Kariyer HABER TURU

HABER TURU

01.09.2008 - 00:46 | Son Güncellenme:

.

HABER TURU

Matematikçiler Koç Üniversitesi’nde buluşuyor

Haberin Devamı

Türk Matematiği Derneği tarafından 21 yıldır düzenlenen Ulusal Matematik Sempozyumu’na bu yıl Koç Üniversitesi ev sahipliği yapıyor. Dünya genelinde farklı uzmanlık alanlarında araştırma yapan yaklaşık 250 Türk matematikçinin katılacağı etkinlik, 1-4 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Koç Üniversitesinin desteği ve TÜBİTAK’ın katkılarıyla düzenlenen sempozyum kapsamında, Türkiye’de matematiğin birçok alanında yaşanan en son gelişmeler duyurulacak. Sempozyum, genç matematikçilere de çalışmalarını tanıtmaları konusunda fırsat veriyor. ‘Genç Araştırmacılar’ olarak adlandırılan bölümde, doktorasını yeni tamamlamış gelecek vadeden genç akademisyenler araştırmalarını sunacak.
http://portal.ku.edu.tr/~matsem21/

Haberin Devamı

Türk Paralimpik Takımı, Pekin yolcusu

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları çerçevesinde düzenlenen Paralimpik Oyunları, 6-17 Eylül 2008 tarihlerinde Pekin’de gerçekleşecek. Türkiye’yi de, bugüne kadar olimpiyatlara katılan en geniş Türk Paralimpik Takımı’nı oluşturan 16 sporcu, masa tenisi, tekerlekli sandalye tenisi, judo, atletizm, ağırlık kaldırma, atıcılık ve okçuluk olmak üzere 7 branşta temsil edecek. Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı’nın (TESYEV) önderliğinde, Koç Holding ve Doğuş Holding’in ana sponsorluğuyla oluşturulan fonla desteklenen takım, Paralimpik Oyunları’na katılmak için 2 Eylül’de yola çıkıyor.

Pozitif psikolojinin Indiana Jones’u İstanbul’da

Pozitif psikolojinin ve koçluğun önde gelen isimlerinden Robert Biswas-Diener, 5 Eylül’de DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü sponsorluğunda, Ramada Hotel’de Türk iş dünyasıyla buluşacak. Robert Biswas-Diener, bireyin pozitif kaynaklarına odaklanıldığında performansının nasıl geliştiğini fark ettirecek, ‘Mutluluk Başarı Getirir mi: Pozitif Psikoloji ve Koçluk’ konulu bir uygulamalı atölye çalışması yapacak.

Aybike Budak, Pfizer’in ‘gönüllü’ çalışanı

Pfizer Türkiye İK Sorumlusu Aybike Budak, tüm dünyada birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Pfizer’ın 2003 yılında başlattığı Pfizer Dünya Sağlık Dostları Programı çerçevesinde, az gelişmiş ülkelerdeki sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışmak üzere ‘ödünç’ verdiği gönüllü çalışanlarından biri oldu. Budak, 5 yıldır sürdürülen programa katılan 171 Pfizer gönüllüsü arasındaki ilk Türk. Ekim 2008-Mart 2009 tarihleri arasında, 6 ay süreyle, IntraHealth International adlı sivil toplum kuruluşunun yürüttüğü Capacity projesinde görev alacak Budak, sağlık çalışanlarının İK süreçlerinin ve sistemlerinin iyileştirilmesi için projede görev alan İK çalışanlarına mentorluk yapacak.

Haberin Devamı

Genetiği değiştirilmiş ürünler tartışılacak

Sabancı Üniversitesi’nde konumlanan İstanbul Politikalar Merkezi, 11 Eylül Perşembe günü, III. Tarımsal Biyoteknoloji ve Biyogüvenlik Sempozyumu’nu düzenliyor. Sabancı Üniversitesi’nin Tuzla’daki kampusunda gerçekleşecek sempozyumda, ‘Hangi ürünler GDO’lu?’, ‘Transgenik ürünler kanser yapar mı?’, ‘Avrupa’da GDO’lar’, ‘Cartagene nedir, ne değildir?’, ‘Yoksul çiftçiler ne olacak?’, ‘Türkiye’de biyogüvenlik’ konuları Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden davet edilen uzman bilim insanları tarafından tartışılacak.

Haberin Devamı

Bahçeşehir’in öğrencilerine Müzekart

Bahçeşehir Üniversitesi, isteyen her öğrencisini Müzekart sahibi yapıyor. Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TÜRSAB’ın kültür ve sanatseverlere sunduğu, Türkiye’nin 300’ü aşkın müze ve ören yerine bir yıl boyunca ücretsiz giriş imkânı sağlayan, Müzekart’a ücretsiz sahip olabilecek. Bahçeşehir Üniversitesi bu sayede öğrencilerin dikkatini, tarihi ve kültürel zenginliklerin gelecek nesillere aktarılması açısından müzelerin ve müze gezmenin önemli olduğuna çekecek.

Finansbank’tan hobi e-eğitimi

İç iletişimde ortak bir dil yaratmayı ve çalışanlarının iş dışında da paylaşımlarını artırmayı hedefleyen Finansbank, ‘Şarap Dünyası’nın ABC’si’ isimli hobi e-eğitimini tamamlayan çalışanları için Mürefte Bağbozumu Gezisi’ni düzenledi. 28 Temmuz-8 Ağustos günleri arasında istedikleri zaman intranet üzerinden ulaşabildikleri eğitimi tamamlayan çalışanlar arasında yapılan çekilişle belirlenen Finansbanklılar, şarap dünyasında keyifli bir yolculuğa çıktı. Aldıkları eğitimi yerinde deneyimleme olanağı bulan Finansbank çalışanları Mürefte Üretim Tesisleri ziyaretinin ardından şarap da taddı.