Balık tutmak için çaya giren kuzenler boğuldu
Balık tutmak için çaya giren kuzenler boğuldu Denizli'deki Akçay Deresi'nde, serpme ağ ile balık avlamaya çalışırken suya düşüp, akıntıya kapılarak kaybolan Mehmet Onluk (32) ve kuzeni İbrahim Onluk'un (21), arama kurtarma ekiplerince 1 saat sonra cansız bedenleri bulundu.
7.05.2020 Haberler
Kayıp kuzenlerden acı haber! Yakınları sinir krizi geçirdi
Kayıp kuzenlerden acı haber! Yakınları sinir krizi geçirdi Denizli'deki Akçay Deresi'nde, serpme ağ ile balık avlamaya çalışırken suya düşüp, akıntıya kapılarak kaybolan Mehmet Onluk (32) ve kuzeni İbrahim Onluk'un (21), arama kurtarma ekiplerince 1 saat sonra cansız bedenleri bulundu.
7.05.2020 Gündem
Nesli tükenmekte olan 7 bin 500 kırmızı benekli alabalık Akçay Deresi'ne bırakıldı
Nesli tükenmekte olan 7 bin 500 kırmızı benekli alabalık Akçay Deresi'ne bırakıldı Sakarya'nın Sapanca ilçesinde 2014 yılında yakalanarak yavru alımı yapılan kırmızı benekli alabalıklardan 7 bin 500 tanesi Akçay Deresi'nden bırakıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürü Resul Doğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Amaç 2023 yılına kadar 50 milyon alabalık yavrusunu orman içi sulara ulaştırmak" dedi. Ülke iç sularında 368 balık türü yaşadığı yetkililerce açıklandı. 2014 yılında Sakarya'nın Sapanca ilçesinden geçen Akçay Deresinde yakalanan kırmızı benekli alabalığı alan yetkililer, İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Sapanca İçsu Ürünleri Üretimi ve Araştırma Birimine getirerek burada kültür koşullarına adaptasyonu sağladıktan sonra yumurta ve yavru alımı başlattı. Ekipler üremesi yapılan kırmızı benekli alabalıklardan 7 bin 500 tanesini Akçay Deresine bıraktı. "Çünkü bu tür tehdit altında olan bir tür" İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meriç Albay konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün 4 yıllık bir emeğin ürüne dönüştüğü bir gün. Yaklaşık 2014 yılında yani 4 sene önce bu balıkları doğadan yakalamıştık ve bugün tekrardan ait oldukları yere, doğaya salıyoruz. Tabi çok önemli bir tür, ülkemizde 300’ü aşkın tatlı su balığı türü var. Bunlardan önemli bir kısmı şuanda tehdit altında. Bunlardan bir tanesi de doğaya saldığımız kırmızı benekli alabalıklar da bu türlerden bir tanesi. Ben büyük emeklerle buraya geldiğimizi düşünüyorum. Bunun için biz burada bugün tören yapıyoruz ama asıl bundan sonrası çok önemli. Çünkü bu tür tehdit altında olan bir tür. Yakalanması, avlanması ve ticareti yasak. Hepimizin önemsemesi lazım. Buraya belki sırf bu balığı görebilmek için gelenler olacak. Bu türü yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevi” dedi. "Önemli bir proje" SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş yaptığı açıklamada, “Bölgemizde tatlı su kaynakları bol olduğu için, bölgemiz açısından çok büyük bir zenginlik olan bu balık türünün yeniden popülasyonu açısından ö
11.09.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri