Son dakika sivil toplum örgütleri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sivil toplum örgütleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sivil toplum örgütleri haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.473 sivil toplum örgütleri haberi bulunmuştur.
Finansman krizi kadınları vuruyorSilahlı çatışmaların son 80 yılın en yüksek seviyelerine ulaştığı bir dönemde, kadınlar ve kız çocukları için hayati önem taşıyan hizmetleri sunan sivil toplum kuruluşları ciddi finansman sıkıntılarıyla karşı karşıya.
Kurban Bayramı'nda toplanan deriler ekonomiye kazandırılacakTOBB Türkiye Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Meclis Başkanı Muhittin Savranoğlu, kurban derilerinin ekonomiye kazandırılmasını amaçladıklarını belirterek, "İyi durumda olan, ürüne dönüşebilecek nitelikteki deriler doğrudan deri sanayine kazandırılırken bu kaliteyi taşımayan kısımlar da jelatin ve kolajen üretiminde değerlendirilebilmektedir." dedi.
Güler Sabancı: Ölçülemeyen hiçbir şey geliştirilemezSabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi (SU Gender) ile Sabancı Vakfı’nın iş birliğinde düzenlenen “Toplumsal Cinsiyet Çalışmalarında Veri Temelli Yaklaşımlar: Bakım Odaklı Gelecek Buluşması”, 30 Mart’ta Sabancı Üniversitesi Altunizade Dijital Kampüs’te gerçekleştirildi. Toplumsal cinsiyet eşitliği alanında veri temelli çalışma önemine odaklanan buluşmada, mevcut durum analizleri, çözüm önerileri ve geleceğe yönelik iş birliği alanları ele alındı.
Savaş sonrası İran ve Orta Doğu'yu ne bekliyor? İşte 6 aşamalı senaryoAyetullah Hamaney’in ölümü ve ağır bombardıman sonrası İran’da rejimin yerini askeri bir vesayete mi yoksa geniş çaplı bir iç kaosa mı bırakacağı tartışılıyor. ABD basını, İran ve Orta Doğu'nun geleceği için 6 aşamalı bir senaryo kaleme aldı. İşte detaylar...
Bakan Tekin’den 'Laikliği Birlikte Savunuyoruz' bildirisine sert tepkiMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Laikliği Birlikte Savunuyoruz" başlıklı bildiriye ilişkin, "Kusura bakmasınlar, bu hakareti eden kişilerin, bizim tarafımızdan, haklarını, hukuklarını korumakla mükellef olduğum kişiler tarafından yargıya taşınması gerekiyor. Hatta bana sorarsanız bu anlamda hakarete muhatap olan herkesin de kişisel anlamda bu süreçte yargıya başvurmasının doğru olacağını düşünüyorum." dedi.
'İzmir'de yapı stokunun yarısı 1975 deprem yönetmeliğine göre inşa edildi'İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celalettin Kozanoğlu, İzmir'de yapı stokunun yüzde 52'sinin 1975 yılı deprem yönetmeliğine göre inşa edildiğini ve binaların yüzde 36'sının ise kaçak olduğu belirtti. Kentsel dönüşümün teşvik edilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Kozanoğlu, "120 metrekarelik toplu mezarlarda oturmak yerine 90 metrekarelik güvenli toplu konutlarda yaşamayı özendirmemiz gerekir" dedi.
Afetlere karşı “kamu ve sivil toplum iş birliği” mesajıTürkiye'nin afet yönetimi alanında faaliyet gösteren 65 sivil toplum örgütü tarafından oluşan Afet Platformu, “Afet Risk Yönetiminde Sivil Toplumun Kapasitesinin Desteklenmesi" projesi sonuç toplantısını İstanbul’da gerçekleştirdi. Platform tarafından yapılan açıklamada, kurumlar arası koordinasyonunun önemine vurgu yapılarak, pilot iş birliklerinin 2026 yılı içerisinde planlandığı belirtildi.
Meclis’te suça sürüklenen çocuklar için yeni öneri: Yaşam koçlarıyla ‘suçsuz hayat’Adana’da uygulanan, suça sürüklenen çocuklara mentorluk ve sosyal temelli yaşam koçluğu modeli içeren ‘Yaşam Koçlarıyla Umut Yıldızı’ projesinin Türkiye’de yaygınlaştırılmasını öneren Prof. Miraç Burak Gönültaş, bu projeye dahil olan çocukların yüzde 85’inin yeniden suça karışmadığını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Karadeniz'deki saldırılara ilişkin açıklama: Taraflara ikazlarımızı iletiyoruzCumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Sergi Salonu'nda “16. Büyükelçiler Konferansı” kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Karadeniz'deki saldırılara değinen Erdoğan, "Ticaret gemilerini, sivil gemileri hedef almanın kimseye faydası olmaz. Her iki tarafa da ikazımızı net bir şekilde iletiyoruz" ifadelerini kullandı.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: SDG İsrail'den cesaret alıyorDışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye ile ilgili yaptığı açıklamada SDG'nin 10 Mart mutabakatına uyması gerektiğinin altını çizerek "İsrail'den cesaret alıyorlar. Bu yeni değil hep böyleydi." dedi.
Milli Eğitim Bakanı Tekin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda soruları yanıtladıMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Biz hiçbir sivil toplum örgütüne Milli Eğitim Bakanlığının ya da kamunun bütçesinden zerre miktar kaynak ayıracak bir protokol yapmayız. Sivil toplum örgütleri arasında da bize yakın, bize uzak ayrımı yapmayız." ifadelerini kullandı.
Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu: Türkiye'nin imkanları tüm evlatlarınındırTürkiye Büyük Millet Meclisi Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu'nun bölgesel istişare toplantılarının Karadeniz etabında konuşan Komisyon Başkanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Bizim sözümüz net: Türkiye'nin tüm imkanları, tüm evlatlarınındır." dedi.
Süreç Komisyonu’nda finale doğru gelindiTerörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Meclis Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, 5 Ağustos’tan bu yana yaptığı dinleme mesaisinde finale yaklaşıyor.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Gazze'de ateşkes açıklaması: Türkiye muazzam bir çaba ortaya koyduDışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas ile İsrail arasında imzalanan ateşkes anlaşmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, 'Dün çok önemliydi. İki senedir devam eden Gazze'deki soykırımın durması için bir umut ortaya çıktı. Türkiye en başından beri Cumhurbaşkanı'mızın (Recep Tayyip Erdoğan) önderliğinde gerçekten muazzam bir uluslararası çaba ortaya koydu.' dedi.
30 günde 27 kadın öldürüldüKadına şiddet durmuyor. Sivil toplum örgütlerinin yayımladığı eylül 2025 verileri, kadına yönelik şiddetin ulaştığı korkunç boyutu bir kez daha gözler önüne serdi.
Korucular ‘yeni statü’ istediTBMM Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu son toplantısında güvenlik korucuları ile bölgedeki sivil toplum örgütleri temsilcilerinin görüş ve önerilerini dinledi.
Sivil Toplum Örgütleri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.