne girmek yasaklandı Türkiye'nin 5’inci, Marmara Bölgesi’nin en büyük gölü olan İznik Gölü, alg patlamasıyla yeşile döndü. 'Siyanobakteri' adı da verilen alg patlamasının göl yüzeyini ve sahil şeridini kaplaması nedeniyle göle girmek geçici süre ile yasaklandı. Göl kıyısının köpükle kaplandığı anlar, çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
7.06.2022 Gündem
İznik Gölü yeşile büründü! Girmek yasak
İznik Gölü yeşile büründü! Girmek yasak Türkiye’nin 5’inci, Marmara Bölgesi’nin en büyük gölü olan İznik Gölü, alg patlamasıyla yeşile döndü. 'Siyanobakteri' adı da verilen alg patlamasının göl yüzeyini ve sahil şeridini kaplaması nedeniyle göle girmek geçici süre ile yasaklandı.
7.06.2022 Gündem
1950'li yıllarda 15 bin ton balık avlanıyordu! Şimdiki hali içler acısı
1950'li yıllarda 15 bin ton balık avlanıyordu! Şimdiki hali içler acısı İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meriç Albay, yıllarca atıkların bırakılması nedeniyle Küçükçekmece Gölü'nün ciddi bir restorasyona ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, "Küçükçekmece Lagünü, yaklaşık 20 metre derinliği, 10 kilometre uzunluğu olan şehir içerisinde müthiş bir alan. 1950'li yıllarda 15 bin ton balık avlanıyormuş, tür çeşitliliği varmış. Şu anda sadece birkaç tür var. Geçenlerde yolunu şaşıran mersin balığı burada ölmüştü" dedi. 
23.03.2022 Gündem
Osmaniye'deki Aslantaş Barajı'nda toplu balık ölümleri araştırılıyor
Osmaniye'deki Aslantaş Barajı'nda toplu balık ölümleri araştırılıyor Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki Aslantaş Baraj Gölü'nde yüzlerce balık, kıyıya vurdu. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ölü balıklar ile sudan incelenmesi için numune aldı. Araştırmanın sonucuna göre, toplu balık ölümlerinin nedeni belli olacak.
28.12.2021 Haberler
Kars Çayı'nda balık ölümlerinin nedeni belli oldu!
Kars Çayı'nda balık ölümlerinin nedeni belli oldu! Kars Çayı'nda, ağustosun ilk haftası meydana gelen balık ölümlerinin nedeni, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nce yapılan inceleme sonucu belli oldu. Ölümlerin, su seviyesine bağlı oksijen yetersizliğinden kaynaklandığı tespit edildi.
21.09.2021 Gündem
İki göl için daha tehlike çanları
İki göl için daha tehlike çanları Kuraklık ve insan eliyle kirletilen göllere her gün yenileri ekleniyor. Koruma altında olan Bursa Uluabat Gölü ve Eğirdir Gölü bunlardan sadece ikisi. Gübre ve atık kaynaklı kirliliğin su seviyesini 1 m’nin altına indirdiği Uluabat için uzmanlar, acil önlem çağrısı yaptı. İçine döşenmiş lağım borularından birinin patladığı Eğirdir Gölü’nün yüzeyini atıklar kapladı. Görülmemiş kirliliğin yaşandığı Eğirdir için Dr. Kesici ‘İnsanlık dışı manzara. Bırakın içmeyi, parmağınızı dahi sokmayın’ diyor.
13.09.2021 Gündem
Roma'da Tiber Nehri'nde binlerce ölü balık
Roma'da Tiber Nehri'nde binlerce ölü balık İtalya'nın başkenti Roma'nın içinden geçen Tiber Nehri'nde binlerce balığın ölmesi ve kıyılara vuran ölü balıkların günlerdir temizlenmemesi endişe yarattı. Balık ölümlerine şehrin kirliliğinin yol açtığı iddiaları da, gelecek ay yapılacak belediye seçimleri öncesinde kentin müzminleşen kirlilik sorununu yeniden tartışmaya açtı.
4.09.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Toplu Balık Ölümleri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.