Son dakika Türk bayraklı gemiler haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Türk bayraklı gemiler gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Türk bayraklı gemiler haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 168 türk bayraklı gemiler haberi bulunmuştur.
Türk boğazlarından 63 bin gemi geçtiUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Boğazı'ndan 29 bin 710 ve Çanakkale Boğazı'ndan 33 bin 26 olmak üzere Türk boğazlarından yılın 9 ayında 62 bin 736 geminin geçtiğini belirtti.
Türk bayraklı gemilerde güvenlik seviyesi en üst düzeye çıkarıldıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İsrail’in saldırıları neticesinde İran limanlarında uğrak yapacak ve Hürmüz Boğazı’nda seyredecek Türk bayraklı gemiler için güvenlik seviyesini en üst düzeye çıkardıklarını bildirdi.
Bakan Uraloğlu paylaştı! Türk bayraklı gemiler için yerli ve milli dijital kaleUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, LRIT sistemi ile Türk Bayraklı gemilerin dünya üzerindeki her noktadan anlık olarak izlenebildiğini kaydetti. Bakan Uraloğlu, “Türk bayraklı gemiler, dünyanın neresinde olursa olsun, bizim gözetimimizde. Sistem deniz kazalarının takibinden arama kurtarma operasyonlarına ve çevre güvenliğine kadar pek çok stratejik alanda görev üstleniyor. Denizlerdeki gözümüz Türksat, güvenliğin de teminatı oldu” dedi.
Bakan Uraloğlu paylaştı! Türk bayraklı gemiler için yerli ve milli dijital kaleUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, LRIT sistemi ile Türk Bayraklı gemilerin dünya üzerindeki her noktadan anlık olarak izlenebildiğini kaydetti. Bakan Uraloğlu, “Türk bayraklı gemiler, dünyanın neresinde olursa olsun, bizim gözetimimizde. Sistem deniz kazalarının takibinden arama kurtarma operasyonlarına ve çevre güvenliğine kadar pek çok stratejik alanda görev üstleniyor. Denizlerdeki gözümüz Türksat, güvenliğin de teminatı oldu” dedi.
Türk bayraklı gemiler için yerli ve milli dijital kaleUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, LRIT sistemi ile Türk Bayraklı gemilerin dünya üzerindeki her noktadan anlık olarak izlenebildiğini kaydetti. Bakan Uraloğlu, “Türk bayraklı gemiler, dünyanın neresinde olursa olsun, bizim gözetimimizde. Sistem deniz kazalarının takibinden arama kurtarma operasyonlarına ve çevre güvenliğine kadar pek çok stratejik alanda görev üstleniyor. Denizlerdeki gözümüz Türksat, güvenliğin de teminatı oldu” dedi.
Yük elleçlemede tüm zamanların rekoru! Bakan Uraloğlu açıkladıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2025 yılı ocak ayında limanlarda elleçlenen yük miktarının 48 milyon 626 bin 513 tona ulaştığını bildirdi. Yük elleçlemesinin geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,8 arttığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Böylece, ocak ayında tüm zamanların aylık yük elleçlemesi rekoru kırıldı” dedi.
Limanlarda 531,7 milyon ton yük elleçlendiUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılında limanlarda elleçlenen yük miktarının 531 milyon 737 bin 358 tona ulaştığını bildirdi. Bakan Uraloğlu, elleçlenen konteyner miktarının ise 13 milyon 529 bin 729 TEU’ya yükseldiğini duyurdu.
Bakan Uraloğlu açıkladı! 11 ayda 4 bin 579 gemi denetlendiUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de gemi denetimlerinin 71 liman başkanlığı tarafından yürütüldüğünü kaydetti. Bakan Uraloğlu, “2024 yılında 2 bin 977 yabancı bayraklı bin 191 uluslararası ve 411 ulusal sefer yapan Türk bayraklı gemi olmak üzere toplam 4 bin 579 gemiyi denetledik” dedi.
Bakan Uraloğlu açıkladı: Limanlarda 5,5 milyon ton petrol elleçlendiUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kasım ayında limanlarda elleçlenen yük miktarının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,7 artışla 43 milyon 453 bin 419 tona ulaştığını duyurdu. Bakan Uraloğlu, elleçlenen konteynerin ise yüzde 16,1 artarak 1 milyon 126 bin 736 TEU olduğunu belirterek “Kasım ayında taşınan yük cinsleri arasında bir önceki aya göre en fazla artış 5 milyon 586 bin 424 ton ile ham petrol oldu.” dedi.
