Son dakika Bina Tamamlama Sigortası haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Bina Tamamlama Sigortası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Bina Tamamlama Sigortası haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 74 bina tamamlama sigortası haberi bulunmuştur.
Gayrimenkulde güvenli konut dönemi QFlats ile başlıyorMHR GYO tarafından, İstanbul’un yükselen yaşam merkezi Kurtköy’de hayata geçirilen QFlats’in lansmanı, İstanbul Feriye’de düzenlenen basın toplantısı ile yapıldı.
‘Afetlere dayanıklı bina tamamlama sigortası şart’Türkiye’nin önünde çok büyük bir kentsel dönüşüm ihtiyacının var olduğunu belirten Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, “Bu dönüşümün sağlıklı ve güvenli şekilde gerçekleşebilmesi için bina tamamlama sigortasının yaygınlaştırılması artık kaçınılmazdır” dedi.
Kentsel dönüşüme ‘sigorta’ olacakKentsel dönüşümün sigortasının bina tamamlama sigortası olduğuna dikkat çeken Ahmet Yaşar, “Bina Tamamlama Sigortası kentsel dönüşümü ve güvenli konuta geçişi destekleyecek” dedi.
Sigorta destekli güvenli konut: QFlatsKonutta güvenli ve sürdürülebilir yaşam anlayışını benimseyen QFlats projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Yapılan açıklamaya göre, Maher Holding çatısı altındaki QC İnşaat ve MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı iş birliğiyle hayata geçirilen proje, sigorta destekli güvenli konut modeliyle Türkiye’de yeni bir dönemin habercisi oldu.
‘2025 sigortacılığın dönüşüm yılı olacak’Türkiye Sigorta Birliği Başkan Yardımcısı ve Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, 2025 yılının Türk sigorta sektörü için dönüşüm yılı olacağını vurguladı.
Dönüşümün garantisi ‘bina tamamlama sigortası’Türkiye’nin, deprem riski yüksek bir coğrafyada yer aldığını belirten Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, “Bu coğrafi gerçeklik, İstanbul gibi stratejik ve ekonomik olarak kritik bir şehirle buluşunca depremin yalnızca doğal bir afet değil, ülke için bir beka sorunu olmasına neden olmaktadır” dedi.
‘Kentsel dönüşüm sigortalı yapılmalı’Kentsel dönüşümün riski azaltmada büyük rolü olduğuna vurgu yapan TSB Başkan Yardımcısı ve Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Yaşar, “Vatandaş güvenli binada güvenle oturmak istiyor. Kentsel dönüşümü sigortalı gerçekleştirmemiz lazım” dedi.
‘Güvenli binalara ihtiyacımız var’Bina tamamlama sigortasının, depreme karşı hazırlıklı olma açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, “Bizim güvenli binalarda oturmaya ihtiyacımız var” dedi.
Finansal sigortalar hızlı büyüyorATO ve Quick Sigorta iş birliğiyle düzenlenen ‘Finansal Market Vizyonu ile Sigortadan Fazlası’ toplantısında bina tamamlama sigortası, fatura koruma sigortası ve kefalet sigortası hakkında bilgi verildi.
‘Sigortasız kentsel dönüşüm olmaz’Sigortasız bir kentsel dönüşümün gerçekleşemeyeceğini ifade eden Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, “Önümüzdeki dönemin en büyük gündem maddelerinden bir tanesi kentsel dönüşüm olacak” dedi.
Sigortada 3.0 dönemi için geri sayım başladıSEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında Sigortacılık Kanunu’nda revize yapılacağını, ‘Sigorta 3.0’ döneminde değişim yaşanacağını ifade etti.
‘Sigortalı kentsel dönüşüm’ hız katarKentsel dönüşüm sırasında oluşan soru işaretlerini ‘sigortalı kentsel dönüşüm’ün tamamen ortadan kaldırıp sürece hız vereceği belirtiliyor.
