Madonna, Eurovision 2019'da sahne alacak mı?
Madonna, Eurovision 2019'da sahne alacak mı? Eurovision Şarkı Yarışması için geri sayım başladı. Birçok ülke şu ara ulusal final düzenliyor. Bir ay içinde de bütün ülkelerin temsilcileri belli olacak. Ancak tüm bunların da ötesinde çok enteresan bir iddia var. Ve üstelik Madonna'yla ilgili...
21.09.2021 Müzik
Eurovision birincisi Netta'dan 'Bassa Sababa' taktiği
Eurovision birincisi Netta'dan 'Bassa Sababa' taktiği Eurovision Şarkı Yarışması bu yıl İsrail'in ev sahipliğinde düzenlenecek. Geçen yıl yarışmayı fantastik şarkısı 'Toy'la Netta kazanmıştı. Performansından imajına, enerjisinden mimiklerine akılda kalıcı bir performansa imza atmıştı Netta. Şimdilerde ise yeni bir single'la karşımızda...
21.09.2021 Müzik
Eurovision 2019 neden Kudüs yerine Tel Aviv'de düzenlenecek?
Eurovision 2019 neden Kudüs yerine Tel Aviv'de düzenlenecek? Bu yıl 63'üncüsü düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nda kazanan İsrail olunca yer yerinden oynamıştı. İsrail'in birinciliği hak etmediğini düşünenlerin sayısı bir hayli fazlaydı. Tüm bu tartışmaların üzerine bir de "Gelecek yıl Eurovision Kudüs'te" söylemleri eklenince ortalık iyice karıştı. Evet, Eurovision İsrail'de düzenlenecek. Ancak beklenilen aksine Kudüs'te değil, Tel Aviv'de...
21.09.2021 Müzik
Eurovision mağduru SuRie için imza kampanyası başlattılar
Eurovision mağduru SuRie için imza kampanyası başlattılar 2018 Eurovision Şarkı Yarışması'nın yankıları devam ediyor. Bu yılın en büyük skandalı İngiltere sahnedeyken yaşanmıştı. Ülkesini 'Storm' şarkısıyla temsil eden SuRie sahnedeyken olanlar olmuştu. Bir anda sahneye fırlayıp SuRie'nin elindeki mikrofonu kapan bir protestocu 'Nazi' ve 'Özgürlük' kelimelerinin duyulabildiği bir cümle kurmuştu. Olay elbette bununla sınırlı kalmadı.
21.09.2021 Müzik
Eurovision'u İsrail'in kazanması ve komplo teorileri
Eurovision'u İsrail'in kazanması ve komplo teorileri Bir Eurovision'un daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Portekiz'in başkenti Lizbon'da düzenlenen 63. Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazanan İsrail oldu. İsrail'i 'Toy' adlı şarkıyla temsil eden Netta Barzilai 529 puan alarak yarışmayı birincilikle tamamladı. Netta'nın en büyük rakibi olan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi adına yarışan Arnavut asıllı Yunan şarkıcı Eleni Foureira ise ikinci oldu.
21.09.2021 Müzik
Eurovision 2018'i kim kazanır?
Eurovision 2018'i kim kazanır? Eurovision 2018'in ikinci yarı finali 10 Mayıs Perşembe günü Portekiz'in başkenti Lizbon'da düzenlenmişti. Son yılların en çekişmeli geçen ilk yarı finalin aksine son yılların en vasat yarı finali olan ikinci yarı finalde üç aşağı beş yukarı beklenen ülkeler finale kalmıştı. Peki ikinci yarı finalde hiç mi sürpriz olmadı? 12 Mayıs Cumartesi günkü büyük finali yani Eurovision 2018'i kim kazanır?
21.09.2021 Müzik
Eurovision 2018'in ilk yarı finaline Güney Kıbrıs damga vurdu
Eurovision 2018'in ilk yarı finaline Güney Kıbrıs damga vurdu Eurovision 2018'in ilk yarı finali 8 Mayıs Salı günü Portekiz'in başkenti Lizbon'da düzenlendi. Son yılların açık ara en iddialı 'ilk yarı final'i olan ve oldukça iddialı ülkelerin ve yarışmacıların yarıştığı bu ilk gecede 19 ülke yer aldı. 10 ülke finale kaldı. 9 ülke ise elendi. Peki Eurovision 2018'in ilk yarı finalinde hangi ülkeler olumlu, hangi ülkeler olumsuz anlamda şaşırttı?
21.09.2021 Müzik
Eurovision 2018'in favorisi İsrail'den Netta ve 'Toy'
Eurovision 2018'in favorisi İsrail'den Netta ve 'Toy' ...ve bir Eurovision zamanı daha geldi çattı! 2018 Eurovision Şarkı Yarışması haftası bugün itibariyle başladı. 8 Mayıs Salı ve 10 Mayıs Perşembe düzenlenecek iki yarı finalden sonra 12 Mayıs Cuma akşamı büyük final yayınlanacak. Ve geçen yıl Portekiz'in kazandığı yarışmayı bakalım bu yıl hangi ülke ve şarkıcı kazanacak? Peki bu yılın favorisi kim?
21.09.2021 Müzik