Türk bayraklı gemiler 1 ayda 2,4 milyon ton yük taşıdıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılının Ocak-Ekim döneminde limanlarda elleçlenen yük miktarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,3 artarak, 441 milyon 908 bin 326 ton, elleçlenen konteyner miktarının ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,7 artarak 11 milyon 295 bin 340 TEU’ya ulaştığını bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Ekim ayında Türk bayraklı gemiler ile yurt dışına taşınan yük miktarı 2 milyon 474 bin 937 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3 arttı.” dedi
Bakan Uraloğlu istatistikleri açıkladı! En fazla yük İtalya'ya taşındıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılının Ocak-Eylül döneminde limanlarda elleçlenen yük miktarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,5 artarak, 397 milyon 790 bin 70 ton, elleçlenen konteyner miktarının ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,2 artarak 10 milyon 140 bin 359 TEU’ya ulaştığını bildirdi. Eylül ayında Türkiye limanlarından deniz yolu de en fazla yük taşımasının İtalya'ya, deniz yolu ile Türkiye limanlarına gelen en fazla yükün Rusya'dan yapılan taşımalar olduğunu kaydetti.
Çevre dostu tankerlere teşvikUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hurdaya ayrılacak gemilerin yerine inşa edilecek petrol tankerlerinin, teşvikten yararlanan ilk çevre dostu Türk bayraklı gemiler olacağını bildirdi.
Çevre dostu gemilere teşvikUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 5 bin 499 grostonluk Kapıdağ ve 5 bin 401 grostonluk Ayşenaz isimli gemilere toplam 6 milyon dolarlık teşvik sağlandığını bildirdi.
Bakan Uraloğlu duyurdu! Gemilerden alınan harçlara muafiyetUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Meclis'imize sunduğumuz bir kanun ile Türk Uluslararası Gemi Sicil Kanunu kapsamındaki gemilerimizden alınan kayıt harcı ile yıllık harçlara muafiyet getiriyoruz. Bu da inşallah yakın zamanda faaliyete geçecek." dedi.
Bakan Uraloğlu: Balıkçı gemisi inşasında atağa geçen Türkiye, rakibi İspanya’yı geride bıraktıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Muğla’da inşası tamamlanan Ören Tekne İmal ve Çekek Yeri’nin açılışını gerçekleştirdi. Törende konuşan Bakan Uraloğlu, vergi yükünden bunalmış ve 2008 yılına kadar kara listede olan Türk denizciliğinin, hayata geçirilen denetim ve uygulamalarla beyaz listeye geçtiğini söyledi.
Bakan Uraloğlu: Balıkçı gemisi inşasında atağa geçen Türkiye, rakibi İspanya’yı geride bıraktıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Muğla’da inşası tamamlanan Ören Tekne İmal ve Çekek Yeri’nin açılışını gerçekleştirdi. Törende konuşan Bakan Uraloğlu, vergi yükünden bunalmış ve 2008 yılına kadar kara listede olan Türk denizciliğinin, hayata geçirilen denetim ve uygulamalarla beyaz listeye geçtiğini söyledi.
Ocak- Eylül dönemi yük ve konteyner istatistikleri açıklandıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ocak- eylül döneminde limanlarda elleçlenen yük miktarının 391 milyon 801 bin 393 ton, konteyner miktarının ise 9 milyon 369 bin 438 TEU olduğunu açıkladı.
Meclis'te 'Doğu Akdeniz' için Yetki Alanları Kanunu çağrısıMeclis'te düzenlenen "Doğu Akdeniz" sempozyumunun sonuç bildirgesinde, Türkiye'nin deniz yetki alanlarındaki kaynakların araştırılması, işletilmesi ve korunmasına ilişkin gerçekleştirdiği faaliyetlerine hukuki zemin oluşturulması bakımından bir Deniz Yetki Alanları Kanunu'na acil ihtiyaç olduğu belirtildi.
Limanlarda elleçlenen yük miktarı arttıTürkiye limanlarında elleçlenen yük miktarı, ocak-eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,8 artarak 367 milyon 642 bin 663 ton oldu.
Türk Bayraklı Gemiler ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.