Aladağlar, dağcıları ve kampçıları ağırlıyor
Aladağlar, dağcıları ve kampçıları ağırlıyor Dağcılık, kaya tırmanışı, trekking, off-road ve kampçılık gibi birçok etkinliğin yapılabildiği Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Aladağlar, doğayla iç içe olmak isteyenlere ev sahipliği yapıyor. Kampçılardan Selcan Erdinç: "Bölge kamp için çok güzel, profesyonel dağcı arkadaşlarımın gittiği bir sürü rota var, eşlik edebildiğim yere kadar gidiyorum, diğer vakitler kampta zaman geçiriyorum" dedi.
27.06.2021 Tatil
Türkiye'de kışın gezilecek 10 yer
Türkiye'de kışın gezilecek 10 yer Malum kış ha geldi ha gelecek ve artık havalar ciddi derecede soğumaya başladı. Fakat Korona virüs hala başımızda. Kışın gezilecek yerleri önermemizin sebebi de virüsten tamamıyla kurtulup özgürce dolaşabileceğimiz o günlere umut besleyelim diye. Umarım virüs, hayatımızdan tamamıyla çıkar ve güzelce seyahat edebilecek imkânlara sahip oluruz. İşte Türkiye’de kışın gezilecek 10 yer...
4.12.2020 Hayat
Dünyanın en yüksek ikinci şelalesi Türkiye'de
Dünyanın en yüksek ikinci şelalesi Türkiye'de Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde, Aladağlar Milli Parkı içinde yer alan Kapuzbaşı Takım Şelaleleri kentin gürültüsünden ve sıcağından kaçmak isteyenleri ağırlıyor. Ziyaretçilerden Serdar Kılıç: "Kapuzbaşı Şelaleleri hem serinlik olarak hem görsel güzellik olarak gezilmesi görülmesi gereken bir yer" dedi.
25.08.2020 Tatil
Nesli tükenme tehlikesinde olan dağ keçileri böyle görüntülendi
Nesli tükenme tehlikesinde olan dağ keçileri böyle görüntülendi Dünya Doğa Koruma Birliği'nin (IUCN) yayınladığı Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi'nde bulunan dağ keçileri, Aladağlar’ın Niğde sınırları içerisinde yer alan yüksek kesimlerindeki sarp kayalıklarda objektife alındı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde görevli akademisyen Cengiz Kayacılar belki de keçilerin ilk kez bu kadar yakından görüntülenmesini sağladı. Milli Parklar Kanunu uyarınca 21 Nisan 1995 tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla Milli Park ilan edilen Aladağlar’ın Niğde il sınırları içinde yer alan bölümünün 18 Bin 955 hektar alanı ise 16.10.2005 yılında “Demirkazık Yaban Hayatı Geliştirme Sahası” olarak ilan edildi. Bu sahada özellikle dağ keçilerinin neslinin korunması ve geliştirilmesi için özel çalışmalar yapılıyor. Yapılan bu çalışmalar sayesinde de keçilerin sayısı her yıl yüzde 5 ile yüzde 10 civarında artış gösteriyor. Bu çalışmalar sonucunda, yapılan gözlem ve sayımlar neticesinde dağ keçisi nüfusunun 3 ile 4 bin civarına ulaştığı tahmin ediliyor. Yaban keçilerinin ömrü 14 yıl olduğu için Demirkazık Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında Av Turizmi Kapsamında her yıl erkek tekelerden 8 yaşın üzerindeki keçilerden 12 adet yaban keçisi av turizmine dahil ediliyor. Av turizminden elde edilen gelirin büyük çoğunluğu ise Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında sınırları bulunan köylere aktarılıyor. Cengiz Kayacılar tarafından kayıt altına alınan dağ keçileri dik yamaçlardaki sivri kayalıklara rahatlıkla tırmanabiliyor ve cesurluğuyla dikkat çekiyor. Hala kış mevsiminin devam ettiği dağda karlar içinde yiyecek bulmaya çalışan dağ keçileri zaman zaman daha düşük rakımlara da yaklaşıyor.
11.09.2019 Yaşam
TSK, Aladağlar’da mahsur kalan 3 dağcıyı kurtardı
TSK, Aladağlar’da mahsur kalan 3 dağcıyı kurtardı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Niğde Aladağlar’a zirve tırmanışı yaptıktan sonra inişe geçen ve havanın yoğun sisli olmasından dolayı mahsur kalan üç dağcıyı kurtardı. TSK, 03 Haziran 2018 tarihinde, Niğde Aladağlar’a zirve tırmanışı yaptıktan sonra inişe geçen ve havanın yoğun sisli olmasından dolayı mahsur kalan üç dağcıyı Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait arama kurtarma helikopteri ile kurtardı.
11.09.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri