KKTC Cumhurbaşkanı Tatar CNN TÜRK'te konuştu! 'Yol çalışması devam edecek'
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar CNN TÜRK'te konuştu! 'Yol çalışması devam edecek' Kıbrıs'ta Yeşil Hat sınırları içerisinde bulunan Pile Köyü'ne yapılacak yol projesiyle ilgili tartışmalar sürüyor. CNN TÜRK'e bağlanan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Biz her zaman barış ve huzurdan yanayız. Biz zorlandık yaptıkları doğru değildi. Yol çalışması devam etti ve devam edecektir." dedi.
20.08.2023 Televizyon
Türk askerinden dozerli yanıt! İşte Kıbrıs’taki gerilimin merkezindeki Pile köyünün statüsü
Türk askerinden dozerli yanıt! İşte Kıbrıs’taki gerilimin merkezindeki Pile köyünün statüsü Kıbrıs’ta Yeşil Hat sınırları içerisinde bulunan Pile Köyü’ne KKTC tarafından yapılacak yol büyük bir gerilime yol açtı. İnşaat çalışmalarında arbede yaşanırken, BM askerleri Türk topraklarından Yeşil Hat’a geri itildi.
19.08.2023 Dünya
Kapalı Maraş nerede, ne zaman açılacak? Tarihteki önemi nedir?
Kapalı Maraş nerede, ne zaman açılacak? Tarihteki önemi nedir? Kapalı Maraş nerede sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Kıbrıs'ın Gazimağusa şehrinde bulunan Kapalı Maraş bir dönem Kıbrıs'ın en önemli tatil beldelerinden biriydi. Yapılan antlaşmalar sonucunda büyük kısmı yerleşim ve iskana kapanan bölgenin son dönemde açılması konusunda yapılan çalışmalar nedeniyle yeniden gündem oldu. Peki Kapalı Maraş nerede?
17.08.2020 Gündem