Ukrayna'da tıp öğrencisi ve arkadaşını öldüren sanık hakkındaki gerekçeli karar açıklandı
Ukrayna'da tıp öğrencisi ve arkadaşını öldüren sanık hakkındaki gerekçeli karar açıklandı Ukrayna'da tıp fakültesinde okuyan eski kız arkadaşı Buket Yıldız ve Zeynep Hüsünbeyi'ni bıçakla öldürdüğü gerekçesi ile iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Hüsnü Can Çökmez'e ilişkin gerekçeli karar açıklandı.
22.10.2020 Gündem
Ukrayna'da iki kız öğrenciyi öldüren zanlı hakkında karar
Ukrayna'da iki kız öğrenciyi öldüren zanlı hakkında karar Ukrayna'da 2018'de eğitim gören Türk vatandaşı iki kız öğrenciyi öldürdüğü gerekçesiyle hakkında dava açılan Hüsnü Can Çökmez, "tasarlayarak kasten öldürmek" ve "bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak ve yakalanmamak amacıyla kasten öldürmek" suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı.
23.09.2020 Gündem
Kan donduran itiraflar! Barışma teklifimi reddedince önce Buket'i sonra Zeynep'i...
Kan donduran itiraflar! Barışma teklifimi reddedince önce Buket'i sonra Zeynep'i... Ukrayna'da Tıp Fakültesi'nde okuyan Buket Yıldız ve ev arkadaşı Zeynep Hüsünbeyi'ni bıçakla öldürdüğü gerekçesi ile 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Hüsnü Can Çökmez'in yargılanmasına başlandı. Kendisinden ayrılan Buket Yıldız ile barışmak için Ukrayna'ya gittiğini, Buket'in barışma teklifini reddederek kendisine hakaret ettiğini öne süren Çökmez, "Bana küfür etti ve tokat atmaya başladı. Sinirlendim ve olay gerçekleşti" dedi. Çökmez, kimlik tespiti sırasında mesleğinin dolandırıcılık olduğunu, aylık gelirinin de 100 bin TL olduğunu beyan etti.
15.11.2019 Gündem
Türkiye bu dehşeti konuşmuştu
Türkiye bu dehşeti konuşmuştu Ukrayna'nın Harkov kentinde arkadaşı Buket Yıldız ile birlikte öldürülen üniversite öğrencisi Zeynep Hüsünbeyi’nin cenazesi, İzmir’deki baba evine getirildi. Ukrayna'da tıp öğrencisi iki Türk kızı Buket Yıldız (20) ve Zeynep Hüsünbeyi (22), bir hafta önce yaşadıkları evde öldürülmüştü. Hüsnü Can Ç., Türk kızlarını öldürdüğü gerekçesiyle çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, genç kızların cenazeleri bugün Türk Hava Yollarının Kharkiv uçağıyla İstanbul’a getirildi. Ukrayna'ya cenazeleri almaya giden Buket Yıldız'ın anne ve babası Canan Yıldız, Hikmet Levent Yıldız, teyzesi Şevval Tekin ile Zeynep Hüsünbeyi'nin babası Yurdal Hüsünbeyi de aynı uçakla Türkiye'ye geldi. Buket Yıldız’ın cenazesi, Atatürk Havalimanından memleketi Hatay’a gönderilirken, Zeynep Hüsünbeyi’nin cenazesi ise akşam saatlerinde İzmir Adnan Menderes Havalimanına getirildi.  Cenazeyle birlikte İzmir’e gelen Zeynep’in babası Yurdal Hüsünbeyi, acılarının çok büyük olduğunu söyledi. Acılı baba, “İnsanlar öldürülsün istemiyorum. Canımızı kaybettik. Kızım oraya gitmekten mutluydu. Buraya şükür getirebildim diyorum. Kızımı getirmemde yardımcı olan hükümetimize ve kurumlara çok teşekkür ederim” dedi.  Cenazesi baba ocağına getirilen Zeynep Hüsünbeyi’nin cumartesi günü son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi. Cenazenin İzmir’in Karabağlar semtinde bulunan Kavaklıpınar Camii’nde öğle namazına müteakip kaldırılacağı bildirildi.
11.09.2019 Haberler
Türkiye bu dehşeti konuşmuştu! Baba evine getirildi...
Türkiye bu dehşeti konuşmuştu! Baba evine getirildi... Ukrayna'nın Harkov kentinde arkadaşı Buket Yıldız ile birlikte öldürülen üniversite öğrencisi Zeynep Hüsünbeyi’nin cenazesi, İzmir’deki baba evine getirildi.
10.01.2019 Gündem
Türkiye'ye kaçtı!
Türkiye'ye kaçtı! 22 ve 20 yaşlarındaki tıp fakültesi öğrencileri...
4.01.2019 Dünya