‘Bina tamamlama sigortası ön plana çıktı’Quick Sigorta ile başladıkları yolculukta finans alanında alışılmışın dışında bir yapılanma içerisinde olduklarını belirten Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, “Türkiye’ye model olabilecek bir yapı oluşturuyoruz. Sigorta şirketlerimizin fon yaratma kapasitesi ve finansal ekosistemimizle kentsel dönüşüme ve gayrimenkul projelerine ilgi duyuyoruz. Bina tamamlama sigortaları gibi enstrümanları birlikte kullanmak için gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketine ve onun geliştireceği projelere ihtiyacımız var” dedi.
MHR Gayrimenkul halka açılma yolundaMaher Holding Sigorta Grubu’nu oluşturan Quick Sigorta ve Corpus Sigorta’nın %100 hissedarı olduğu MHR Gayrimenkul Yatırımları, halka açılma yolunda ilk aşamayı tamamlayarak Sermaye Piyasası Kurulu’ndan Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı iznini aldı.
Bina tamamlama sigortasıyla artık inşaatlar yarım kalmayacakBina tamamlama sigortası ile ev sahibi olmak isteyip de mağdur olanlar artık ortadan kalkacak. Adana Kamu Müteahhitleri Derneği Başkanı Mustafa Karslıoğlu, “Vatandaşlarımız artık kentsel dönüşüm kapsamındaki evlerini anlaşacakları firmalara güvenle verebilirler. Çünkü bunun karşılığında devlet sigorta istiyor. Bu sigorta olduktan sonra müteahhit bıraksa dahi devlet evleri yaptırıp teslim ediyor” dedi.
Katılım sigortacılığında yeni şirketler geliyorSigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Türker Gürsoy, katılım sigortası sunan şirketlerin yanı sıra yerli ve yabancı gruplardan yeni katılım şirketi kuruluş başvuruları almaya başladıklarını belirterek, "2022 yılında yeni katılım şirketlerimizi peyderpey duymaya başlayacaksınız. Mevcut durumda pencere usulüyle faaliyet gösteren 4 şirketin katılım esaslı sigorta şirketi kurma yönündeki ruhsat çalışmaları ile ilgili süreç başlamış olup halihazırda devam etmektedir." dedi.
Tamamlama sigortasıyla inşaatlar teminat altındaTürkiye Emlak Katılım Bankası, hem inşaat firmalarını, hem de konut sahibi olacakları korumak amacıyla Türkiye Sigorta işbirliği ile Bina Tamamlama Sigortası ürününü hizmete sundu.
Quick Sigorta Bina Tamamlama Sigortası konut alıcılarının ve yatırımcılarının en büyük güvencesi olacak!Binaların tamamlanamaması nedeniyle oluşacak mağduriyetleri önlemek, tüketicilerin ödemelerini teminat altına almak ve ülke ekonomisine yeni gayri nakdi kaynak sağlamak açısından önemli bir fonksiyona sahip Quick Bina Tamamlama Sigortası, finansal sigortaların uzmanı Quick Sigorta güvencesi ile sunulmaya başlandı!
Kamudaki sigorta şirketlerinin birleşmesiyle sektörün pazar payı büyüyecekTürkiye Varlık Fonu (TVF) Yönetimi AŞ Genel Müdürü Zafer Sönmez, kamu bankalarının kontrolünde bulunan sigorta şirketlerinin birleştirilmesi projesine ilişkin, "Proje tamamlandığında, sigortacılık sektörü daha derin ve geniş bir yapıya dönüşürken sektörün pazar payı büyüyecek, ürün gamı artacak ve sektöre dinamizm gelecek." dedi.
Maketten satışa 8’li önlem paketiTicaret Bakanlığı maketten ev satışında mağduriyeti önlemek için 8 maddelik çözüm paketi oluşturup Meclis’teki komisyona sundu.
Maketzedelere tapuda otomatik şerh formülüTBMM Maketten Ev Satışını Araştırma Alt Komisyonu başta İstanbul olmak üzere Türkiye’de maketten ev satışı yapıp ön ödemesini aldıktan sonra buharlaşan şirketlere neşter vurdu.
Bina Tamamlama Sigortası ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.