Son dakika Türk Halk Müziği haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Türk Halk Müziği gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Türk Halk Müziği haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.472 türk halk müziği haberi bulunmuştur.
Düet yaptılarOktay Kaynarca ve Ebru Yaman, düet yaptı. İkili, Türk halk müziğinin köklü eserlerinden ‘Germir Bağları’nın yeni düzenlemesiyle müzikseverlerle buluştu.
Dindar ile İbrahimi’den ramazan sohbetiKanal D’nin iftar programı ‘Bir Ramazan Akşamı’nda Serdar Er bugün; Türk halk müziği sanatçısı Resul Dindar ile Kosovalı Hafız Egzon İbrahimi’yi ağırlayacak.
Fatih Kısaparmak izleyenleri mest ettiKanal D’nin iftar programı Bir Ramazan Akşamı’na, Türk halk müziği sanatçısı, besteci ve söz yazarı Fatih Kısaparmak konuk oldu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Camii’nden canlı yayınlanan programda usta sanatçı, kendi imzasını taşıyan “İnsan Kardeşim” adlı şiirini ney eşliğinde seslendirdi. Kısaparmak’ın duygu yüklü performansı izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Sosyal medyada kısa sürede en çok izlenen videolar arasına giren şiir yorumu, büyük beğeni topladı.
Bedia Akartürk ve Gökhan Günay yıllar sonra bir araya geldi!Türk Halk Müziği'nin yaşayan efsanesi Bedia Akartürk ile Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Gökhan Güney, yıllar sonra Samsun'da karşılaştı. Spontane gelişen anlarda iki usta sanatçı, o özel buluşmayı türkü söyleyerek taçlandırdı.
'UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi' ünvanlı 'Davulun efsanesi' Adem Göçer vefat ettiKırşehir’de Türk Halk Müziği kültürünün önemli isimlerinden, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi’ ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan alan davul ustası Adem Göçer (67), kolon kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.
'UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi' ünvanlı 'Davulun efsanesi' Adem Göçer vefat ettiKırşehir’de Türk Halk Müziği kültürünün önemli isimlerinden, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi’ ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan alan davul ustası Adem Göçer (67), kolon kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.
Son hali şaşırttı! Ünlü şarkıcı 48 kiloya kadar düştü!Türk Halk Müziği’nin sevilen sesi Züleyha Ortak, son dönemde aşırı kilo kaybıyla dikkat çekti. 48 kiloya kadar düşen sanatçı, yaşadığı süreci “sıkıntılı bir dönem” olarak tanımladı ve sağlığına kavuşmak için yoğun çaba gösterdiğini anlattı.
İbrahim Tatlıses'ten Neşet Ertaş'ın mezarına ziyaretTürk Halk Müziği'nin usta ismi Neşet Ertaş'ın vefatının 13. yılı dolayısıyla Kırşehir'de düzenlenen 'Neşet Ertaş'a Vefa' programına katılan ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses; Ertaş'ın Bağbaşı Mezarlığı'nda bulunan kabrini ziyaret etti.
Bir ‘Anadolu Şenliği’ bereketi! 5 şehirde 898 bin 608 kişi sanatla buluştuKültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğü koordinasyonunda bu yıl beş farklı şehirde gerçekleştirdiği “Bir Anadolu Şenliği” tamamlandı. Bir ayı aşkın süren şenlik boyunca 898 bin 608 kişi birbirinden renkli etkinliklerle sanata doydu.
Yeni yetenekler aranıyorBalıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın liderliğinde şehrin sosyal hayatını canlandıran birçok etkinliğe imza atan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, tamamen öz kaynaklarla kurulan orkestralarına ve topluluklarına yeni yetenekler kazandırmak için seçmelere başladı.
Yeni sanat eğitimi dönemi başlıyorİzmir Büyükşehir Belediyesi, 2025-2026 sanat eğitimi dönemini başlattı; dans, tiyatro, oyunculuk ve sahneye yönelik hareket eğitimlerinin yanı sıra çeşitli korolarda da yeni sezon için seçimler yapılıyor.
Türk Halk Müziği ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.