Gaziosmanpaşa'da yıkılma tehlikesi olan binalar vinçle desteklendi
Gaziosmanpaşa'da yıkılma tehlikesi olan binalar vinçle desteklendi Gaziosmanpaşa'da bir inşaat alanındaki hafriyat çalışmasının ardından oluşan toprak kayması nedeniyle inşaatın yanında bulunan bitişik iki bina arasında yarık oluşurken yıkılma riskine karşın boşaltılan iki bina, olay yerine getirilen vinç yardımıyla desteklendi.
18.01.2024 Gündem
Diyarbakır'da çökme tehlikesi! 9 katlı binanın olduğu cadde kapatıldı
Diyarbakır'da çökme tehlikesi! 9 katlı binanın olduğu cadde kapatıldı Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, boşaltılan 9 katlı binanın çökme tehlikesi nedeniyle caddenin bir bölümü, çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.
15.02.2023 Haberler
Güngören’de yıkılma tehlikesi bulunan bina tahliye edildi
Güngören’de yıkılma tehlikesi bulunan bina tahliye edildi Güngören'de çökme riski bulunan 52 yıllık site için yapılan incelmelerin ardından tahliye kararı alındı. Polis ve zabıta ekipleri tahliye kararını bugün site sakinlerine ulaştırarak binada yaşayanları tahliye etti.
19.02.2022 Haberler
Tarihi Liman Han'ı için geri sayım başladı! 18 ay sürecek
Tarihi Liman Han'ı için geri sayım başladı! 18 ay sürecek Yıkılma tehlikesi olan 105 yıllık Tarihi Liman Han'ın restorasyon çalışmalarına başlandı. Çalışmaların 18 ayda tamamlanması hedefleniyor.
23.01.2020 Gündem
Yıkılma tehlikesi olan minare havadan görüntülendi
Yıkılma tehlikesi olan minare havadan görüntülendi Beyoğlu’ndaki Tarihi Sefer Kethüda (Bostaniçi) Cami’nin yıkılmak üzere olan minaresi tehlikeye davetiye çıkarıyor. Çökme tehlikesiyle karşı karşıya olan minareye rağmen vatandaşlar camide ibadetlerine devam ederken minarenin son durumu havadan görüntülendi. Beyoğlu Tomtom Mahallesi’nde bulunan Tarihi Sefer Kethüda (Bostaniçi) Cami’nin minaresinde bulunan çatlaklar görenleri hayrete düşürüyor. Geçmişten bugüne yıllar içinde caminin çeşitli noktalarında tadilatlar yapılsa da caminin minaresi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Camiye ibadete gelen vatandaşlar, minarenin hem kendi hem de cami önünde oynayan çocuklarının can güvenliği için tehlikeli olduğunu belirtti. Çökmek üzere olan minarenin altında vatandaşlar namaz kılıyor Yapılış tarihi hakkında kesin bir bilginin olmadığı 1874 tarihinde yağan kar nedeniyle çatısı çökünce yeniden ihya edilen caminin minaresinin son durumu ise havadan görüntülendi. Görüntülerde minarede bulunan derin yarıklar dikkat çekti. Halen ibadete açık olan camiye gelen cemaat minarenin en kısa sürede yapılmasını istediğini belirtti. Vatandaşlar, sorumluluğu Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde olduğu belirtilen caminin minaresinin tamir edilmesini istiyor. “Yağmur, çamur, fırtınada her an devrilebilir” Minarenin tamir edilmesini istediklerini ifade eden bir vatandaş, “ Çok uzun zamandan beri böyle yetkililerden bir an önce bunun onarılmasını, restorasyon yapılmasını bekliyoruz. Şu anda hükumetimiz bütün eski camilerde restorasyon yapıyor belki burası da sıradadır ama bir an önce yapılması gerekiyor. Yağmur, çamur, fırtınada her an devrilebilir. Tehlikeli, insanlar geliyor geçiyor, yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz. Yıkıldığı zaman insanlara ve çevreye zarar verebilir” diye konuştu. “Minare yıkılırsa diye korkuyoruz” Olası bir yıkılma durumunun tehlikesine dikkat çeken bir vatandaş, “Aşağı yukarı bir senedir böyle, içeride de hala namaz kılınıyor. Minare yıkılırsa diye korkuyo
11.09.2019 Haberler
Dolgu alanı üstündeki Rize'de büyük tehlike
Dolgu alanı üstündeki Rize'de büyük tehlike Rize'de yıllar önce deniz doldurularak, kazanılan 350 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen ve yaklaşık 70 bin kişinin yaşadığı binaların yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu açıklandı.
27.12.2017 Gündem
Dolgu alanı üstündeki Rize'de büyük tehlike
Dolgu alanı üstündeki Rize'de büyük tehlike Rize'de yıllar önce deniz doldurularak, kazanılan 350 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen ve yaklaşık 70 bin kişinin yaşadığı binaların yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu açıklandı.
27.12.2017 Gündem
Binalar yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya
Binalar yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya RİZE'de yıllar önce deniz doldurularak kazanılan 350 bin metrekare alan üzerine inşa edilen ve yaklaşık 70 bin kişinin yaşadığı binaların yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu açıklandı. Rize İnşaat Mühendisleri Odası tarafından hazırlanan raporda, güçlendirme çalışması ile ayakta kalabilecek birkaç binanın dışındaki tüm binaların yıkılması gerektiği vurgulandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da dolgu alanındaki yapıların yeniden yapılandırılmasının mümkün olmadığını duyurdu, yapılar için yeni yerleşim alanı belirlenmesinin gerekliliğine işaret etti.Rize'de 1960'lı yılların ortalarında dönemin Belediye Başkanı Ekrem Orhon tarafından deniz dolgusu başlatıldı. Büyük taşlarla doldurulan ve arasına kum veya balçık gibi malzemelerle karışım yapılan 350 bin metre kare alan deniz doldu alanı kazanıldı.Denizi dolduran Belediye Başkanı Ekrem Orhon da 'Denizi kara, karayı para' yapan başkan olarak anıldı. Şehir merkezinin yaklaşık 3'de 1'ini oluşturan dolgu alanı üzerinde ilk etapta 3 kat halinde yapı izni verildi. Ancak geçen sürede dolgu alanına yüksek katlı binalar inşa edildi. Günümüze kadar gelen süreçte aralarında valilik, belediye başkanlığı, kültür merkezi, adliye gibi kamu kurumlarının da yer adlığı çok sayıda binanın inşa edildiği alanda yaklaşık 70 bin dolayında kişi yaşamaya başladı. RAPORDA HAZIRLANDI Binalarla ilgili belirli aralıklarla teknik inceleme yapan Rize İnşaat Mühendisleri Odası bir rapor hazırladı. Rapora göre, 3 kat yapı izni verilen dolgu alanına mühendislik ilke ve hesaplamalarından uzak bir zihniyetle yüksek katlı binalar inşa edildiğine yer verildi. Deniz suyu seviyesinin altında kalan bina temellerinin oluşan korozyon nedeniyle zarar gördüğünün belirtildiği raporda, tuzlu su altında kalan bina demirlerinin özelliğini kaybettiği ve çapının düştüğü tespit edildi. Raporda ayrıca güçlendirme çalışması ile ayakta kalabilecek birkaç binanın dışındaki tüm binaların yıkılması gerektiği vurgulandı.
11.09.2019 Yaşam