Son dakika Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 7.777 enerji ve tabii kaynaklar bakanı haberi bulunmuştur.
Türkiye'nin en büyük teknoloji buluşması sona erdiTürkiye’nin teknoloji ekosistemini bir araya getiren yeni nesil teknolojiler ve tüketici elektroniği fuarı SDN Tech Expo 2025, 27-28-29 Haziran tarihlerinde İstanbul Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. ShiftDelete.Net ve Ayyıldız Communication tarafından düzenlenen fuarda, tüketici elektroniğinden yapay zekâya, mobiliteden yenilenebilir enerjiye kadar birçok alanda yenilikçi ürün ve çözümler sergilendi. Halka açık ve katılımın ücretsiz olduğu fuar, üç gün boyunca 15 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı.
Uzmanlar Milliyet’e değerlendirdi: Yunanistan’ın çabası beyhudeLibya ile Türkiye arasındaki anlaşmalardan rahatsız olan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, yeni imzalanan anlaşma yerine 2019’daki deniz yetki mutabakatını AB Zirvesi’ne taşıdı. Uzmanlar, Türkiye’nin Libya ile yaptığı anlaşmaların önemli kazanımlar olduğunu, Yunanistan’ın hukuken bir anlamı bulunmayan tavrının Yunanistan adına ancak bir başarısızlık olacağını belirtiyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ulaştırmada destan yazdıkCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşen Küresel Ulaştırma Koridorları Forumu"nda konuştu. Erdoğan, "6 bin 101 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol mesafemiz 29 bin 742 kilometreye çıktı. Sadece 6 ilimiz bölünmüş yollarla birbirine bağlı iken bugün bu sayı 77'ye yükseldi" dedi.
Enerjide yeni iş birliği imkanıEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Rusya Enerji Bakanı Sergey Tsivilev ile Türkiye ve Rusya arasındaki mevcut enerji projeleri ve geleceğe yönelik yeni işbirliği imkanlarını değerlendirdiklerini bildirdi.
Bakan Bayraktar: Nükleer enerji Türkiye için ekonomik ihtiyaçtırEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, nükleer enerjinin temiz ve sürekli güç sağlayan önemli bir kaynak olduğunu belirterek, "Nükleer enerji, Türkiye için bir rüyanın da ötesinde, ekonomik ihtiyaçtır" dedi.
Bakan Bayraktar: Doğal gaz tedariki noktasında herhangi bir sıkıntı olmayacakEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Doğal gaz tedarikimiz noktasında herhangi bir sıkıntı olmayacağını ifade ettim. İran'dan önemli bir miktarda gaz alıyoruz. Bununla ilgili alternatifleri de kurduğumuz altyapı sayesinde ikame edebileceğimizi ifade etmek isterim" dedi.
‘İran’dan petrol almıyoruz gazda sıkıntı yok’Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İsrail-İran çatışmasının petrolün arzına yönelik olumsuz bir durum yaratabileceğini belirtti.
Bakan Bayraktar'dan petrol ve gaz açıklaması: Sıkıntı görmüyoruzEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İsrail-İran çatışmasının petrol arzına etkisiyle ilgili, "Arz güvenliğinde sıkıntı görmüyoruz biz. İran'dan gaz alıyoruz, petrol almıyoruz. Gazda da sıkıntı görmüyoruz" dedi.
2024 yılında elektriğin %10.5’i rüzgârdanTürkiye’nin rüzgâr enerjisi (RES) kurulu gücü, mayıs sonu itibarıyla 13 bin 391 MW’a ulaşırken, rüzgârdan elektrik üretimi 2024 sonunda 36 bin 627 GWh’a çıktı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “2024 yılında toplam elektrik üretimimizin yüzde 10.5’ini RES’lerden karşıladık” dedi.
‘Nadir toprak elementleri Türkiye’yi merkeze taşıyacak’Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Dünyada tek sahadaki en büyük ikinci nadir toprak elementleri rezervi, Türkiye’yi dünyanın merkez ülkeleri arasına taşıyacak” dedi.
Bakan Bayraktar: Son yıllarda yaptığımız çalışmalarla vatandaşımıza ümit oldukEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Son yıllarda yaptığımız çalışmalarla ülkemizde birçok insana, vatandaşımıza adeta ümit olduk. Herkes artık bizlerin Gabar'daki çalışmalarından heyecan duyuyor, orayı yakın bir şekilde takip ediyor" dedi.
Enerjide dengeler değişiyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan 'tarihi adım' dedi ve açıkladıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında Türkiye'nin de olduğu 4 ülke arasında yeni bir elektrik enterkoneksiyon hattı tesisi maksadıyla 'Yeşil Elektrik İletimi ve Ticaretine Yönelik İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı'nı imzalandığını paylaştı.
Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.