Türk araştırmacılar "yumuşak robot" geliştirdi
Türk araştırmacılar "yumuşak robot" geliştirdi Bilkent Üniversitesinden araştırmacılar, ahtapot, salyangoz, fare gibi hayvanların esneyebilir vücut özelliklerinden esinlenerek yeni nesil yumuşak yapılı robotlar geliştirmeye başladı.
9.02.2018 Teknoloji
Ulaştırma Bakanı'nın sözünü kesen robottan bakana zeytin dalı
Ulaştırma Bakanı'nın sözünü kesen robottan bakana zeytin dalı Ankara'daki Bilim Teknolojileri Merkez Yerleşkesi'nde Güvenli İnternet Günü'ne özel yapılan etkinlikte sahneye çıkan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve o an sahnede bulunan Robot Sanbot arasında ufak çaplı bir kriz yaşanmıştı. Bakanın sözünü iki defa kesen Sanbot, sahneden indirilmiş ve yeniden programlanmıştı. Robot Sanbot, hatasının farkına vardı (ya da varmaya programlandı) ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'dan özür dileyerek bakana zeytin dalı uzattı.
9.03.2018 Hayat
Bakanın konuşmasına müdahale eden robot, sahneden alınarak sakinleştirildi
Bakanın konuşmasına müdahale eden robot, sahneden alınarak sakinleştirildi Ankara'daki Bilim Teknolojileri Merkez Yerleşkesi'nde Güvenli İnternet Günü'ne özel yapılan etkinlikte sahneye çıkan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, konuşmasını yapmak üzere mikrofonun başına geçti. Bakanın konuşması esnasında Robot Sanbot da sahnedeydi ve Bakan Arslan'la ufak çaplı bir anlaşmazlık yaşadı.
14.03.2018 Geyik