Kariyer İş değişikliği stresini nasıl yenmeli?

İş değişikliği stresini nasıl yenmeli?

06.12.2012 - 15:12 | Son Güncellenme:

Yeni bir işe başladığınızda hissettiğiniz heyecanın yanında gelen stresi nasıl yenebilirsiniz? İşte cevaplar…

İş değişikliği stresini nasıl yenmeli

Yepyeni bir başlangıç yapmak güzeldir. İşinize yeniden tutunmak yaratıcılığınızı destekler. Ancak işe başlama sürecinde yaşanan ufak çaplı stresin üstesinden gelmek adapte olma sürecinin sağlıklı yürümesi açısından önemlidir.

Tanımadığınız insanlar, yeni bir iş, yeni bir masa ve yeni çalışma kurallarına uyum sağlamak düşünüldüğü kadar kolay olmayabilir. Ancak siz bu süreci kolayca atlatabilmek ve kendinizi iyi ifade edebilmek için önerilerimize kulak verebilirsiniz.

Haberin Devamı

Size uygun iş ilanları için tıklayın!

Erken kalkın

Uyum sürecinde geç kalmak sizi ekstra strese sokacaktır.
Bu nedenle erken kalkın, kahvaltınızı yapın ve hazırlandıktan sonra işe gidin. Güzel giyinmeye özen gösterin. Kendinizi güzel hissettiğinizde özgüveninizin de artacağını göreceksiniz.

Çalışma alanına dikkat

Ofisteki çalışanların masalarını nasıl düzenlediğine dikkat edin. Kendinizi garip gösterecek sizi fazla ilgi çekecek eşyalardan kaçının. Bu sayede tanımadığınız kişilere açıklamalarda bulunma zahmetinden kurtulmuş olursunuz.

Size uygun iş ilanları için tıklayın!

Öğle yemeği ayarlayın

Yeni ofisteki arkadaşlarınız sizin için öğle yemeği planlamadıysa bunu siz düşünün. Birbirinizi daha yakından tanımak için birlikte zaman geçirmeye ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Elbette fazla samimiyetin gerekli olmadığını da hatırlatırız. Ofis ortamının resmi sınırlarının dışına çıkmamakta fayda var.

Konuşma diline dikkat!

Yeni işe başladığınızda belirli bir düzenin halihazırda var olduğunu unutmayın. İnsanlarla iletişim kurarken kendiniz olmaktan çıkmayın ama kurulu düzene uyum sağlayın. Ricacı olun. Henüz iki gündür tanıdığınız kişilere emir yağdırmak sizi yüceltmez. Aksine birlikte iş yapmaktan çekinilen ve uzak durulan biri haline gelirsiniz.