Kariyer En çok işe alım hangi sektörde?

En çok işe alım hangi sektörde?

17.03.2014 - 11:12 | Son Güncellenme:

Şubat ayı Kariyer.net İstihdam Endeksi’nin raporuna göre Tekstil ve Yapı sektörleri istihdamda liderliğini korudu.

En çok işe alım hangi sektörde

Şubat’ta 14.206 yeni iş ilanı ile yaklaşık 50 bin kişiye yeni iş fırsatı doğdu. İş günü ortalamasına göre yeni ilan sayısı bir önceki aya göre %3 arttı. Kariyer.net İstihdam Endeksi’nde en çok ilan yayınlanan 10 sektör arasına giren Hizmet, Elektrik&Elektronik ve Ticaret işe alımlarıyla parlayan sektörler arasına girmeye aday.

15 yıldır Türkiye’nin en çok tercih edilen insan kaynakları platformu Kariyer.net, her ay düzenli olarak paylaştığı İstihdam Endeksi’nin Şubat ayı verilerini açıkladı. 18 bin 888 özgeçmiş ve 50 binin üzerinde firmanın talep ettiği işgücü verileriyle oluşturulan İstihdam Endeksi’ne göre Şubat 2014 döneminde Kariyer.net’te toplam 14 bin 206 yeni iş ilanı yayınlanırken; bu ilanlarla yaklaşık 50 bin kişi yeni iş fırsatı yakaladı.

Şubat 2014’te yayınlanan yeni iş ilanı sayılarında 2013’ün aynı dönemine kıyasla %2 oranında artış, Ocak 2014’e göre ise %6 oranında düşüş yaşandı. Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, Şubat ayında az iş günü bulunduğunu ve iş günü ortalamasına göre hesaplandığında yeni ilan sayılarının bir önceki aya göre %3 artış gösterdiğine dikkat çekerek, “2014’ün ilk iki ayında istihdamın artış trendinde olduğunu gözlüyoruz. Toplam ilan sayımızdaki %10’luk artış da bu söylevimizi destekliyor” dedi.

Yapı ve Tekstil liderliğini sürdürüyor

Azoz, oransal artışlara bakıldığında Şubat ayında Yapı ve Tekstil sektörlerinin ilan sayılarında artış olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “Endeksi içindeki en yüksek aylık ilan sayısına ulaşan Yapı ve Tekstil sektörü sırasıyla 1808 ve 1675 yeni iş ilanı sayılarıyla en çok istihdam yaratan sektörler olmaya devam etti. Sektörler, iş ilanı sayısına göre ise Yapı ve Tekstil’den sonra Bilişim, Sağlık, Üretim, Hizmet ve Turizm olarak sıralandı.

İstihdamda ilk 3 İstanbul, Ankara ve İzmir

Kariyer.net İstihdam Endeksi’nin aylık en çok iş fırsatı sunan ilk 20 şehir listesinde, ekonomik ve nüfus potansiyeli ile İstanbul, zirvedeki yerini korumaya devam etti. Şubat ayında en çok istihdam fırsatı bulanan şehirler İstanbul’dan sonra Ankara ve İzmir oldu. Geçtiğimiz yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında ise Mersin, %81 ile en fazla artış gösteren şehir olarak öne çıktı.

En çok istihdam yaratanlar liginde yeni oyuncular

Türkiye’de en çok istihdam yaratan ana sektörlere ek olarak iş hacmi ve yarattığı işe alımla öne çıkan yeni sektörler de Kariyer.net İstihdam Endeksi’nde yerini almaya başladı. Yaklaşık 5 yıldır istihdam piyasasının nabzını tutan Kariyer.net İstihdam Endeksi’nde en çok ilan yayınlanan 10 sektör arasına giren Hizmet, Elektrik&Elektronik ve Ticaret işe alımlarıyla parlayan sektörler arasına girmeye aday.