The Marmara Taksim’de Palamut GünleriThe Marmara Taksim Tuti Restaurant, en lezzetli mevsiminde“Palamut Günleri” düzenliyor. Özel soslar, garnitür ve salatalar ile zenginleştirilmiş palamut menüsü,sezon boyunca lezzet avcılarını bekliyor.
YEMEKLERiN PÜSKÜLLÜ LEZZETi SOĞANSoğan, Türk mutfağında özel bir yere sahip. Hem yemeği pişirirken, hem yemeklere eşlik ederken lezzeti tamamlar. Sağlık açısından da mucizevi özellikleri var. Neredeyse her derde devadır...
Enginar yahnisi tarifi | Gelinim Mutfakta Enginar Yahnisi malzemeleriGelinim Mutfakta yarışmasında gelinler bugün Enginar Yahnisi konusunda meziyetlerini sergileyecek. Hafta içi her gün Kanal D Ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında her gün yapılan yeni yemekleri kayınvalideler puanlıyor. 14 Ocak Salı günün yemeği olarak enginar yahnisi yapılması istendi. Peki enginar yahnisi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Akdeniz esintili kış menüsüAkdeniz lezzetlerini farklı yorumlarla sunan Capricorn’un mutfağında birtakım yenilikler oluyor. Şef Fabio Brambilla’nın dahil olmasıyla restoran, menüde de bazı değişiklikler yaptı
İngiliz yazardan Osmanlı yemekleriYazdığı Osmanlı polisiye serisiyle tüm dünyada tanınan yazar Jason Goodwin, gerçek bir İstanbul ve Osmanlı âşığı. Yazar, Osmanlı döneminde geçen polisiye serisinin başkarakteri Yaşim’in bu kez de yemek kitabını çıkardı. Goodwin tarih eğitimi aldığı için hem Osmanlı’yı çok iyi biliyor hem de İstanbul’u... Dün İstanbul’daki Homer Kitabevi’nde yeni kitabı ‘Yashim Cooks’u tanıttı. Ondan önce de sorularımızı yanıtladı...
Mideniz bayram edecekBu hafta size bayram sofralarınızı süsleyecek birbirinden lezzetli üç tarif veriyorum. Emin olun, onları en kısa zamanda tekrar yapmak isteyeceksiniz!
SARAYDAN SOKAĞA HALKIN SOFRASIProf. Dr. Artun Ünsal’ın kaleme aldığı ‘İstanbul’un Lezzet Tarihi’ adlı kitap, Eski Yunan-Roma ve Bizans’tan başlayıp Osmanlı İmparatorluğu’ndaki zengin mutfak kültürünü günümüze kadar getiriyor. Kitaptan seçtiğimiz 6 lezzetli yemek tarifi sofralarınızı şenlendirecek nitelikte
Sezonun ilk balık tarifleriBalık mevsimi palamut ile açıldı. Palamut sadece tava ve pilaki olarak değil, çok değişik şekillerde de sofralarda yerini alabiliyor artık
Lüfer Nasıl yenir? Yanında ne içilir?Sonunda lüfer mevsimi geldi çattı. Uzmanların söylediklerine göre şu sıralar lüferler yeteri kadar beslenmiş, yağlanmış ve sofralarımıza gelecek kıvamı bulmuş durumda. Lüferin yanında ne yenir, ne içilir? Lüks lokantada nasıl sunulur, salaş balıkçıda yanında ne gelir? Fiyatları ne olur?
Bağdat Caddesi balığı sevdiCaddebostan İskele Sokak'ta arka arkaya altı balıkçı açıldı. Biri hariç hiçbiri denizi görmese de dolup taşıyorlar. Bunların yanı sıra Bostancı'daki Cunda ve Şaşkınbakkal'daki Yakamoz da gitgide daha çok talep görüyor
Hakan Taşıyan'dan Eda Modoğlu'na 'sevgilim ol'Keops'da Cenk rüzgarı, Şamdan her zaman 'in', Etiler'in kralı Arto, Koru ve Aşk Cafe, reflü denilen b.., Radyo D farkı, Pera Pera Jazz, Ravioli haftasına buyrun