Kariyer Ceviz Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? Devlet Desteği Ve Kazancı Hakkında Bilgiler

Ceviz Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? Devlet Desteği Ve Kazancı Hakkında Bilgiler

02.11.2021 - 14:55 | Son Güncellenme:

İnsanlar tarafından sıklıkla tüketilen besin maddelerinden biri de ceviz olmaktadır. Hem kuruyemiş olarak hem de yemek ve tatlılarda oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olmaktadır. Pek çok insan tarafından ceviz yetiştiriciliği yapılmaktadır. Ancak bu ağaçlardan yeterli verimi almak için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Peki, ceviz yetiştiriciliği nasıl yapılır? Devlet desteği ve kazancı hakkında bilgiler ne olmaktadır? İşte, ceviz yetiştiriciliği hakkında bilgi edinmek isteyenler için gerekli olan detaylar.

Ceviz Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır Devlet Desteği Ve Kazancı Hakkında Bilgiler

 Ceviz ağacı hemen hemen her yerde yetişen bir ağaç olmaktadır. İnsan sağlığına sunduğu faydaları oldukça fazla olan bu besin maddesinin özellikle beyin gelişimine olan katkıları herkes tarafından bilinmektedir.

Haberin Devamı

 Ceviz Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

 Cevizin birden fazla çeşidi bulunmakla beraber hepsinin yetiştirilme şartları birbirine benzerlik göstermektedir. Ceviz yetiştirmek için öncelikle toprağın hazırlanması gerekmektedir. Bunun için toprağın en az 2 metre kadar olması gerekmektedir. Derinlik kontrollerinin yapılarak taban suyu seviyesine de bakılması gerekmektedir. Taban suyun yüksekte olması ceviz ağacının sağlıklı bir şekilde büyümesine engel olmaktadır.

 Devlet Desteği Ve Kazancı Hakkında Bilgiler

 Ceviz sağlık açısından önemli bir besin maddesi olduğu için devlet ceviz yetiştiriciliğini destekleyen çalışmalar yapmaktadır. Ceviz üretimi devlet tarafından ya teşvik ya da hibe ile desteklenmektedir. Dönüm başına belirli miktarlarda kredi desteklemesi yapılmaktadır. Devlet tarafından verilen kredi hemen istenmemektedir. Bu nedenle üretici borcunu ödemek için zor şartlar altında bırakılmamaktadır.