Kariyer 3 temel mülakat sorusu hangileridir?

3 temel mülakat sorusu hangileridir?

25.08.2017 - 14:33 | Son Güncellenme:

İş görüşmesi sırasında başvurduğunuz yerlere göre birçok farklı soru alacaksınız. Ancak her yerde mutlaka karşınıza çıkacak 3 soru nedir ve ne şekilde cevap vermeniz gerekir?

3 temel mülakat sorusu hangileridir

İş görüşmesine gitmeden önce iyi bir hazırlık yapmak gerekiyor. Özgeçmişinizin güncelliği, hangi sorularla karşılaşabileceğiniz ve vereceğiniz cevaplar bu hazırlık sürecinde en çok dikkat etmeniz gereken konuların başında geliyor. Cv'nizi kontrol ettiniz, güncel olduğundan ve içinde yer alan bilgilerin doğruluğundan emin oldunuz. Geriye görüşme sırasında karşınıza çıkabilecek sorular ve cevapları üzerine çalışma yapmak kalıyor. Bu hazırlığı yapmak, görüşme sırasında işinizi kolaylaştıracak. Benzer bir soru ile karşılaşmış olsanız bile ne şekilde cevap vereceğinizi de biliyor olacaksınız. Başvurduğunuz iş yerine veya başvuru yaptığınız pozisyona göre birbirinden farklı sorular yöneltilebilir ama bu 3 soru mutlaka karşınıza çıkacak.

Haberin Devamı

Bu işi yapabilir misiniz?
İnsan kaynakları uzmanlarının bu soruyu sormaları, kuvvetli yönlerinizi öğrenmelerine ve o yönlerinizin başvurduğunuz şirket için uygun olup olmadığını anlamalarına yardımcı olacak. Vereceğiniz yanıt ile yalnızca o iş ile ilgili teorik bilgileriniz değil, liderlik özellikleriniz ve diğer adaylardan ayrılan güçlü yönleriniz ortaya çıkacak. Bu yüzden mutlaka karşılaşacağınız bu soruya hazırlı olun. Güçlü yönlerinizi vurgulayacak cevapları verirken, o işe sağlayabileceği katkıları ön planda tutmaya dikkat edin.

Yapacağınız işi sevecek misiniz?
İşle ilgili beklentilerinizi anlamalarına yardımcı olacak, işiniz ile ilgili sevdiğiniz ve sevmediğiniz yönleri ortaya çıkaracak, uzun dönemde kariyer hedefinizi anlamalarına imkan tanıyacak olan bu soruya vereceğiniz yanıt oldukça önemli. Bu sorunun cevabında özellikle işle ilgili sevmediğiniz yönlerden bahsederken dikkatli olmanızda fayda var. Bu işe alınmanızı doğrudan etkileyebilir.

Haberin Devamı

Sizi neden işe alalım?
Her işveren için geçerli olan en önemli esas konu, o iş için sizden fark yaratmanız beklenir. Sizden gelen yanıtlar sonucunda ne kadar verimli çalışacağınız, hangi başarıların altına imza atacağınız ve o işe neler katacağınız anlaşılır. Kendinizi doğru ifade ederek, o iş için uygunluğunuz konusunda onları ikna edebilirsiniz.

Haber - Zeynep BALİÇ